Νταβίδ Βίγια: ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Νιου Γιορκ Σίτι

Ένα χρόνο και δώδεκα ημέρες μετά την ίδρυσή της, η Νιου Γιορκ Σίτι ανακοίνωσε την πρώτη μεταγραφή της ιστορίας της, η οποία δεν είναι άλλη από τον Νταβίδ Βίγια.

Νταβίδ Βίγια: ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Νιου Γιορκ Σίτι

Η αμερικανική ομάδα, τα δικαιώματα της οποίας ανήκουν στην Μάντσεστερ Σίτι και τους Νιου Γιορκ Γιάνκις (μπέιζμπολ), θα λάβουν μέρος στο MLS την επόμενη σεζόν και αν κρίνει κανείς από την πρώτη προσθήκη της σύντομης ιστορίας της, έχει θέσει τον πήχη πολύ ψηλά.

Κατά την παρουσίασή του από την Νιου Γιορκ Σίτι, ο Νταβίδ Βίγια (θα φορά τη φανέλα με το Νο7) τόνισε: "Είμαι ιδιαίτερα ενθουσιασμένος από το γεγονός ότι αποτελώ τον πρώτο παίκτη στην ιστορία της ομάδας. Είμαι έτοιμος για τη νέα πρόκληση! Καθ' όλη τη διάρκεια της καριέρας μου έβαζα στόχους και αυτός αποτελεί ακόμα έναν. Θέλω να βοηθήσω το MLS να συνεχίσει να αναπτύσσεται, μέσω του παιχνιδιού και της σκληρής δουλειάς, ενώ παράλληλα να προσπαθήσω να κάνω την Νιου Γιορκ Σίτι την καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος".

Ο 32χρονος διεθνής επιθετικός ήταν μόνο ένα από τα ονόματα που το τελευταίο διάστημα έχουν μπει στο στόχαστρο της ομάδας που φορά τα ίδια χρώματα με την Μάντσεστερ Σίτι. Το υπερατλαντικό ταξίδι θα κάνει επίσης ο Φρανκ Λάμπαρντ, ενώ οι Τσάβι και Ροναλντίνιο φέρονται να απασχολούν την Νιου Γιορκ Σίτι.

Το συμβόλαιο του Βίγια με το νεοσύστατο αμερικανικό σύλλογο είναι τριετές και ο Κλαούντιο Ρέινα, τεχνικός διευθυντής, δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του. "Ο Νταβίδ είναι η τέλεια -πρώτη- μεταγραφή. Οι εμπειρίες του, συμπεριλαμβανομένης και της κατάκτησης του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2010, θα είναι πολύτιμη για την ανάπτυξη της αθλητικής μας κουλτούρας. Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο χαρούμενος με το γεγονός ότι θα τον έχουμε στην ομάδα".

Διαβάστε ακόμη:

Πάει Νέα Υόρκη ο Βίγια

News 24/7

24MEDIA NETWORK