Φιλικά: Χαστούκι για Γερμανία, είχε... Πελέ η Ιταλία, καταιγιστική η Πορτογαλία

Οι πειραματισμοί του Γιόαχιμ Λεβ τιμωρήθηκαν με τη Γερμανία να χάνει από τη Σλοβακία. Οι ρεζέρβες της Ισπανίας νίκησαν τη Βοσνία Ερζεγοβίνη. Ο Μεχμέτ Τοπάλ έσωσε την προβληματική Τουρκία. Εξαιρετικά δείγματα από την Ιταλία που επικράτησε με 1-0 της Σκοτίας. Η Πορτογαλία φιλοδώρησε με τρία γκολ τη Νορβηγία.

Φιλικά: Χαστούκι για Γερμανία, είχε... Πελέ η Ιταλία, καταιγιστική η Πορτογαλία
Κεντίρα-Γερμανία

Οι ρεζέρβες της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Γερμανίας δείχνουν να έχουν ακόμα δρόμο για να φτάσουν τους βασικούς συναδέλφους τους, μετά από την ήττα 3-1 από τη Σλοβακία στο Άουγκσμπουργκ, στο πλαίσιο φιλικού προετοιμασίας των δύο χωρών ενόψει Euro 2016. Ο Γιόαχιμ Λεβ έδωσε ντεμπούτο στους Μπερντ Λένο (τέρμα) και Τζόσουα Κίμιχ (παρότι μέσος, χρησιμοποιήθηκε σε άμυνα τριών όπως στην Μπάγερν), με τον Σάμι Κεντίρα να επιστρέφει στην εθνική ως αρχηγός, λόγω του τραυματισμού του Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ. Ο Μάριο Γκόμεθ σκόραρε για 27η φορά για λογαριασμό της "νάτσιοναλμανσαφτ", ωστόσο ακολούθησαν μισές ευκαιρίες και... τιμωρία.

Οι παίκτες του Γιαν Κόζακ, με πιο ορθολογικό παιχνίδι και σύστημα από το 3-5-1-1 των Γερμανών, σημείωσαν δύο απανωτά γκολ με τους Μάρεκ Χάμσικ και Μίχαλ Ντούρις πριν από τη λήξη του 1ου μέρους. Ακολούθησε και κανονική... καταιγίδα, η οποία κράτησε τους παίκτες στα αποδυτήρια για 40 λεπτά και όταν επέστρεψαν, ο Γιουράι Κούτσκα έκανε το 3-1 για τους φιλοξενούμενους. Οι αλλαγές των δύο προπονητών δεν έφεραν πολλά αποτελέσματα, με τους Γιούλιαν Μπραντ και Γιούλιαν Βάιγκλ απλώς να γίνονται ακόμα δύο νέοι παίκτες με διεθνή συμμετοχη΄.

Γερμανία (3-5-1-1): Λένο (46' Τερ Στέγκεν), Κίμιχ (75' Σίρλε), Μπόατενγκ (64' Χέβεντες), Ρίντιγκερ, Ρούντι, Γκέτσε, Κεντίρα (46' Βάιγκλ), Ντράξλερ, Χέκτορ, Σανέ, Γκόμεθ (46' Μπραντ)

Σλοβακία (4-2-3-1): Κόζατσικ, Πέκαρικ, Σκέρτελ, Ντούριτσα, Σβέντο, Χροσόβσκι (78' Σκρίνιαρ), Κούτσκα (81' Πετσόβσκι), Ντούρις (68' Σέστακ), Χάμσικ (85' Γκρέγκους), Βάις, Ντούντα (61' Στοχ)

Φιλικά: Χαστούκι για Γερμανία, είχε... Πελέ η Ιταλία, καταιγιστική η Πορτογαλία
Ισπανία

