Φουλ επίθεση στην ομοσπονδία των ΗΠΑ από τις γυναίκες διεθνείς

Οι ιθύνοντες της ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης των ΗΠΑ θα πρέπει να απολογηθούν στη δικαιοσύνη απολογούμενοι για φυλετική διάκριση.

Φουλ επίθεση στην ομοσπονδία των ΗΠΑ από τις γυναίκες διεθνείς

Σε αγωγή (σε ομοσπονδιακό μάλιστα επίπεδο) εναντίον της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας των ΗΠΑ προχώρησαν πέντε παίκτριες της Εθνικής ομάδας.

Οι εν λόγω κατηγορούν τους ιθύνοντες της ομοσπονδίας για φυλετική διάκριση αφού, όπως τονίζουν στο κείμενο της αγωγής τους, εισέπραξαν τέσσερις φορές λιγότερα χρήματα σε σχέση με την ανδρική ομάδα της χώρας.

Η γυναικεία Εθνική ομάδα των ΗΠΑ αποτελεί μεγάλη δύναμη στο παγκόσμιο στερέωμα και είναι κάτοχος του τελευταίου παγκόσμιου τίτλου αλλά και του χρυσού ολυμπιακού μεταλλίου.

Οι διακρίσεις της μόνο μέσα στο 2015 έφεραν στα ταμεία της ομοσπονδίας κέρδη 20 εκατομμύρια περισσότερα από ότι η ανδρική ομάδα, παρόλα αυτά οι απολαβές των παικτριών ήταν αισθητά λιγότερες.

Μία από τις παίκτριες που προσέφυγαν στη δικαιοσύνη, η Χόουπ Σόλο, τόνισε: " Πρόκειται για θέμα ισότητας. Πιστεύουμε ότι ο χρόνος είναι πλέον κατάλληλος για να διαμαρτυρηθούμε. Απαιτούμε ίσες αμοιβές και ίση αντιμετώπιση, πάντα με τον απαραίτητο σεβασμό".

News 24/7

24MEDIA NETWORK