"Προβοκάτορας ο Μανωλάς, χτύπησαν δυο παίκτες μας"

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η ποδοσφαιρική ομοσπονδίας της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης για τα συμβάντα στη Ζένιτσα έχουν στο επίκεντρο το σκληρό παιχνίδι των διεθνών και τον Κώστα Μανωλά.

ÐÁÃÊÏÓÌÉÏ ÊÕÐÅËËÏ / ÐÑÏÊÑÉÌÁÔÉÊÁ / ÂÏÓÍÉÁ - ÅËËÁÄÁ / WORLD CUP / PRELIMINARY / BOSNIA - GREECE (Eurokinissi Sports)
ÐÁÃÊÏÓÌÉÏ ÊÕÐÅËËÏ / ÐÑÏÊÑÉÌÁÔÉÊÁ / ÂÏÓÍÉÁ - ÅËËÁÄÁ / WORLD CUP / PRELIMINARY / BOSNIA - GREECE (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Οι Βόσνιοι ξέρουν ότι βρίσκονται σε δύσκολη θέση και αναζητούν ελαφρυντικά δεδομένου ότι δεν θα γλιτώσουν την ποινή από τη FIFA. Το Σάββατο αποφάσισαν να εκδώσουν ανακοίνωση επί των γεγονότων, ν' αναλάβουν μονάχα την εν βρασμώ αντίδραση όσων ενεπλάκησαν στα επεισόδια, να κατηγορήσουν τον Κώστα Μανωλά για προκλήσεις και να συνδέσουν τα συμβάντα με το πρώτο ματς των δύο ομάδων στο Καραϊσκάκη.

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ:

" Μετά από μία νύχτα ύπνου και του μωσαϊκού συμπερασμάτων για τη χθεσινοβραδινό παιχνίδι των προκριματικών των εθνικών ομάδων Βοσνίας/Ερζεγοβίνης και Ελλάδας, θέλουμε να φέρουμε στο φως όλα όσα συνέβησαν έγιναν στο "Μπίλινο Πόλιε".

Πρώτα απ' όλα, εκφράζουμε τη λύπη και συγγνώμη μας προς την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ελλάδας εξαιτίας του περιστατικού που έλαβε χώρα μετά από τον αγώνα, όταν υπήρξε σωματική επίθεση σε Έλληνα παίκτη. Η ομοσπονδία της Βοσνίας καταδικάζει κάθε μορφή βίας ανεξαρτήτως προέλευσης. Η συμπεριφορά του βοηθού προπονητή Στεφάν Ζιλιά θα αναλυθεί με τη δέουσα προσοχή και η αρμόδια αρχή θα πάρει την κατάλληλη απόφαση πάνω σε αυτό το θέμα.

"Προβοκάτορας ο Μανωλάς, χτύπησαν δυο παίκτες μας"

Παρ' όλα αυτά, πρέπει να σημειωθεί ότι το συμβάν είναι ο επίλογος όσων γίνονταν στο χορτάρι κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Ένα πασίγνωστο στιλ παιχνιδιού της εθνικής Ελλάδας, περισσότερο άγριο παρά επιθετικό, είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο παικτών μας, οι οποίοι έπρεπε να φύγουν από το γήπεδο πριν από τη λήξη. Ο Σέναντ Λούλιτς έχει σπασμένο ζυγωματικό και υποβλήθηκε σε επέμβαση, ενώ ο Τόνι Σούνιτς χτυπήθηκε στο κεφάλι, ευτυχώς δίχως σοβαρές επιπτώσεις. Ατυχώς μετά από ένα σκληρό φάουλ έπειτα από 15 λεπτά ο Λούλιτς δέχθηκε σκληρή αγκωνιά στο πρόσωπο και ο αντίπαλος παίκτης δεν δέχθηκε ούτε κίτρινη κάρτα. Το ίδιο συνέβη με τον τραυματισμό του Σούνιτς.

Κατόπιν τα πάντα κλιμακώθηκαν από την πρόκληση του Μανωλά που απευθύνθηκε στους φιλάθλους μας. Ήταν απλά μια συνέχεια των όσων άρχισαν στην Αθήνα τον περασμένο Νοέμβριο, όταν βιώσαμε μία σειρά από προβλήματα στις εξέδρες και στον αγωνιστικό χώρο. Έχουν δοθεί οι κασέτες. Δυστυχώς, στο τέλος του αγώνα, οι παίκτες μας και το προπονητικό επιτελείο έπεσαν θύμα της πρόκλησης και απάντησαν ενστικτωδώς και βεβιασμένα.

Τέλος, θα θέλαμε να εκφράσουμε την ειλικρινή ευγνωμοσύνη προς τους πιστούς φιλάθλους μας που φώναζαν για την ομάδα και τους χορηγούς μας ("Ziraat Bank" και "Milkos") που προσέφεραν δωρεάν σάντουιτς και νερό, καθώς και τους παίκτες μας που έδωσαν κάθε ικμάδα ενέργειας στο γήπεδο. Από αυτό το παιχνίδι πρέπει να μάθουμε ένα μάθημα και να επιστρέψουμε στον δρόμο που μας οδηγεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, πιο συμπαγείς και πιο ισχυροί. Ο δρόμος θα έχει λακκούβες, αλλά όσο υπάρχει ελπίδα, δεν θα τα παρατήσουμε".

News 24/7

24MEDIA NETWORK