Δίχως παίκτες από Ρεάλ Μαδρίτης, Ατλέτικο Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Σεβίλλη, στο Σεντ Γκάλεν της Ελβετίας, η Ισπανία επικράτησε 3-1 της Βοσνίας Ερζεγοβίνης και έδειξε ότι θα ταξιδέψει στα γήπεδα της Γαλλίας με γεμάτο "οπλοστάσιο". Ο Βιθέντε ντελ Μπόσκε πραγματοποίησε αρκετούς πειραματισμούς και έμεινε τουλάχιστον ευχαριστημένος από τον Νολίτο, ο οποίος σκόραρε στο 11' και στο 18'. Στο 29' μείωσε ο Εμίρ Σπάχιτς, ωστόσο ο αμυντικός του Αμβούργου επιβεβαίωσε το οξύθυμο του χαρακτήρα του και μετά από δύο γροθιές σε Τσεσκ Φάμπρεγας και Θέσαρ Αθπιλικουέτα αποβλήθηκε και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες. Οι Βόσνιοι είχαν χάσει ήδη από το 22' τον Έντιν Τζέκο με τραυματισμό και στη συνέχεια δεν μπορούσαν να απειλήσουν ιδιαίτερα την εστία του Σέρχιο Ασένχο. Ο Πέδρο που πέρασε στον αγώνα στο 2ο ημίχρονο διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στις καθυστερήσεις.

Ισπανία (4-1-4-1): Ασένχο, Μπεγερίν, Σαν Χοσέ (83' Φορνάλς), Μπάρτρα, Αθπιλικουέτα, Μπρούνο, Σίλβα (46' Σουάρεθ), Φάμπρεγας (60' Γιορέντε), Ασένσιο (60' Γουίλιαμς), Νολίτο (60' Οϊαρθάμπαλ), Αντούριθ (46' Πέδρο)

Βοσνία Ερζεγοβίνη (4-2-3-1): Μπέγκοβιτς, Βράνιες (90' Μεμίσεβιτς), Σπάχιτς, Ζουκάνοβιτς, Κολάσινατς, Πιάνιτς, Χάτζιτς (67' Μεντούνιανιν), Βίστσα (46' Χαΐροβιτς), Μπέσιτς, Χότζιτς (57' Ντούλιεβιτς), Τζέκο (22' Τζούριτς, 78' Γκράχοβατς)

Φιλικά: Χαστούκι για Γερμανία, είχε... Πελέ η Ιταλία, καταιγιστική η Πορτογαλία

Η Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος "φιλοδώρησε" με τρία γκολ τη Νορβηγία, προσφέροντας, κατά διαστήματα, όμορφο θέαμα. Η αναμέτρηση άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για τους Πορτογάλους, αφού μόλις στο 13' ο Ρικάρντο Κουαρέσμα μ' ένα εξαιρετικό φαλτσαριστό σουτ έδωσε το προβάδισμα. Η Νορβηγία, με πολλά νέα πρόσωπα στη σύνθεσή της, προβλημάτισε ιδιαίτερα, δίνοντας την ευκαιρία στους γηπεδούχους να σημειώσουν ακόμα δύο γκολ με τον Ράφαελ Γκερέιρο (65') και τον Έντερ.

Πορτογαλία (4-3-3): Άντονι Λόπες, Σέντρικ, Φοντέ, Ρικάρντο Καρβάλιο, Γκερέιρο (79' Ελισέου), Γουίλιαμ Καρβάλιο, Ζοάο Μουτίνιο (55' Άντριεν Σίλβα), Ζοάο Μάριο (Ρενάτο Σάντσες), Αντρέ Γκόμες (79' Βιεϊρίνια), Κουαρέσμα (60' Ράφα Σίλβα), Έντερ.

Νορβηγία (4-1-4-1): Γιάρσταϊν, Λινς, Χόφλαντ, Στράντμπεργκ, Τρόντσεν, Γιόχανσεν, Χένρικσεν, Γένσεν (73' Σέλνες), Βετόν Μπερίσα, Βαλόν Μπερίσα (74' Φόσουμ), Κινγκ.

