Ποδοσφαιριστής - πολέμιος του Ερντογάν πυροβολήθηκε στη Γερμανία

Δολοφονική επίθεση εις βάρος Γερμανοκούρδου παίκτη έλαβε χώρα σε αυτοκινητόδρομο του Άαχεν. Όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά, ο ίδιος δεν αποκλείει την εις βάρος του εκτέλεση συμβολαίου.

Paulis Deniz Naki steht am Samstag, 14. August 2010, in Chemnitz waehrend des DFB-Pokalspiels zwischen dem Chemnitzer FC und FC St. Pauli auf dem Platz. Das Spiel endete 1:0. (apn photo/ Jens Schlueter)
Νάκι APN PHOTO/ JENS SCHLUETER

Τον 29χρονο Ντενίζ Νάκι τον γνωρίζεις περισσότερο για τις δηλώσεις του κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρά για την ποδοσφαιρική καριέρα του.

Ο Γερμανός χαφ, με τις κουρδικές ρίζες, έγινε ξανά κεντρικό πρόσωπο στα δελτία ειδήσεων διότι κατά την επιστροφή με το αυτοκίνητο στο σπίτι του από φιλική επίσκεψη δέχθηκε δολοφονική επίθεση από αγνώστους που τον πυροβόλησαν.

Ο Νάκι είχε καταδικαστεί πέρυσι σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή για την κατηγορία της "τρομοκρατικής προπαγάνδας" υπέρ του PKK. Ο ίδιος υπέθεσε, με δηλώσεις του στον γερμανικό Τύπο, πως τα πυρά προέρχονταν ενδεχομένως από πράκτορα ή από κάποιον που διαφωνεί με τις απόψεις του. Όπως περιέγραψε, ο δράστης τον πυροβόλησε από ένα μαύρο όχημα που βρισκόταν διαγωνίως πίσω του και δύο σφαίρες καρφώθηκαν στο όχημά του.

Οι γερμανικές αρχές άνοιξαν φάκελο για την υπόθεση, εξετάζοντας όλες τις παραμέτρους.

Ο Νάκι είχε δεχθεί απειλές κατά της ζωής του, δήλωσε πάντως αποφασισμένος να συνεχίσει να μιλά κατά της κυβέρνησης Ερντογάν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK