Μεξικό - Ιταλία 1-2

Η εκτέλεση φάουλ του 100άρη Αντρέα Πίρλο και το γκολ του Μάριο Μπαλοτέλι στο 78ο έδωσαν στην Ιταλία τους 3 βαθμούς της (δύσκολης) νίκης 2-1 επί του Μεξικού στο "Μαρακανά" για την 1η αγωνιστική του 1ου ομίλου του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών.

Μεξικό - Ιταλία 1-2

Ο Τσέζαρε Πραντέλι παρέταξε μία πειραματική ενδεκάδα, με 4 αμυντικούς και τον δεξιό οπισθοφύλακα Ματία ντε Σίλιο σε θέση αριστερού μπακ. Στην κορυφή, ο Μάριο Μπαλοτέλι ήταν μόνος του μεν, αλλά απασχολούσε 2 και 3 αμυνόμενους των πρωταθλητών Κεντρικής, Βόρειας Αμερικής και Καραϊβικής, που μπήκαν στο ματς πολύ υποτονικά. Οι Ιταλοί είχαν τη μερίδα του λέοντος όσον αφορά στην κατοχή της μπάλας, ο Super Mario σούταρε από κάθε απόσταση, αλλά τον Χοσέ ντε Χεσούς Κορόνα τον νίκησε ο Αντρέα Πίρλο, με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ στο 27ο λεπτό, στο ματς όπου συμπλήρωσε 100 διεθνείς συμμετοχές.

Οι τύποις γηπεδούχοι είχαν ένα δοκάρι σε προσπάθεια του Αντρές Γκουαρδάδο και απόκρουση του Τζιανλουίτζι Μπουφόν και στο 34ο λεπτό έφτασαν στην ισοφάριση, όταν ο Ζιοβάνι ντος Σάντος ανατράπηκε στην περιοχή από τον Αντρέα Μπαρτσάλι και ο Χαβιέρ Ερνάντες νίκησε τον αρχηγό της "σκουάντρα ατζούρα".

Το 2ο ημίχρονο άρχισε με την ομάδα του Πραντέλι ξανά να έχει τον πρώτο λόγο. Οι παίκτες του Χοσέ Μανουέλ ντε λα Τόρε δεν έβρισκαν χώρο ανάμεσα στους Τζιόρτζιο Κιελίνι και Μπαρτσάλι και οι καλές στιγμές τους ήταν περιορισμένες. Ο ρυθμός ήταν πολύ χαμηλός και η Ιταλία επιχειρούσε με μπαλιές του Πίρλο να δημιουργήσει κάτι καλό.

Ο Πραντέλι έριξε στο ματς έναν φυσικό εξτρέμ, τον Αλέσιο Τσέρτσι, στη θέση του κατά συνθήκη ακραίου Κλαούντιο Μαρκίζιο και η Ιταλία ανέβασε στροφές. Κάποιες εκτελέσεις φάουλ του Πίρλο θα μπορούσαν να καταλήξουν σε γκολ είτε απευθείας είτε από συμμετοχή συμπαικτών του και τελικά σε μία ομαδική προσπάθεια στο 78', η μπάλα έφτασε στον Μπαλοτέλι που με εξαιρετική ενέργεια, σημείωσε το γκολ της νίκης για τη χώρα του. Η Ιταλία έπιασε τη Βραζιλία στην κορυφή του ομίλου και έκανε καθοριστικό βήμα πρόκρισης.

Μεξικό: Κορόνα, Φλόρες, Μάσα, Μορένο, Σαλσίδο, Τοράδο, Σαβάλα (86' Χιμένες), Ακίνο (53' Μιερ), Ντος Σάντος, Γκουαρδάδο, Ερνάντες

Ιταλία: Μπουφόν, Αμπάτε, Μπαρτζάλι, Κιελίνι, Ντε Σίλιο, Ντε Ρόσι, Πίρλο, Μαρκίζιο (68' Τσέρτσι), Μοντολίβο, Τζιακερίνι (88' Ακουιλάνι), Μπαλοτέλι (86' Τζιλαρντίνο)

Σε ρυθμούς twitter

Μεξικό - Ιταλία 1-2

# Και ο Μάριο με τον Λουίτζι προς υποστήριξη της Ιταλίας στο "Μαρακανά".

# Τελευταία φορά που ο Αντρέα Πίρλο σκόραρε δίχως φάουλ ή πέναλτι με την εθνική Ιταλίας ήταν στο Μουντιάλ του 2006 απέναντι στην Γκάνα. Έκτοτε μετράει 5 φάουλ και 3 πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ (13 διεθνή γκολ συνολικά).

News 24/7

24MEDIA NETWORK