Μεγάλες οι καθυστερήσεις στα γήπεδα του Μουντιάλ

Η αντίστροφή μέτρηση για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2014 συνεχίζεται και ακόμα τα μισά γήπεδα που θα φιλοξενήσουν τη διοργάνωση δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Μεγάλες οι καθυστερήσεις στα γήπεδα του Μουντιάλ

Μόλις την Πέμπτη (02/01) άρχισαν οι εργασίες απομάκρυνσης του γερανού που κατέρρευσε στη σκεπή του γηπέδου της Κορίνθιανς στα τέλη Νοεμβρίου και στοίχησε τη ζωή σε 2 εργάτες. Το γήπεδο του Σάο Πάουλο, όπου θα διεξαχθεί το εναρκτήριο παιχνίδι του Μουντιάλ μεταξύ Βραζιλίας και Κροατίας, πιθανολογείται ότι θα είναι έτοιμο στα μέσα Απριλίου.

Στο Μαναούς, ακόμα μία περιοχή που θρήνησε νεκρό κατά των εργασιών, το γήπεδο ήταν έτοιμο σε βαθμό 94,1% κατά την τελευταία εβδομάδα του 2013. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, τόσο η "Αρένα ντα Αμαζόνια" όσο και τα γήπεδα σε Κουιαμπά και Πόρτο Αλέγκρε αναμένεται να είναι απολύτως έτοιμα τον Μάρτιο.

Η προθεσμία που είχε ορίσει η FIFA για την ολοκλήρωση των εργασιών και στα 12 στάδια που θα φιλοξενήσουν τη διοργάνωση ήταν η 31η Δεκεμβρίου 2013. Βάσει κανονισμών, εάν κάποιο στάδιο δεν ήταν έτοιμο εγκαίρως, τότε θα έχανε το δικαίωμα να συμμετάσχει στη διοργάνωση. Κάτι τέτοιο φαίνεται πως δεν θα ισχύσει την προκειμένη περίπτωση, αφού έτοιμα είναι μόλις 6 από τα 12 γήπεδα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK