Νίκη της Ολλανδίας επί της Ισπανίας, ισόπαλες Ιταλία και Αγγλία (VIDEOS)

Σημειώνοντας δύο γκολ στα πρώτα 16 λεπτά, η Ολλανδία επικράτησε 2-0 της Ισπανίας στην "Άμστερνταμ Αρίνα", ενώ Ιταλία και Αγγλία αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στο "Γιουβέντους Στέντιουμ".

Νίκη της Ολλανδίας επί της Ισπανίας, ισόπαλες Ιταλία και Αγγλία (VIDEOS)
Νίκη της Ολλανδίας επί της Ισπανίας, ισόπαλες Ιταλία και Αγγλία (VIDEOS)

Μία επανάληψη της εφιαλτικής 13ης Ιουνίου (1-5) φοβήθηκαν οι Ισπανοί, ωστόσο η Ολλανδία επικράτησε... μόνο με 2-0 στη φιλική αναμέτρηση της "Άμστερνταμ Αρίνα". Ο Στέφαν ντε Φράι άνοιξε το σκορ στο 13ο λεπτό με κεφαλιά και ο Ντάβι Κλάασεν, στην πρώτη του διεθνή συμμετοχή ως βασικός, διπλασίασε το προβάδισμα με διπλή προσπάθεια. Η "φούρια ρόχα" έχασε δύο καλές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο και είχε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο διάστημα του δευτέρου, όμως δεν κατάφερε να ξαναμπεί στο ματς. Οι "οράνιε", από την πλευρά τους, άγγιξαν το 3-0 με τον Μάρτινς Ίντι (στο 54') και τον Τζορτζίνιο Βαϊνάλντουμ (στο 82'). Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στον Κλάασεν, ο οποίος εκτός από το γκολ δεν έκανε ούτε μία λάθος πάσα στα πρώτα 45 λεπτά (24/24), ενώ πολύ καλή παρουσία είχαν και οι Μέμφις Ντεπάι, Γουέσλι Σνάιντερ.

Ολλανδία: Φέρμεϊρ, Γιάνμαατ, Ντε Φράι, Ίντι, Βίλεμς, Σνάιντερ (62' Βαϊνάλντουμ), Κλάασεν, Μπλιντ (73' Ντε Γκουζμάν), Νάρσινχ, Χούντελααρ (79' Ντοστ), Ντεπάι (85' Αφελάι).

Ισπανία: Ντε Χέα, Καρβαχάλ, Αλμπιόλ, Πικέ (69' Ράμος), Μπερνάτ, Μάριο Σουάρεθ (69' Σαν Χοσέ), Ίσκο (46' Σίλβα), Καθόρλα (76' Ινιέστα), Φάμπρεγκας, Πέδρο (46' Βιτόλο), Χουάνμι (62' Μοράτα).

Νίκη της Ολλανδίας επί της Ισπανίας, ισόπαλες Ιταλία και Αγγλία (VIDEOS)

Ισόπαλες 1-1 αναδείχθηκαν Ιταλία και Αγγλία σε φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη στο "Γιουβέντους Στέντιουμ". Τα "λιοντάρια" ήταν καλύτερα στο ξεκίνημα και είχαν δοκάρι με τον Γουέιν Ρούνεϊ στο 21', αλλά οι "ατζούρι" ήταν εκείνοι που βρήκαν πρώτοι το δρόμο προς τα δίχτυα και, μάλιστα, με σκόρερ έναν παίκτη που βγάζει το ψωμί του στην Premier League (Γκρατσιάνο Πελέ με κεφαλιά στο 29'). Βάσει εικόνας του πρώτου ημιχρόνου δεν ήταν λίγοι εκείνοι που πίστεψαν ότι η ομάδα του Ρόι Χόντσον θα ηττηθεί, αλλά στο δεύτερο ανέβασε αισθητά την απόδοσή της και δικαίως έφτασε στην ισοφάριση με σουτ εκτός περιοχής του Άντρος Τάουνσεντ στο 79ο λεπτό.

Ιταλία: Μπουφόν, Κιελίνι (72' Μορέτι), Ρανόκια, Μπονούτσι, Φλορέντζι (60' Αμπάτε), Παρόλο, Βαλντιφιόρι (67' Βεράτι), Σοριάνο, Νταρμιάν (73' Αντονέλι), Έντερ (61' Βάσκες), Πελέ (61' Ιμόμπιλε).

Αγγλία: Χαρτ, Κλάιν (46' Γουόκερ), Σμόλινγκ (44' Κάρικ), Τζαγκιέλκα, Γκιμπς, Τζόουνς, Χέντερσον (74' Μέισον), Ντελφ (70' Τάουνσεντ), Ρούνεϊ, Γουόλκοτ (55' Μπάρκλεϊ), Κέιν.

Νίκη της Ολλανδίας επί της Ισπανίας, ισόπαλες Ιταλία και Αγγλία (VIDEOS)

Το Πράσινο Ακρωτήρι νίκησε 2-0 την ελλιπέστατη Πορτογαλία σε φιλική αναμέτρηση που έγινε στο Εστορίλ. Οντάιρ Φόρτες στο 38' και Γκέγκε στο 43' σημείωσαν τα γκολ, ενώ η ομάδα του Φερνάντο Σάντος έπαιξε με 10 παίκτες από το 60' λόγω αποβολής του Αντρέ Πίντο, στόπερ της Μπράγκα που έχει περάσει και από τον Παναθηναϊκό. Βασικός ήταν ο Αντελίνο Βιεϊρίνια.

Τα αποτελέσματα των φιλικών της ημέρας

Πουέρτο Ρίκο - Καναδάς 0-3

Τζαμάικα - Κούβα 3-0

Ιαπωνία - Ουζμπεκιστάν 5-1

Νότιος Κορέα - Νέα Ζηλανδία 1-0

Σιγκαπούρη - Γκουάμ 2-2

Κίνα - Τυνησία 1-1

Λίχτενσταϊν - Σαν Μαρίνο 1-0

Ιράκ - Κονγκό 1-0

Εσθονία - Ισλανδία 1-1

Ελβετία - ΗΠΑ 1-1

Ρωσία - Καζακστάν 0-0

Σουηδία - Ιράν 3-1

Ουκρανία - Λετονία 1-1

Λουξεμβούργο - Τουρκία 1-2

Αυστρία - Βοσνία & Ερζεγοβίνη 1-1

Γκάνα - Μάλι 1-1

Σλοβακία - Τσεχία 1-0

Ιταλία - Αγγλία 1-1

Ολλανδία - Ισπανία 2-0

Πορτογαλία - Πράσινο Ακρωτήρι 0-2

Διαβάστε ακόμη:

"Χάζεψε" τρεις Ισπανούς ο Ντεπάι (VIDEO)

Βλέπει Ισπανία και σκοράρει ο Ντε Φράι (VIDEOS)

Θύμισε Ζιντάν ο ντε Φράι (VIDEO)

"Αφήστε μας να μπούμε στα γήπεδά μας" (PHOTO)

Γκολ ο Μπεργκ επί του Ιράν (VIDEO)

Το παράκανε στα ψαλιδάκια ο Ζλάταν (VIDEO)

News 24/7

24MEDIA NETWORK