Αρνούνται φωτογραφία με τον δικτάτορα οι Ισπανοί διεθνείς

Προσπάθειες να κοπάσει ο σάλος για το φιλικό με την υπό δικτατορία Ισημερινή Γουινέα κάνουν οι διεθνείς Ισπανοί, οι οποίοι αρνήθηκαν να φωτογραφηθούν με τον επικεφαλής του καθεστώτος, Τεόντορο Ομπιάνγκ, πριν από το φιλικό στο Μαλάμπο.

Αρνούνται φωτογραφία με τον δικτάτορα οι Ισπανοί διεθνείς
delbosque.jpg

Η χώρα, άλλοτε αποικία και της Ισπανίας, διοικείται από το 1979 από τον Ομπιάνγκ, ο οποίος απολαμβάνει την οικονομική έκρηξη ελέω πετρελαίου τα τελευταία χρόνια, δίχως να μοιράζεται τα κέρδη με τους πολίτες, σύμφωνα με έρευνες οργανισμών, που κάνουν λόγο ακόμα και για καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η επιλογή της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας για τον συγκεκριμένο αντίπαλο έχει κατακριθεί από πολλούς φορείς, ενώ ούτε ο ίδιος ο προπονητής της "φούρια ρόχα", Βιθέντε ντελ Μπόσκε, δείχνει να υποστηρίζει 100% αυτήν την αναμέτρηση.

"Δεν θέλουμε να εμπλακούμε σε πολιτικά ζητήματα. Υπάρχουν χώρες που ίσως να μην είναι τελείως δημοκρατικές. Αυτή η χώρα, που αυτήν τη στιγμή είναι ανεξάρτητη, ήταν εξαρτημένη από την Ισπανία στο παρελθόν", δήλωσε ο 62χρονος προπονητής.

Η ομάδα κ-21 της Ισημερινής Γουινέας προπονείται από τον άλλοτε διεθνή Ισπανό και τεχνικό της κ-21 της χώρας του, Άντονι Γκοϊκοετσέα, κάτι που υπογράμμισε ο Ντελ Μπόσκε στις δηλώσεις του: "Υπάρχει ένας Ισπανός προπονητής εκεί, που ήταν μαζί μας στην ομοσπονδία. Υπάρχει καλή σχέση μεταξύ των δύο χωρών. Δίνουμε στον κόσμο την ευκαιρία να δει την παγκόσμια πρωταθλήτρια. Καταλαβαίνω τι λέτε, αλλά δεν μπαίνουμε σε αυτήν τη συζήτηση".

Η Ισπανία, η οποία θα καταλύσει στο αξίας 580.000.000 ευρώ πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα "Sipopo", είναι η πρώτη μη αφρικανική εθνική ομάδα που θα αγωνιστεί στη χώρα. Στο παρελθόν, η Ισημερινή Γουινέα έχει αντιμετωπίσει μόνο μία φορά ευρωπαϊκή ομάδα, την Εσθονία στο Ταλίν το 1993.

Χαρακτηριστική είναι η προσμονή του καθεστώτος γι' αυτό το παιχνίδι που ο γιος του δικτάτορα, Τεόντορο Ενγκουέμα Ομπιάνγκ, έχει υποσχεθεί πριμ 5.000.000 ευρώ στους ποδοσφαιριστές της χώρας σε περίπτωση νίκης, σύμφωνα με την "Mundo Deportivo".

News 24/7

24MEDIA NETWORK