Φιλικά: Χαστούκι για Γερμανία, είχε... Πελέ η Ιταλία, καταιγιστική η Πορτογαλία

Η Ιταλία, προσφέροντας κατά διαστήματα υπέροχο θέαμα, επικράτησε με 1-0 της Σκοτίας στο "Τα Κάλι Στέιντιουμ" της Μάλτας. Ένα αποτέλεσμα που "κολακεύει" τους φιλοξενούμενους, καθώς η "σκουάντρα αντζούρα" ήταν η απόλυτη κυρίαρχος του αγώνα από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Οι παίκτες του Αντόνιο Κόντε βρέθηκαν σ' αρκετές περιπτώσεις κοντά στο γκολ, όμως αποδείχθηκαν "φλύαροι" στην τελική προσπάθεια. Τελικά, στο 57' ο Γκρατσιάνο Πελέ έδωσε τη λύση με δυνατό σουτ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή. Μετά το γκολ οι γηπεδούχοι διατήρησαν τα ηνία, πολιόρκησαν τα καρέ του Μάρσαλ, αλλά το τελικό αποτέλεσμα δεν άλλαξε.

Ιταλία (3-5-2): Μπουφόν, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Ντε Ρόσι (67' Ζορζίνιο), Νταρμιάν (60' Μπερναρντέσκι), Φλορέντσι, Τζακερίνι (80' Μποναβεντούρα), Καντρέβα (62' Παρόλο), Έντερ (59' Ινσίνιε), Πελέ (67' Τζάτζα).

Σκοτία (4-4-2): Μάρσαλ, Πάτερσον (46' Μπέρα), Μάρτιν, Χάνλεϊ, Μάλγκρου, Φλέτσερ, Μακάρθουρ (83' Μακάρθουρ), Φίλιπς (71' Μπερκ), Ανία (73' Νέισμιθ), Ρίτσι, Μακόρμακ (Σ. Φλέτσερ).

Φιλικά: Χαστούκι για Γερμανία, είχε... Πελέ η Ιταλία, καταιγιστική η Πορτογαλία

Σε μία αναμέτρηση συναρπαστική αναμέτρηση που διεξήχθη στο "Ολίμπικο" του Τορίνο, η Ουκρανία επιβλήθηκε με 4-3 της Ρουμανίας στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το Euro 2016. Ο Γκάμπριελ Τόρζε έκανε το... λάθος να δώσει το προβάδισμα στους -τυπικά- γηπεδούχους στο 23ο λεπτό μ' ένα τρομερό σουτ που δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Αντρέι Πιάτοφ. Το γκολ της Ρουμανίας "ξύπνησε" τους Ουκρανούς, οι οποίοι ισοφάρισαν σε 1-1 λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους, ενώ μέχρι το 59' ο δείκτης του σκορ είχε ανέβει στο 4-1, με σκόρερ τους Ζιντσένκο, Κονοπλιάνκα και Γιαρμολένκο. Οι παίκτες του Άνχελ Ιορντανέσκου αντέδρασαν, μείωσαν σε 4-3 χάρη στα τέρματα των Αλίμπετς και Στάνκιου, αλλά το τελικό σφύριγμα βρήκε την Ουκρανία νικήτρια. Αξίζει να σημειωθεί πως με τη Ρουμανία αγωνίστηκαν οι παλιοί μας γνώριμοι, Λουτσιάν Σανμαρτεάν και Ραζβάν Ρατς.

Ρουμανία (4-2-3-1): Ταταρουσάνου, Μάτελ, Κίρικες, Γκριγκόρε, Φιλίπ (46' Ρατς), Πρεπέλιτα (60' Χόμπαν), Πιντιλί, Τόρζε (69' Πόπα), Στάνκου (79΄Στάνκιου), Σανμαρτεάν (57' Μαξίμ), Κεσέρου (57' Αλίμπετς).

Ουκρανία (4-2-3-1): Πιάτοφ, Φεντέτσκι (46' Μπούτκο), Κατσερίντι (46' Κούτσερ), Ρακίτσι, Σεβτσούκ (71' Καραφάεφ), Στεπανένκο, Ριμπάλκα (46' Ζιντσένκο), Γιαρμπολένκο, Κονοπλιάνκα, Σίντορτσουκ (67' Ρόταν), Ζοζούλια (46' Σακόφ).

