Αυστρία - Ελλάδα 0-2

Η Ελλάδα δεν έδειξε κάτι σπουδαίο στο φιλικό στη "Red Bull Arena", είχε όμως... Μήτρογλου. Ο επιθετικός του Ολυμπιακού με δύο δικά του γκολ χάρισε στην Εθνική μας ομάδα τη νίκη επί της Αυστρίας (2-0). Δοκάρι οι Τζιόλης - Χολέμπας, δοκάρι και για τους γηπεδούχους με τον Αλάμπα.

Αυστρία - Ελλάδα 0-2

Στη συνέντευξη Τύπου της Τρίτης ο Φερνάντο Σάντος στάθηκε στην ομαδικότητα που χρειάζεται αυτή η ομάδα και όχι στην ανάδειξη του ατομικού ταλέντου, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως "η Ελλάδα δεν έχει Μέσι".

Κι όμως, έχει και λέγεται Κώστας Κατσουράνης, ο οποίος με μπαλιά που δεν θα ζήλευε ο Αργεντινός βρήκε τον Μήτρογλου και αυτός στο 39ο λεπτό άνοιξε το σκορ στο Ζάλτσμπουργκ κόντρα στη ροή του φιλικού.

Η Ελλάδα δεν ήταν καλή, δεν μπορούσε να αλλάξει τρίτη πάσα. Το πρόβλημα εντοπιζόταν στη μεσαία γραμμη, με τους Αυστριακούς να έχουν τον έλεγχο και τη μεγαλύτερη ευκαιρία στο δοκάρι του Αλάμπα στο 18ο λεπτό.

Οσον αφορά στην ενδεκάδα, ουδεμία έκπληξη. Καρνέζης στο τέρμα, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Σιόβας και Χολέμπας η τετράδα της άμυνας, κόφτης ο Κατσουράνης, εσωτερικοί μέσοι Μανιάτης και Ταχτσίδης, στις πτέρυγες Κονέ και Χριστοδουλόπουλος και μοναδικός προωθημένος ο Μήτρογλου.

Στο δεύτερο μέρος ο Σάντος άρχισε το ματς με την ίδια ενδεκάδα, αλλά δεν είδε κάτι διαφορετικό σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο. Ετσι, άρχισε σιγά-σιγά τις αλλαγές, με τους Τζιόλη και Νίνη να περνούν στον αγωνιστικό χώρο.

Στο 67' ο Μήτρογλου έγινε ο... νέος Μέσι της Εθνικής και με το δεύτερο προσωπικό γκολ -θαυμάσιο σουτ έξω από την περιοχή- ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-2. Πάλι κόντρα στη ροή του ματς, αφού τίποτα δεν προμήνυε για δεύτερο γκολ της ελληνικής ομάδας.

Στο 72', πάντως, ο Τζιόλης πήγε να βάλει το γκολ του αγώνα, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων, ενώ την ίδια κατάληξη είχε σουτ του Χολέμπας στο 86'.

Το live του αγώνα

Αυστρία: Άλμερ, Γκάρικς, Ντράγκοβιτς, Πόγκατετζ (46' Πρεντλ), Φουκς (75' Σούτνερ), Βάιμαν, Μπαουμγκάρτλινγκερ (46' Λάιτγκεμπ), Γιουνούζοβιτς (65' Γιάντσερ), Αλάμπα (74' Χόζινερ), Αρναούτοβιτς, Χάρνικ (46' Ίβανσιτς)

Ελλάδα: Καρνέζης, Τοροσίδης (77' Βύντρα), Σιόβας (62' Μανωλάς), Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Κατσουράνης (63' Τζιόλης), Ταχτσίδης, Μανιάτης (62' Νίνης), Κονέ (84' Φορτούνης), Χριστόδουλόπουλος (84' Σπυρόπουλος), Μήτρογλου

News 24/7

24MEDIA NETWORK