Κυριακή, 21 Μαρτίου 2010

Κίνδυνο ετεροχρονισμένου αποκλεισμού από το Μουντιάλ αντιμετώπισε η Χιλή

Νίκος Καλογήρου - Στείλτε e-mail στον συντάκτηΔημοσίευση : 27/11/2009 12:03 - Τελ. ανανέωση : 27/11/2009 12:06
μοιραστείτε το στο

Η Χιλή κέρδισε επάξια τη συμμετοχή της στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νότιας Αφρικής, ωστόσο μία επίσημη καταγγελία της Ρέιντζερς Ντε Τάλκα, η οποία υποβιβάστηκε στη δεύτερη κατηγορία της χώρας λίγο έλειψε να στοιχίσει στην ομάδα του Μαρτσέλο Μπιέλσα.

Το θέμα ουσιαστικά δημιουργήθηκε έπειτα από τον υποβιβασμό της Ρέιντζερς Ντε Τάλκα. Η τελευταία χρησιμοποίησε έξι ξένους παίκτες σε έναν αγώνα της “Primera A”, με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί με αφαίρεση τριών βαθμών. Αυτοί όμως της κόστισαν τη θέση της στα “μεγάλα σαλόνια” του χιλιάνικου ποδοσφαίρου, έπειτα από απόφαση της ομοσπονδίας. Οι ιθύνοντες τον σύλλογο αποφάσισαν να φθάσουν το θέμα στη FIFA, όπου και κατέθεσαν επίσημη καταγγελία κατά της ANFP.

Η παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου ενημέρωσε αυτή της Χιλής πως αν η Ρέιντζερς Ντε Τάλκα δεν αποσύρει την καταγγελία της τότε κινδυνεύει να αποκλειστεί από το Παγκόσμιο Κύπελλο. Τελικά βρέθηκε η χρυσή τομή και η διοίκηση της Ρέιντζερς Ντε Τάλκα ανακοίνωσε πως θα αποσύρει την καταγγελία της. Τέλος καλό όλα καλά και η Χιλή επιστρέφει στο Παγκόσμιο Κύπελλο μετά το 1998.

  Μέγεθος γραμματοσειράς:font size chooser