Συνελήφθη για το πραξικόπημα πρώην άσος της Γαλατάσαραϊ

Ο Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει τις εκκαθαρίσεις μετά το πραξικόπημα που στήθηκε εις βάρος του τον περασμένο Ιούλιο και ο τελευταίος που μπήκε στο στόχαστρό του είναι ο Ισμαΐλ Ντεμιρίζ, ένας από τους πλέον διάσημους πρώην άσους της Γαλατάσαραϊ.

Συνελήφθη για το πραξικόπημα πρώην άσος της Γαλατάσαραϊ

Έχουν περάσει πάνω από δύο μήνες από την απόπειρα πραξικοπήματος που έγινε στην Τουρκία και η προσπάθεια του Ταγίπ Ερντογάν να θέσει στο περιθώριο όσους συμμετείχαν στην επιχείρηση ανατροπής του καλά κρατεί.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεσων "Dogan" η τουρκική αστυνομία προχώρησε την Πέμπτη στη σύλληψη του Ισμαΐλ Ντεμιρίζ, του διάσημου πρώην άσου της Γαλατάσαραϊ (έπαιξε στην "Τσιμ Μπομ" από το 1984 μέχρι το 1993 ενώ φόρεσε τη φανέλα της εθνικής ομάδας της χώρας του 27 φορές), με την κατηγορία ότι διατηρεί δεσμούς φιλίας με τον μεγάλο πολιτικό αντίπαλο του Ερντογάν, Φετουλάχ Γκουλέν, που φέρεται να βρίσκεται πίσω από το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Συνελήφθη για το πραξικόπημα πρώην άσος της Γαλατάσαραϊ

Ο 54χρονος πρώην άσος πιάστηκε στην περιοχή Μπακίρκοϊ της Κωνσταντινούπολης ενώ είχε ήδη συλληφθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου μαζί με άλλους πρώην ποδοσφαιριστές της Γαλατάσαραϊ και είχε τεθεί υπό κράτηση για μικρό χρονικό διάστημα, προτού αφεθεί ελεύθερος με δικαστική απόφαση.

Σύμφωνα ωστόσο με το τηλεοπτικό δίκτυο "Cnn-Turk" ένας άλλος δικαστής άσκησε έφεση κατά της απόφασης αποφυλάκισης και βγήκε νέο ένταλμα σύλληψης για τον Ντεμιρίζ, με αποτέλεσμα να απασχολήσει εκ νέου τις αστυνομικές αρχές.

Συνελήφθη για το πραξικόπημα πρώην άσος της Γαλατάσαραϊ

Όλα αυτά ενώ ο πρώην παίκτης της Γαλατάσαραϊ, Χακάν Σουκούρ, καταζητείται από την τουρκική αστυνομία και εις βάρος του έχει βγει ένταλμα σύλληψης (βρίσκεται στις ΗΠΑ) , με τον σύλλογο της Κωνσταντινούπολης να έχει κάνει γνωστό πως ακύρωσε τις κάρτες όλων των μελών της πρώην ποδοσφαιριστών που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για διασυνδέσεις με τον Φετουλάχ Γκουλέν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK