Τούρκοι οπαδοί ενωμένοι κατά της κυβέρνησης

Οι ειρηνικές διαδηλώσεις κατά των κυβερνητικών αποφάσεων και πρακτικών συνεχίζονται στην Τουρκία με κύριο χαρακτηριστικό τους την ενότητα μεταξύ των πολιτών.

Τούρκοι οπαδοί ενωμένοι κατά της κυβέρνησης

Ό,τι και να τους χωρίζει στην καθημερινότητα, ακόμη και η αγάπη για κάποια ποδοσφαιρική ομάδα, μπαίνει στην άκρη για τον κοινό σκοπό. Δείτε φιλάθλους της Μπεσίκτας, της Φενέρμπαχτσέ αλλά και άλλων ομάδων να διαδηλώνουν αγκαλιά, μην έχοντας τίποτα να τους χωρίσει.

Παραμένει για έκτη ημέρα η ένταση στους δρόμους των τουρκικών πόλεων

Η ένταση στην Τουρκία παραμένει το πρωί, έκτη ημέρα των διαδηλώσεων κατά του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν τη νύκτα τους δρόμους της Κωνσταντινούπολης και της Άγκυρας.

Παρά τη "συγγνώμη" του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς για την αστυνομική βία των προηγουμένων ημερών, χιλιάδες άνθρωποι πλημμύρισαν μόλις έπεσε το σκοτάδι την πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, όπου φώναξαν συνθήματα ζητώντας την αποχώρηση του πρωθυπουργού. Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν επίσης στην Άγκυρα.

Με τη συνομοσπονδία των συνδικάτων του δημοσίου τομέα KESK που κήρυξε από χθες διήμερη απεργία σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους διαδηλωτές, ενώνεται σήμερα η συνομοσπονδία των εργατών συνδικάτων DISK με 420.000 μέλη.

Η τουρκική αστυνομία χρησιμοποίησε αντλίες νερού και δακρυγόνα για να διαλύσει εκατοντάδες διαδηλωτές που επιχείρησαν να κατευθυνθούν προς τα γραφεία του τούρκου πρωθυπουργού στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα.

Συγκρούσεις ξέσπασαν επίσης στην πόλη Χατάι, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, όπου ένας νέος 22 ετών τραυματίσθηκε κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων με τις δυνάμεις ασφαλείας και υπέκυψε αργότερα στα τραύματά του.

Νωρίς σήμερα το πρωί, τουλάχιστον 25 άνθρωποι συνελήφθησαν στη Σμύρνη με την κατηγορία της διάδοσης "ψεύτικων και δυσφημιστικών πληροφοριών" μέσω του Twitter, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή. Σύμφωνα με τον Αλί Ενγκιν, τοπικό στέλεχος του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP), οι συλληφθέντες κρατούνται διότι "κάλεσαν σε διαδήλωση".

News 24/7

24MEDIA NETWORK