"Φάνης Γκέκας, ο Θεός των γκολ!"

Με σχόλια θαυμασμού προς το πρόσωπο του Φάνη Γκέκα μιλάει σχεδόν όλη η Τουρκία μετά την τρομερή εμφάνιση του Έλληνα επιθετικού κόντρα στη Φενέρμπαχτσε και τα δύο γκολ που πέτυχε. Διαβάστε τα απίστευτα ρεκόρ που έχει καταφέρει στη γείτονα χώρα.

"Φάνης Γκέκας, ο Θεός των γκολ!"

Τι κι αν είναι 34, τι κι αν παίζει σε μια ομάδα που στην ουσία ο στόχος της είναι ένα καλό πλασάρισμα στον βαθμολογικό πίνακα της Super Ligi, ο Φάνης Γκέκας έχει φέρει τα πάνω κάτω στην Τουρκία! Μπορεί να μην έχει ιδιαίτερη τεχνική, μπορεί να μην είναι αρκετά γρήγορος, όμως έχει κάτι που δεν συναντάται εύκολα. Το "δολοφονικό ένστικτο".

"Φάνης Γκέκας, ο Θεός των γκολ!"

Ο Έλληνας επιθετικός της Ακίσασπορ σκόραρε 2 τέρματα κόντρα στη μέχρι τώρα αήττητη Φενέρμπαχτσε και την έριξε από την κορυφή, ανεβάζοντας την ομάδα του στην πρώτη θέση. Ο Γκέκας σε κάθε ματς καταφέρνει να γράφει ιστορία στη γείτονα χώρα και έχει κάνει τα ΜΜΕ της Τουρκίας να τον αντιμετωπίζουν ως "Θεό των γκολ".

Δείτε τα 2 γκολ που πέτυχε κόντρα στη Φενέρ:

Σπάει όλα τα κοντέρ

Να σημειώσουμε πως η Ακίσασπορ έχει πετύχει 8 γκολ στο πρωτάθλημα, εκ των οποίων τα 6 είναι του Γκέκα. Και ο αριθμός αυτός παίρνει ακόμα μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστούμε πως τα τέρματα αυτά τα έχει σημειώσει με μόλις 7 σουτ στην εστία! Σχεδόν δηλαδή κάθε σουτ του Γκέκα προς το τέρμα σημαίνει γκολ.

Αν μετρήσουμε συνολικά τα σουτ που έχει κάνει ο Γκέκας, μαζί με αυτά που έφυγαν άουτ και δεν βρήκαν το στόχο, τότε ο αριθμός φτάνει τα 15, εκ των οποίων τα 6 βρήκαν δίχτυα. Άρα ένα ποσοστό της τάξεως του 40% από όλες τις ενέργειες του Γκέκα καταλήγει γκολ.

Καθόλου άσχημα, όταν όλοι οι παίκτες της Φενέρ έχουν κάνει 65 σουτ και έχουν πετύχει μόνο 4 γκολ, ή της Γαλατά με 54 σουτ 4 γκολ!

Σε συνολικά 51 αγώνες που ξεκίνησε ως βασικός στη γείτονα χώρα, ο Γκέκας έχει πετύχει 39 γκολ. Έχουμε και λέμε: 8 με την Σάμσουνσπορ, 12 στην πρώτη θητεία στην Ακισάρ και 6 μέχρι στιγμής στη δεύτερη και 13 με την Κόνιασπορ! Μόνο ο Μπουράκ Γιλμάζ σε αυτό το διάστημα έχει πετύχει περισσότερα (56). Πίσω από τον Γκέκα βρίσκονται οι Σο (37), Γουεμπό (34) και Στάνκου (30).

"Φάνης Γκέκας, ο Θεός των γκολ!"
* Από τον πίνακα λείπουν τα 8 με την Σάμσουνσπορ και το δεύτερο χθεσινό.

Αυτή τη στιγμή ο Γκέκας είναι ο πρώτος σκόρερ του τουρκικού πρωταθλήματος με 6 γκολ, ενώ ο δεύτερος Σαχάν (Μπεσίκτας) έχει μόλις τρία τέρματα. Η Φενέρμπαχτσε έχει γίνει... "πελάτης" του Γκέκα, καθώς έχει δεχθεί 5 γκολ από τον Έλληνα επιθετικό. Η Μπεσίκτας έχει δεχθεί 3, ενώ η μοναδική ομάδα από τις 4 μεγάλες που δεν έχει δεχθεί τέρμα από τον Γκέκα είναι η Γαλατασαράι.

Η αποθέωση

Μετά από όλα αυτά, πώς γίνεται τα ΜΜΕ και οι φίλαθλοι στην Τουρκία να μην είναι ενθουσιασμένοι με τις επιδόσεις του; Μετά μάλιστα από το ρεσιτάλ κόντρα στη Φενέρ, γράφτηκαν... διθύραμβοι για τον Έλληνα φορ.

"Φάνης Γκέκας, ο Θεός των γκολ!"
"Φάνης Γκέκας, ο Θεός των γκολ!"
"Φάνης Γκέκας, ο Θεός των γκολ!"
"Φάνης Γκέκας, ο Θεός των γκολ!"

Έχει γίνει από σύνθημα στους τοίχους...

"Φάνης Γκέκας, ο Θεός των γκολ!"

... μέχρι και τραγούδι

Ενώ ακόμα και οι συμπαίκτες του, (όπως ο Ντιντιέ Ζοκορά) τον αποκαλούν "Θεό των γκολ":

"Φάνης Γκέκας, ο Θεός των γκολ!"

Η περιφρόνηση του Ρανιέρι

Μπορεί ο Γκέκας να είναι είδωλο στην Τουρκία, όμως ο Κλαούντιο Ρανιέρι δεν τον συμπεριέλαβε στις κλήσεις των παικτών που βρίσκονται στο εξωτερικό για τα ματς της Εθνικής στα προκριματικά του Euro.

"Φάνης Γκέκας, ο Θεός των γκολ!"

Αντ' αυτού προτίμησε τους Μήτρογλου, Αθανασιάδη και Διαμαντάκο, αφήνοντας εκτός τον Γκέκα που αποτελεί τον δεύτερο σκόρερ στην ιστορία της Εθνικής Ελλάδος αν υπολογίσουμε το γκολ ανά λεπτό συμμετοχής!

ΠΑΙΚΤΗΣ ΓΚΟΛ/ΛΕΠΤΟ ΣΥΜΜ.
1. Γ. Σιδέρης 1/175
2. Φ. Γκέκας 1/183
3. Αλ. Αλεξανδρής 1/200
4. Ντ. Νικολαϊδης 1/201
5. Ν. Αναστόπουλος 1/209
6. Ν. Μαχλάς 1/224
7. Αγγ. Χαριστέας 1/253
8. Μ. Παπαϊωάννου 1/260
9. Δ. Σαραβάκος 1/275
10. Γ.Χ. Γεωργιάδης 1/289

Ενώ είναι επίσης και τρίτος σκόρερ συνολικά με τη "γαλανόλευκη" με 24 τέρματα, πίσω από τους Αναστόπουλο (29) και Χαριστέα (25).

Διαβάστε ακόμη

Γκολ για Γκέκα, Βέλλιο, γκέλες για Αϊντχόφεν, Ντιναμό (VIDEOS)

Ο Γκέκας "ξέρανε" την Φενέρμπαχτσε με δύο γκολ (VIDEO)

News 24/7

24MEDIA NETWORK