Οι πρωταθλητές Τουρκίας ανάρτησαν την εξής ανακοίνωση στο επίσημο site τους: "Η ομάδα έστειλε την έφεση στο CAS στις 2 Σεπτεμβρίου όπου αναμένεται να ενημερωθούν τα άλλα αρμόδια σώματα για την υπόθεση. Η επιστολή αναφέρει ότι η κοινοποίηση της UEFA και της TFF έχουν μέχρι τα μεσάνυχτα, στις 6 Σεπτεμβρίου 2011 για να απαντήσουν στην έφεση του εναγομένου. Η απόφαση θα έρθει την επόμενη εβδομάδα, αλλά είναι ανεξάρτητη από την κύρια υπόθεση του CAS".
Επιπρόσθετα, η διοίκηση της Φενέρ ζητά από την τουρκική ομοσπονδία το ποσό των 45.000.000 ευρώ , το οποίο θεωρεί ότι ανταποκρίνεται στην ζημιά που υπέστη ο σύλλογος στο οικονομικό κομμάτι. Εκτός αυτού ζητά η UEFA να αλλάξει την απόφασή της και την επαναφέρει στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Η πρωταθλήτρια Τουρκίας έχασε τη θέση της (σ.σ πήγε στην Τράμπζονσπορ) στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ και στο χρηματιστήριο η τιμή της μετοχής της έπεσε αισθητά.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Φενέρμπαχτσε είναι από τους κύριους υπόπτους για το σκάνδαλο των 30 αγώνων στο περυσινό τουρκικό πρωτάθλημα.
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ: