Φιλική νίκη της Ρόμα επί της Ρεάλ στα πέναλτι

Η Ρόμα του Κώστα Μανωλά επικράτησε με 7-6 στα πέναλτι της Ρεάλ Μαδρίτης (0-0 κανονική διάρκεια) στο μεταξύ τους φιλικό στο πλαίσιο του International Champions Cup που διεξάγεται στις ΗΠΑ.

Φιλική νίκη της Ρόμα επί της Ρεάλ στα πέναλτι

Με τον Ράφα Μπενίτεθ στον πάγκο και με σύστημα 4-2-3-1 που στη συνέχεια μετατράπηκε σε 4-4-2 ξεκίνησε η Ρεάλ Μαδρίτης στο πρώτο της φιλικό για το International Champions Cup κόντρα στη Ρόμα. Τόσο οι Ισπανοί, όσο και οι Ιταλοί παρέταξαν δύο διαφορετικές ενδεκάδες σε κάθε ημίχρονο, γεγονός που δεν επέτρεψε στο παιχνίδι να αποκτήσει γρήγορο ρυθμό.

Οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να απειλήσουν κυρίως με κάποια μακρινά σουτ, ενώ η μοναδική κλασσική ευκαιρία σημειώθηκε στο 4ο λεπτό. Μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά ο Ντανιέλε Ντε Ρόσι με προβολή έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι ενώ στην επαναφορά το σουτ του Τότι με το αριστερό αποκρούστηκε πάνω στη γραμμή από τον Μαρσέλο. Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκε και ο δικός μας, Κώστας Μανωλάς για τη Ρόμα παίρνοντας τη θέση του Καστάν.

Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι τη συμπλήρωση του 90λεπτου κι έτσι οι δύο ομάδες κλήθηκαν να λύσουν τις διαφορές τους στη διαδικασία των πέναλτι, καθώς σύμφωνα με τους κανόνες του τουρνουά International Champions Cup από κάθε αναμέτρηση θα πρέπει να αναδεικνύεται νικητής.

Εκεί μετά από 13 εκτελέσεις, νικήτρια αναδείχθηκε η Ρόμα με 7-6.

Η σειρά των πέναλτι:

1-0 η Ρεάλ... Εύστοχο πέναλτι από τον Ντανίλο.

1-1 η Ρόμα... Εύστοχο πέναλτι από τον Πιάνιτς.

2-1 η Ρεάλ... Εύστοχο πέναλτι από τον Κρόος.

2-2 η Ρόμα... Εύστοχο πέναλτι από τον Λιάιτς.

3-2 η Ρεάλ... Εύστοχο πέναλτι από τον Λούκας Σίλβα.

3-3 η Ρόμα... Εύστοχο πέναλτι από τον Ντέστρο.

4-3 η Ρεάλ... Εύστοχο πέναλτι από τον Ίσκο.

4-4 η Ρόμα... Εύστοχο πέναλτι από τον Φλορέντσι.

5-4 η Ρεάλ... Εύστοχο πέναλτι από τον Μπενζεμά.

5-5 η Ρόμα... Εύστοχο πέναλτι από τον Ιτούρμπε.

6-5 η Ρεάλ... Εύστοχο πέναλτι από τον Νάτσο Φερνάντεθ.

6-6 η Ρόμα... Εύστοχο πέναλτι από τον Παρέδες.

Μένει το 6-6... Ο Ντε Σάνκτις απέκρουσε το πέναλτι του Λούκας Βάσκεθ.

6-7 η Ρόμα... Εύστοχο πέναλτι από τον Κεϊτά

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ρεάλ ΜαδρίτηςΝάβας, Καρβαχάλ (70' Ντανίλο), Ράμος (46' Πέπε), Βαράν (46' Νάτσο Φερνάντεθ), Μαρσέλο (46' Αρμπελόα), Ιγιαραμέντι (56' Λούκας Σίλβα), Μόντριτς (46' Ίσκο), Μπέιλ (46' Λούκας Βάθκεθ), Έντεργκααρντ (46' Τσερίσεφ), Χεσέ (46' Κρόος), Κριστιάνο Ρονάλντο (46' Μπενζεμά)

Ρόμα:Ντε Σάνκτις, Μάικον (46' Φλορέντσι), Καστάν (46' Μανωλάς), Γιανγκά-Μπιγουά (62' Καπραντόσι), Κόουλ (46' Τοροσίδης), Ναϊνγκολάν (46' Παρέδες), Ντε Ρόσι (46' Κεϊτά), Ουτσάν (46' Πιάνιτς), Ζερβινιό (46' Λιάιτς), Φαλκέ (46' Ιτούρμπε), Τότι (33' Ντουμπιά (62' Ντέστρο))

11:54
Καλημέρα σας. Σε λιγότερο από 10 λεπτά ξεκινάει στο "Melbourne Cricket Ground" της Μελβούρνης η αναμέτρηση της Ρεάλ Μαδρίτης με τη Ρόμα στο πλαίσιο του International Champions Cup. Μαζί θα παρακολουθήσουμε την εξέλιξη του παιχνιδιού.
11:55
Ιδιαίτερο παιχνίδι για τη Ρεάλ το σημερινό καθώς όχι μόνο κάνει ντεμπούτο στον πάγκο της ο Ράφα Μπενίτεθ ο οποίος διαδέχτηκε τον Κάρλο Αντσελότι αλλά είναι και το πρώτο χωρίς τον Ίκερ Κασίγιας. Ο 34χρονος Ισπανός κίπερ αποτελεί παρελθόν από τους "μερένγκες" μετά από 25 χρόνια παρουσίας στο σύλλογο (17 στην πρώτη ομάδα) και για τα επόμενα δύο χρόνια θα φοράει τη φανέλα της Πόρτο.
11:57
Κάτω από την εστία της Ρεάλ Μαδρίτης στο σημερινό ματς βρίσκεται ο Κέιλορ Νάβας ενώ θέση στο αρχικό σχήμα έχει και ο 16χρονος Νορβηγός μεσοεπιθετικός Μάρτιν Έντεργκααρντ.
11:59
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ρεάλ Μαδρίτης (4-3-3): Νάβας, Καρβαχάλ, Ράμος, Βαράν, Μαρσέλο, Ιγιαραμέντι, Έντεργκααρντ, Μόντριτς, Μπέιλ, Ρονάλντο, Χεσέ

Ρόμα (4-3-3):
Ντε Σάνκτις, Μάικον, Καστάν, Γιανγκά-Μπιγουά, Κόουλ, Ντε Ρόσι, Ναϊνγκολάν, Ουτσάν, Φαλκέ, Τότι, Ζερβινιό
12:02
Ξεκίνησε το παιχνίδι.
12:02
Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Άγγλος Μαρκ Κλάτενμπεργκ.
12:03
Μέσα στα αποδυτήρια της Ρόμα στο Melbourne Cricket Ground.
12:05
Δοκάρι για τη Ρόμα στο 4ο λεπτό!
12:06
Μεγάλη διπλή ευκαιρία για τη Ρόμα στο ξεκίνημα του αγώνα. Μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά ο Ντανιέλε Ντε Ρόσι με προβολή έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι ενώ στην επαναφορά το σουτ του Τότι με το αριστερό αποκρούστηκε πάνω στη γραμμή από τον Μαρσέλο.
12:07
6': Η απάντηση για τη Ρεάλ έρχεται από τον Γκάρεθ Μπέιλ, με το σουτ του μέσα από την περιοχή να φεύγει ψηλά πάνω από το δοκάρι του Ντε Σάνκτις.
12:10
9': Δεύτερη καλή στιγμή για τη Ρεάλ. Ο Μόντριτς εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά και η μπάλα έφτασε στα πόδια του Σέρχιο Ράμος στην καρδιά της άμυνας της Ρόμα, με το σουτ του να περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
12:10
Πολύ ικανοποιητικός ο ρυθμός και ενώ μπήκαμε στο πρώτο δεκάλεπτο του ματς.
12:13
Δείτε τη μεγάλη χαμένη ευκαιριά της Ρόμα με Ντε Ρόσι και Τότι.
12:15
Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί οκτώ φορές στο παρελθόν, όλες στο Champions League. Η Ρεάλ έχει πανηγυρίσει τέσσερις νίκες και η Ρόμα τρεις, ενώ υπάρχει και μία ισοπαλία.
12:19
Aρκετές επιθετικές πρωτοβουλίες μέχρι στιγμής από τον Ζερβινιό ο οποίος θυμίζει τον παίκτη που εντυπωσίασε πέρυσι στο πρώτο μισό της σεζόν με τη Ρόμα.
12:22
H αμέσως προηγούμενη κόντρα της Ρεάλ Μαδρίτης με τη Ρόμα ήταν το 2008 για τη φάση των "16" του Champions League. Τότε οι "τζαλορόσι" είχαν πάρει την πρόκριση στα προημιτελικά επικρατώντας με 2-1 τόσο στο "Olimpico" όσο στο "Bernabeu".
12:25
Σε ματς που έγινε λίγο νωρίτερα για τον ίδιο όμιλο, η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε 1-0 της Melbourne City με γκολ του Σαμίρ Νασρί.
12:26
Η Ρεάλ αγωνίζεται στην κορυφή της επίθεσης με τον Κριστιάνο Ρονάλντο ενώ πίσω του έχει τριάδα (από τα δεξιά προς τα αριστερά) τους Μπέιλ, Έντεργκααρντ και Χεσέ. Αμυντικά χαφ είναι οι Ιγιαραμέντι και Μόντριτς.
12:28
Η τριπλέτα της Ρόμα στην επίθεση αποτελείται από τους Τότι (κορυφή), Ζερβινιό (αριστερά) και Φαλκέ (δεξιά) ενώ στο κέντρο ο Ναϊνγκολάν έχει δίπλα του τους Ντε Ρόσι (δεξιά) και Ουτσάν (αριστερά).
12:28
28': Σουτ του Γκάρεθ Μπέιλ, η μπάλα καταλήγει στην αγκαλιά του Ντε Σάνκτις.
12:30
29': Εξαιρετικό μακρινό σουτ από τον Τότι, ο Κέιλορ Νάβας απέκρουσε με δυσκολία.
12:34
33': Πρώτη αλλαγή στο ματς, με τον αρχηγό της Ρόμα Τότι να δίνει τη θέση του στον Ντουμπιά. Το περιβραχιόνιο του αρχηγού περνάει στον Ντανιέλε Ντε Ρόσι.
12:36
Ένα λεπτό νωρίτερα από την αλλαγή του Τότι η Ρόμα είχε νέα καλή στιγμή, με την προβολή του Ουτσάν να αποκρούεται εντυπωσιακά από τον Νάβας.
12:37
36': Δυνατό σουτ του Καρβαχάλ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα φεύγει λίγο πάνω από τη συμβολή των δοκών.
12:41
Φτάσαμε στο 40ο λεπτό με τη Ρεάλ Μαδρίτης να έχει μέχρι στιγμής 5 τελικές προσπάθειες (1 εντός εστίας) και τη Ρόμα 6 (3 εντός εστίας).
12:45
Πανοραμική άποψη από το "Melbourne Cricket Ground.
12:46
45': Δυνατό σουτ του Ναϊνγκολάν, η μπάλα φεύγει πάνω από την εστία του Νάβας.
12:47
Εξαιρετικό το πρώτο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να παίζουν αρκετά επιθετικά. Μόνο το γκολ λείπει για τις δύο ομάδες.
12:48
Ημίχρονο στην αναμέτρηση: Ρεάλ Μαδρίτης - Ρόμα 0-0.
12:51
Ο Τότι αντικαταστάθηκε στο 33' από τον Ντουμπιά λόγω τραυματισμού.
12:59
Ο Ζερβινιό ήταν μακράν ο πιο επικίνδυνος παίκτης της Ρόμα ενώ στον αντίποδα ο Μπέιλ είναι αρκετά δραστήριος έχοντας βοήθεια από τον Χεσέ. Αναμένουμε να ανεβάσει στροφές στο δεύτερο ημίχρονο ο Κριστιάνο Ρονάλντο.
13:01
Η Ρόμα ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος έχοντας υπεροχή όσον αφορά στην κατοχή της μπάλας με 54% έναντι 46% της Ρεάλ Μαδρίτης.
13:04
Ξεκίνησε το δεύτερο μέρος, με τις δύο ομάδες να έχουν προχωρήσει σε αλλαγές. Με μία πρώτη ματιά βλέπουμε νέο πρόσωπο για τη Ρόμα στην ενδεκάδα τον Κώστα Μανωλά ενώ για τη Ρεάλ βλέπουμε τον Καρίμ Μπενζεμά.
13:04
46': Ο Πέπε έχει πάρει τη θέση του Σέρχιο Ράμος στο κέντρο της άμυνας της Ρεάλ.
13:07
46': Ο Αρμπελόα παίρνει τη θέση του Μαρσέλο.
13:08
46': Ο Νάτσο Φερνάντεθ έχει πάρει τη θέση του Βαράν, ο Μπενζεμά του Κριστιάνο Ρονάλντο.
13:08
Συνολικά ο Ράφα Μπενίτεθ έχει κάνει τέσσερις αλλαγές στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους για την Ρεάλ.
13:11
Στην ενδεκάδα της Ρόμα βρίσκονται πλέον οι Τοροσίδης, Φλορέντσι, Ιτούρμπε, Πιάνιτς και Κεϊτά που έχουν πάρει τη θέση των Κόουλ, Μάικον, Φαλκέ, Ουτσάν και Ντε Ρόσι.
13:12
Μία ακόμα αλλαγή για τη Ρεάλ Μαδρίτης, με τον Έντεργκααρντ να έχει δώσει τη θέση του στον Τσερίσεφ ενώ για τη Ρόμα ο Παρέδες πήρε τη θέση του Ναϊνγκολάν.
13:13
54': Πολύ καλή στιγμή για τη Ρόμα να ανοίξει το σκορ. Ο Φλορέντσι έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Ντουμπιά πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, με τη μπάλα να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
13:18
Ο Ράφα Μπενίτεθ έχει προχωρήσει ήδη σε 9 αλλαγές στο δεύτερο μέρος. Οι μόνοι που διατηρούν ακόμα τη θέση τους σε σύγκριση με αυτούς που ξεκίνησαν είναι ο γκολκίπερ Κέιλορ Νάβας και ο δεξιός μπακ, Ντάνι Καρβαχάλ.
13:23
64': Καλή ευκαιρία για τον Μπενζεμά, με το σουτ του μέσα από την περιοχή να φεύγει πάνω από το δοκάρι.
13:28
Αποχωρεί και ο Ντάνι Καρβαχάλ δίνοντας τη θέση του στο καλοκαιρινό απόκτημα της Ρεάλ από την Πόρτο, Ντανίλο (70ο λεπτό).
13:30
Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι καλύτερη στο δεύτερο ημίχρονο όμως πέρα από τη μεγάλη ευκαιρία του Μπενζεμά στο 64' δεν έχει χάσει κάποια άλλη σπουδαία φάση στα αντίπαλα καρέ. Οι δύο προπονητές άλλαξαν τις ενδεκάδες στο δεύτερο μέρος.
13:36
H Ρόμα ενδιαφέρεται στο δεύτερο μέρος κυρίως να αμυνθεί ενώ η Ρέαλ έχει περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια της αλλά αδυνατεί να φτιάξει φάσεις στην περιοχή του Ντε Σάνκτις.
13:37
Το δεύτερο μέρος δεν έχει καμία σχέση με το αρκετά ποιοτικό πρώτο 45λεπτο. Παρά τις αλλαγές που έγιναν από τους δύο προπονητές και τα φρέσκα πόδια που βρίσκονται στο χορτάρι ο ρυθμός έχει πέσει.
13:37
Αυτή τη στιγμή στον αγωνιστικό χώρο βρίσκονται δύο Έλληνες: οι Κώστας Μανωλάς και Βασίλης Τοροσίδης από πλευράς Ρόμα που μπήκαν αμφότεροι ως αλλαγή στην έναρξη του δευτέρου μέρους.
13:38
Λογικά ο Ρούντι Γκαρσία θα είναι ευχαριστημένος από το πόσο συμπαγής εμφανίζεται στα μετώπισθεν η Ρόμα. Αν επιθετικά ανεβάσει λίγο ακόμα το επίπεδό της θα είναι σε θέση να κοντράρει τη Γιουβέντους περισσότερο σε σύγκριση με την περασμένη σεζόν.
13:40
Σε περίπτωση που το ματς παραμείνει ισόπαλο στο 90λεπτο θα οδηγηθούμε στα πέναλτι για να υπάρξει νικητής και να πάρει δύο βαθμούς στο τουρνουά.
13:40
Πολύ πιθανό να οδηγηθούμε στη ρωσική ρουλέτα για να έχουμε νικητή.
13:43
84': Μεγάλη ευκαιρία για τη Ρεάλ με τον Λούκας Βάθκεθ, με τον Ντε Σάνκτις να βγαίνει νικητής στο τετ  ατετ. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Ντανίλο έκανε το σουτ με το αριστερό από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα έφυγε έξω από το δεξί δοκάρι.
13:45
86': Ωραίο γυριστό σουτ του Ντέστρο μέσα από την περιοχή με το αριστερό, η μπάλα έφυγε έξω από το δεξί δοκάρι του Νάβας.
13:46
Τα εισιτήρια που κόπηκαν για την αναμέτρηση είναι 80.746.
13:49
Συμπληρώθηκαν τα 90 λεπτά. Μπήκαμε στο δίλεπτο των καθυστερήσεων. Αν μείνει το 0-0 οδηγούμαστε σε πέναλτι για να έχουμε νικητή.
13:51
Τέλος αγώνα: Ρεάλ Μαδρίτης - Ρόμα 0-0. Θα ακολουθήσουν πέναλτι.
13:56
Ξεκινάει η διαδικασία των πέναλτι.
13:57
1-0 η Ρεάλ με τον Ντανίλο.
13:57
Ισοφαρίζει  1-1 η Ρόμα με τον Πιάνιτς.
13:58
2-1 η Ρεάλ με τον Κρόος.
13:59
Ισοφαρίζει 2-2 η Ρόμα με τον Λιάιτς.
13:59
3-2 η Ρεάλ με τον Λούκας Σίλβα.
14:00
Ισοφαρίζει 3-3 η Ρόμα με τον Ντέστρο.
14:01
4-3 η Ρεάλ με τον Ίσκο.
14:01
Ισοφαρίζει 4-4 η Ρόμα. Δοκάρι και μέσα η εκτέλεση πέναλτι του Φλορέντσι.
14:02
5-4 η Ρεάλ με τον Μπενζεμά.
14:02
Ισοφαρίζει 5-5 η Ρόμα με τον Ιτούρμπε.
14:03
6-5 η Ρεάλ με τον Νάτσο Φερνάντεθ! Οριζόντιο δοκάρι και μέσα.
14:04
Ισοφαρίζει 6-6 η Ρόμα με τον Παρέδες.
14:05
Μένει το 6-6! Ο Ντε Σάνκτις απέκρουσε το πέναλτι του Λούκας Βάθκεθ!
14:06
7-6 η Ρόμα με το εύστοχο πέναλτι του Κεϊτά και η Ρόμα παίρνει τη νίκη στα πέναλτι.
14:07
Ο πρώην άσος της Μπαρτσελόνα, Σεϊντού Κεϊτά, έστειλε τον Κέιλορ Νάβας στην άλλη γωνία, έκανε το 7-6 για τη Ρόμα και της έδωσε στη νίκη στον πρώτο της αγώνα στο International Champions Cup.
14:08
Eυχαριστούμε που μείνατε μαζί μας για το Live της αναμέτρησης Ρεάλ Μαδρίτης-Ρόμα που βρήκε τους Ρωμαίους (μετά το 0-0 στην κανονική διάρκεια) να επικρατούν με 7-6 στα πέναλτι. Ο Ντε Σάνκτις απέκρουσε το 7ο κατά σειρά πέναλτι της Ρεάλ του Λούκας Βάθκεθ και ο Κεϊτά πέτυχε το καθοριστικό τελευταίο πέναλτι για την ομάδα του.

News 24/7

24MEDIA NETWORK