Γκεκας: "Τιμή να με αποκαλούν Θεό"

Ο Φάνης Γκέκας υποστήριξε με ραδιοφωνικές του δηλώσεις πως θέλει να παραμείνει στην νυν ομάδα του και την επόμενη σεζόν, ξεκαθάρισε πως θα επέστρεφε στην Ελλάδα μόνο για τη Λάρισα ενώ έστειλε και το μήνυμά του για το επερχόμενο παιχνίδι της Εθνικής με τη Λιθουανία και την παρουσία της "γαλανόλευκης" στα γήπεδα της Βραζιλίας το 2014.

Γκεκας: "Τιμή να με αποκαλούν Θεό"

Αναλυτικά δήλωσε στον Arena FM 89,4:

Για την καθολική αναγνώριση της προσφοράς του αλλά και τις εκδηλώσεις λατρείας με. τραγούδια γι' αυτόν από τους οπαδούς της Ακχίρσασπορ: "Είναι μεγάλη τιμή για εμένα να αποκαλούν "Θεό" έναν Έλληνα στην Τουρκία. Νιώθω πολύ ωραία. Είναι ένα σύνθημα που έχουν βγάλει οι οπαδοί και το τραγουδούσαν και οι συμπαίκτες μου. Τους ευχαριστώ πολύ και αυτούς".

Για το γεγονός πως η Ακχίρσασπορ είναι μικρότερου μεγέθους από τις προηγούμενες ομάδες του: "Μου αρέσουν οι προκλήσεις, μου άρεσε ο τρόπος που με προσέγγισε η ομάδα και ήταν μια καλή ομάδα, απλώς της έλειπε το γκολ. Είχα συνηθίσει σε μεγαλύτερες σε μέγεθος ομάδες, αλλά κι αυτή είναι μια πολύ καλή ομάδα".

Για το συμβόλαιο του, την πρόθεσή του για την επόμενη σεζόν αλλά και τους Έλληνες φίλους του στη Σμύρνη: "Τελειώνει το συμβόλαιο μου, αλλά πρόθεση μου είναι να παραμείνω στην ομάδα. Εισπράττω πολλή αγάπη και μου αρέσει πολύ εδώ. Είναι 30-40 λεπτά έξω από τη Σμύρνη η έδρα της ομάδας. Υπάρχουν κάποιοι Έλληνες, έχω επαφές με 2-3 και ειδικά με τον έναν κάνω παρέα".

Για το ότι σκόραρε κατά ριπάς και τη φετινή σεζόν: "Ναι, έχω πετύχει 12 γκολ σε 15 παιχνίδια, αλλά πρωταρχικός στόχος μας ήταν να παραμείνουμε και γι' αυτό είμαι χαρούμενος".

Για την Εθνική Ομάδα, την προετοιμασία για το πολύ σημαντικό παιχνίδι με τη Λιθουανία στις 7/6 αλλά και το όνειρο του Μουντιάλ της Βραζιλίας: "Από σήμερα αρχίζουμε και μαζευόμαστε, μετά και τα play off θα είμαστε πλήρεις. Εμείς κοιτάμε την δική μας ομάδα, θέλουμε να κερδίσουμε την Λιθουανία, να κρατηθούμε κοντά στη Βοσνία και να διατηρήσουμε τουλάχιστον τη δεύτερη θέση. Αναμφίβολα, είναι πολύ σπουδαίο ότι το Μουντιάλ θα διεξαχθεί στη Βραζιλία και θέλουμε να είμαστε εκεί".

Για την επιστροφή του στην Ελλάδα αλλά και τη διαφορά επιπέδου ανάμεσα στο τούρκικο και το ελληνικό πρωτάθλημα: "Το έχω δηλώσει πως μόνο για τη Λάρισα θα επέστρεφα στην Ελλάδα κι αυτό για να κλείσω την καριέρα μου. Δεν είναι στα πλάνα μου να επιστρέψω. Το τουρκικό πρωτάθλημα είναι πάρα πολύ καλού επιπέδου, πολύ πιο υψηλό από το ελληνικό".

Για το τί θα συμβούλευε να κάνει ένας νεαρός παίκτης αλλά και τη δική του απαξίωση στην Ελλάδα: "Σίγουρα, θα συμβούλευα κάθε νεαρό Έλληνα παίκτη να πάει στο εξωτερικό, αν δεν πάει σε μεγάλη ομάδα, στον Ολυμπιακό, στον Παναθηναϊκό ή σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα της Σούπερ Λίγκας και να παραμείνει εκεί. Εμένα με είχαν ελληνικές ομάδες και τι με έκαναν; Με έδιωξαν!"

Για το γεγονός πως έφτασε κοντά στον ΠΑΟΚ πριν πολλά χρόνια: "Είχαμε κάποιες συζητήσεις, αλλά είχε κολλήσει σε άλλες λεπτομέρειες το ζήτημα. Η Καλλιθέα είχε πρόβλημα στο οικονομικό, εγώ ήθελα να έρθω εκείνη τη στιγμή".

Για τον ΠΑΟΚ και την παρουσία του Ιβάν Σαββίδη στο "δικέφαλο": "Ο ΠΑΟΚ είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα, το έχω ξεκαθαρίσει. Είναι πολύ σπουδαίο και για τον ΠΑΟΚ και για τον Ιβάν Σαββίδη να υπάρχουν τέτοιοι επενδυτές στο ελληνικό ποδόσφαιρο".

Για το πότε ακριβώς έχει σκοπό να τελειώσει την καριέρα του: "Πιστεύω πως έχω άλλα 2-3 χρόνια ποδοσφαίρου σε υψηλό επίπεδο, αλλά όταν νιώσω πως δεν μπορώ άλλο, θα πω "Ευχαριστώ παιδιά, δεν μπορώ άλλο. Αποχωρώ".

Για τη μεγάλη του αγάπη, τη Λάρισα και την επιβεβλημένη παραμονή του Κώστα Πηλαδάκη στους "βυσσινί": "Η Λάρισα είναι μέσα στην καρδιά μου όσο τίποτε άλλο. Έπαιξα, αγαπήθηκα, υπήρχε μια αμοιβαία σχέση αγάπης. Αυτό που μπορώ να πω είναι πως δεν πρέπει να φύγει ο κ. Πηδαλάκης. Είναι ένας πολύ σημαντικός άνθρωπος για την ομάδα, παρ' ότι αδίκησε τον εαυτό του".

News 24/7

24MEDIA NETWORK