Ποτέ, ποτέ, ποτέ! Αποκάλυψη Μαραντόνα για το "χέρι του Θεού"

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα ετοιμάζεται να εκδώσει την αυτοβιογραφία του στο τέλος του μήνα, με τη γαλλική εφημερίδα "Equipe" να αναδημοσιεύει απόσπασμα από όσα αποκαλύπτει ο -κατά πολλούς- κορυφαίος ποδοσφαιριστής που πάτησε ποτέ το πόδι του στον πλανήτη, για το περίφημο "χέρι του Θεού".

Ποτέ, ποτέ, ποτέ! Αποκάλυψη Μαραντόνα για το "χέρι του Θεού"

Τριάντα χρόνια μετά τον προημιτελικό με την Αγγλία στο Μουντιάλ του 1986 στο Μεξικό, ο Ντιέγκο Μαραντόνα δεν μετανιώνει για το γκολ που έβαλε με το χέρι και εξηγεί στην αυτοβιογραφία του που θα κυκλοφορήσει στο τέλος Μαΐου, κάθε στιγμή, δευτερόλεπτα πριν και μετά την επίτευξή του.

"Δεν το μετανιώνω. Και το λέω αυτό με όλο το σεβασμό σε οπαδούς, παίκτες, προπονητές... Μεγάλωσα με αυτό το πνεύμα σε μια παραγκούπολη το Φιορίτο, ένα προάστιο του Μπουένος Άιρες. Δεν έχετε ιδέα πόσα γκολ είχα βάλει με το χέρι. Και εκείνη την ημέρα το έκανα μπροστά σε 100.0000 θεατές και κανένας δεν το είδε...", αναφέρει μεταξύ άλλων ο Ντιεγκίτο, απαντώντας στο διαχρονικό ερώτημα: "Το μετάνιωσες;".

Περιγράφοντας τη φάση, αποκαλύπτει: "Η μπάλα ήταν στον αέρα και στη συνέχεια άρχισε να πέφτει. Είχα μείνει να την κοιτάζω και είπα είναι ένα δώρο, τι δώρο μπαμπά! Για μένα αυτή είναι η ευκαιρία μου, είπα. Προσπάθησα, δεν ήξερα αν θα πετύχαινε, αλλά εγώ προσπάθησα δεν με ένοιαζε. Αν ο διαιτητής έβλεπε, έβλεπε...".

"Όταν προσγειώθηκα στο έδαφος τέντωσα τα χέρια στον αέρα και άρχισα να τρέχω για να πανηγυρίσω το γκολ μου... Ο πρώτος που με προσέγγισε ήταν ο Σέρχιο Μπατίστα, ο οποίος περπατούσε αργά σαν να αναρωτιέται αν ο διαιτητής θα σφυρίξει ή όχι. Όταν με πλησίασε, ρώτησε: 'το έβαλες με το χέρι έτσι δεν είναι;' και εγώ απάντησα: 'Σκάσε, δείξε ευτυχισμένος και πανηγύρισε το γαμ...νο γκολ'" , αναφέρεται χαρακτηριστικά στην αυτοβιογραφία του Ντιέγκο Μαραντόνα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK