Ουρουγουάη - Ταϊτή 8-0

Η -αναμενόμενα- ευρεία νίκη επί της Ταϊτής (8-0) έστειλε με τρόπο εμφατικό την Ουρουγουάη στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών και στη λάτιν μονομαχία με την οικοδέσποινα Βραζιλία.

Ουρουγουάη - Ταϊτή 8-0

Η "σελέστε" έκανε τα εύκολα ακόμη πιο... εύκολα με το γκολ του Αμπέλ Ερνέντες στο 2'. Ήταν τέτοια η διαφορά δυναμικότητας που ήταν απίθανο για την Ταϊτή να σηκώσει κεφάλι. Είχε κάποιες επιθετικές πρωτοβουλίες, αλλά πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο ημίωρο το συγκρότημα του Όσκαρ Ταμπάρες είχε σκοράρει άλλες δύο φορές. Πρώτα με την ωραία προσπάθεια του Ερνάντες (24') και έπειτα με τη διπλή προσπάθεια του Ντιέγο Πέρες (27').

Ο πρώτος, o 23χρονος φορ της Παλέρμο, έφτασε τα τρία προσωπικά τέρματα στο φινάλε του πρώτου 45λεπτου, προτού η Ουρουγουάη κατεβάσει... ταχύτητα και σκεφτεί περισσότερο τον ημιτελικό της Τετάρτης με τη "σελεσάο". Όχι ότι δεν βρήκε ξανά το δρόμο προς τα δίχτυα. Μολονότι ο Σκότι αποβλήθηκε στο 51', αφού στο 50' έχασε πέναλτι και οι αριθμητικές ισορροπίες αποκαταστάθηκαν στο 59', ο Λοδέιρο έκανε το 5-0 στο 61'.

Ο Αμπέλ Ερνάντες, που είπε την πρώτη κουβέντα στην αναμέτρηση επιχείρησε να πει και την τελευταία με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι στο 67'. Ωστόσο ο Λουίς Σουάρες (ήρθε από τον πάγκο στο 67') του... έκλεψε τη δόξα με τα δύο τέρματα που σημείωσε στο τελευταίο 10λεπτο (82', 90') για το τελικό 8-0 της "σελέστε".

Ουρουγουάη: Σίλβα, Κοάτες, Γκάργκανο, Περέιρα, Εγκουρέν, Ερνάντες, Αγκιρεγκαράι, Λοδέιρο, Πέρες, Ραμίρες (69' Σουάρες), Σκότι

Ταϊτή: Μεριέλ, Βαϊρουά, Λουντιβιόν, Καρουάν, Βαλάρ, Τσονγκ Ούε, Λ.Τεό (71' Ατανί), Αϊταμαΐ (53' Λεμέρ), Ζ.Τεό, Σιμόν, Νανγίν (88' Τιονί)

Σε ρυθμούς twitter

# Το γκολ που πέτυχε ο Αμπέλ Ερνάντες 1 και 19 δεύτερα μετά τη σέντρα είναι το γρηγορότερο στην ιστορία των Κυπέλλων Συνομοσπονδιών.

# Ταυτόχρονα ο Ερνάντες έγινε ο τέταρτος Ουρουγουανός μετά τους Σέα (1930), Μίγκες (1950) και Στσιαφίνο (1950) που σε διοργάνωση της FIFA πετυχαίνει χατ τρικ.

# Τα 35 γκολ σε 67 συμμετοχές έφτασε ο Λουίς Σουάρες, όντας πλέον ο αρχισκόρερ της Ουρουγουάης, μπροστά από τα 34 του Ντιέγκο Φορλάν.

# Ο Αντρές Σκότι της Ουρουγουάης άρχισε να παίζει επαγγελματικά ποδόσφαιρο το 1993 όταν ο Ρίκι Αϊταμαΐ της Ταϊτής δεν είχε κλείσει δύο χρόνια ζωής.

# Η Ουρουγουάη πλησίασε το ρεκόρ του 9-0 απέναντι στη Βολιβία που κρατάει από το Κόπα Αμέρικα του 1927.

# Τα 24 γκολ που δέχθηκε η Ταϊτή είναι τα περισσότερα που έχει δεχθεί ομάδα στα Κύπελλα Συνομοσπονδιών.

News 24/7

24MEDIA NETWORK