Αντιδράσεις για την παράτυπη αλλαγή του Βαλδές

Το φιλικό της Ισπανίας με τη Νότια Αφρική βρισκόταν στα μισά του 2ου ημιχρόνου, όταν ο Βίκτορ Βαλδές ζήτησε αλλαγή. Η "φούρια ρόχα" είχε κάνει και τις 6 που προβλέπονταν, ο Άλβαρο Αρμπελόα έβαλε τη φανέλα του συμπαίκτη του, αλλά τελικά ο Πέπε Ρέινα πήγε από τον πάγκο και τον αντικατέστησε.

Αντιδράσεις για την παράτυπη αλλαγή του Βαλδές

Το σκηνικό εκτυλίχθηκε στη διάρκεια της ήττας των πρωταθλητών κόσμου κι Ευρώπης από τους "μπαφάνα μπαφάνα" με 1-0, ένα παιχνίδι που συζητείται και για εξωαγωνιστικούς λόγους.

Όλα άρχισαν όταν ο τερματοφύλακας της Μπαρτσελόνα επιχείρησε να διώξει, αλλά στη συνέχεια έκανε νόημα στον πάγκο ότι υπάρχει πρόβλημα. Ο μπακ της Ρεάλ Μαδρίτης φόρεσε τη φανέλα ώστε να τον αντικαταστήσει στο τέρμα και οι Ισπανοί να μείνουν με 10 παίκτες, αφού είχαν πραγματοποιήσει ήδη τις 6 αλλαγές που προβλέπονταν γι' αυτό το ματς.

Άνθρωποι από τον ισπανικό πάγκο προσέγγισαν τον παρατηρητή της FIFA, Αγιοντέλε Αντζορίν Μουτσαράφου από το Μπενίν, και σύμφωνα με την "AS", τους έδωσε το "ΟΚ" για την 7η αλλαγή, αυτή του Πέπε Ρέινα με τον Βαλδές.

Ο προπονητής των Νοτιοαφρικανών, Γκόρντον Ίγκεσουντ, διέκοψε τη συζήτηση και επενέβη άμεσα κι ο βοηθός προπονητή του Βιθέντε ντελ Μπόσκε, Τόνι Γκράντε. Ο διαιτητής από το Λεσότο, Γουίλιαμ Κότο, επέτρεψε την αλλαγή και ο Αρμπελόα έβαλε ξανά την εμφάνισή του, με τον Ρέινα να παίρνει θέση κάτω από τα δοκάρια.

"Κάναμε 6 αλλαγές και ζητήσαμε από τους υπευθύνους εάν μπορούσαν να μας επιτρέψουν να χρησιμοποιήσουμε και έναν ακόμα τερματοφύλακα. Εκτιμούμε το ευ αγωνίζεσθαι της Νότιας Αφρικής", δήλωσε ο Ντελ Μπόσκε στους δημοσιογράφους μετά από το ματς.

Ο Ίγκεσουντ, από την πλευρά του, στη συνέντευξη Τύπου εμφανίστηκε πιο ήπιος: "Το έκανα ξεκάθαρο όταν ήρθαν και με ρώτησαν εάν μπορούν να βάλουν έναν ακόμα παίκτη. Τους είπα ότι δεν είμαι ο διαιτητής. Νομίζω ότι πρέπει να ακολουθούμε του κανόνες και τους νόμους. Αλλά δεν θα αντιδράσω εάν θέλουν να βάλουν κι άλλον παίκτη, αλλά χρειάζεται να μιλήσουν με τον διαιτητή πρώτα, αφού αυτός είναι ο αρμόδιος".

News 24/7

24MEDIA NETWORK