Φιλικά: Χαστούκι για Γερμανία, είχε... Πελέ η Ιταλία, καταιγιστική η Πορτογαλία

Η Τουρκία τα βρήκε "σκούρα" απέναντι στο μαχητικό Μαυροβούνιο, αλλά τελικά ο Μεχμέτ Τοπάλ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων έδωσε τη λύση και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του. Ο Φατίχ Τερίμ προχώρησε σε αρκετές αλλαγές, δοκίμασε διαφορετικά σχήματα, με αποτέλεσμα οι ποδοσφαιριστές του να μην βρουν ρυθμό σε κανένα σημείο του αγώνα. Το συγκεκριμένο μειονέκτημα εκμεταλλεύτηκαν οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι κι έχασαν σωρεία ευκαιριών στο πρώτο μέρος. Παρ' όλα αυτά, με την έναρξη του δευτέρου οι Τούρκοι ισορρόπησαν το παιχνίδι, ανέβηκαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, έχασαν αρκετές καλές ευκαιρίες και εν τέλει πήραν το "τρίποντο" στο τελευταίο λεπτό.

Τουρκία (4-1-4-1): Μπαμπακάν, Οζμπαϊρακλί, Τζαλίκ, Τοπάλ, Ερκίν (72' Κοΐμπασι), Τουφάν (83' Ποτούκ), Τουράν, Οζιακούπ (58' Σαχίν), Σεν (46' Μορ), Τσαλχάνογλου (58' Γιλμάζ), Τοσούν (70' Μάλι).

Μαυροβούνιο (4-4-2): Πόλεκσιτς, Στοΐκοβιτς, Σόφρανατς, Σίμιτς (22' Μιγιούσκοβιτς), Τομάσεβιτς, Καστσελάν (12' Στσέκιτς, 83' Κόσοβιτς), Βούκσεβιτς, Γιόβοβιτς (75' Κλιμέντα), Βέσοβιτς (78' Ζβέροτιτς), Μούγκοσα (64' Γιάνκοβιτς), Μπετσιράι.

Σε ρυθμούς twitter

# Έντονη η διαμαρτυρία των φίλων της Βοσνίας για τις τιμές των εισιτηρίων στον αγώνα με την Ισπανία που κυμαίνονταν από 50 μέχρι 120 ευρώ.

Φιλικά: Χαστούκι για Γερμανία, είχε... Πελέ η Ιταλία, καταιγιστική η Πορτογαλία

Τα αποτελέσματα των φιλικών της ημέρας

Λάος - Νεπάλ 1-1

(79' Σιβιλάι - Ράι)

Καμπότζη - Ανατολικό Τιμόρ 2-0

(11' Σοκσάνα, 48' Λαμποράβι)

Λιθουανία - Εσθονία 2-0

(30' Βάλσκις, 45' Τσέρνιτς)

Κένυα - Τανζανία 1-1

(39' πέν. Γουανιάμα - 33' Μαγκουλί)

ΠΓΔΜ - Αζερμπαϊτζάν 3-1

(20' Ραντέσκι, 33' Πάντεβ, 90+2' Νεστερόβσκι - 73' πέν. Ισμαΐλοβ)

Αλβανία - Κατάρ 3-1

(23' Αϊετί, 40' Λενιάνι, 64' Σαντίκου - 1' Χασάν)

Γερμανία - Σλοβακία 1-3

(13' πέν. Γκόμεθ - 41' Χάμσικ, 44' Ντούρις, 53' Κούτσκα)

Ισπανία - Βοσνία Ερζεγοβίνη 3-1

(11', 18' Νολίτο, 90+4' Πέδρο - 29' Σπάχιτς)

Ρουμανία - Ουκρανία 3-4

(23' Τόρζε, 74' Αλίμπετς, 84' Στάνκιου - 43' Ζοζούλια, 48' Ζιντσένκο, 54' Κονοπλιάνκα, 59' Γιαρμολένκο)

Τουρκία - Μαυροβούνιο 1-0

(94' Τοπάλ)

Ιταλία - Σκοτία 1-0

(57' Πελέ)

Πορτογαλία - Νορβηγία 3-0

(13' Κουαρέσμα, 65' Γκερέιρο, 70' Έντερ)

News 24/7

24MEDIA NETWORK