Πρώην παίκτης της Μπαρτσελόνα κατηγορείται για συμμετοχή σε καρτέλ ναρκωτικών!

Ο αρχηγός του Μεξικού και πρώην αστέρας της Μπαρτσελόνα, Ράφαελ Μάρκες, είναι μέσα στους 21 κατηγορούμενους για συμμετοχή σε καρτέλ ναρκωτικών. Έτοιμος να συνεργαστεί με τις Αρχές στις ΗΠΑ ο 38χρονος ποδοσφαιριστής που συνεχίζει την καριέρα του στην Άτλας.

FC Barcelona defender Rafael Marquez, of Mexico, during training, Thursday, July 30, 2009, in Los Angeles. FC Barcelona will open their exhibition tour on Saturday, Aug. 1, with a match against the Los Angeles Galaxy at the Rose Bowl in Pasadena. (AP Photo/Gus Ruelas)
Rafael Marquez AP

Έχοντας αγωνιστεί με απόλυτη επιτυχία σε Ευρώπη (Μονακό, Μπαρτσελόνα), ΗΠΑ (Νέα Υόρκη), Ιταλία (Βερόνα) αλλά και στην πατρίδα του για λογαριασμό των Λεόν και Άτλας, ο Μάρκες θεωρείται ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στην ιστορία της πατρίδας του, το εθνόσημο της οποίας έχει φορέσει 143 φορές (και συνεχίζει ακόμα στα 38 να φοράει).

Παρόλα αυτά η καριέρα του βρίσκεται σε κίνδυνο όχι λόγω κάποιου τραυματισμού, αλλά λόγω... ναρκωτικών! Σύμφωνα με το υπουργείο οικονομικών των ΗΠΑ και συγκεκριμένα τμήμα που ειδικεύεται στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ο Μάρκες εμπλέκεται σε καρτέλ που εισάγει στις ΗΠΑ παράνομες ουσίες!

Μάλιστα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 38χρονος άνδρας είναι... μπροστινός του "εγκέφαλου" της συμμορίας, Φλόρες Ερνάντες, βοηθώντας τον να "ξεπλύνει" τα χρήματα που λαμβάνει από τα ναρκωτικά μέσω δικών του επιχειρήσεων.

Στη λίστα των Αρχών, εκτός του Μάρκες, συμπεριλαμβάνονται και γνωστοί καλλιτέχνες, επιχειρηματίες και ηθοποιοί.

Πάντως από την πλευρά του ο Μεξικανός ποδοσφαιριστής τόνισε πως θα συνεργαστεί με τις Αρχές, έτσι ώστε να "καθαρίσει" το όνομα του.

News 24/7

24MEDIA NETWORK