Φαλκάο: "Και να πάω, δεν θα είμαι στο 100%"

Ο Ρανταμέλ Φαλκάο προσπάθησε ν' απαντήσει στο πιο καυτό ερώτημα πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο: αν θα είναι στην αποστολή της Κολομβίας. Ιδιαίτερα δε την πρεμιέρα με την Ελλάδα στις 14 Ιουνίου στο Μπέλο Οριζόντε.

Φαλκάο: "Και να πάω, δεν θα είμαι στο 100%"

Ο σούπερ σταρ της Μονακό δηλώθηκε στην προεπιλογή από τον ομοσπονδιακό Χοσέ Πέκερμαν, αλλά όπως ο ίδιος τόνισε στη Marca ότι " η απόφαση θα παρθεί τις επόμενες εβδομάδες".

Λογικό ήταν να ερωτηθεί για την κατάσταση του. Αποκρίθηκε ότι " παλεύω αρκετούς μήνες τώρα και δουλεύω καλά. Το γόνατο αναρρώνει χωρίς καθυστέρηση, αλλά η κατάσταση βρίσκεται ακόμη υπό αξιολόγηση. Κλωτσάω την μπάλα και νιώθω καλά. Η επαφή με την μπάλα όμως είναι το ένα κομμάτι. Το άλλο είναι η ενσωμάτωση με την ομάδα στο μάξιμουμ των επαγγελματικών απαιτήσεων. Πρόκειται για διαφορετικές ερωτήσεις. Η δεύτερη είναι αυτή που θα πρέπει ν' απαντηθεί επαρκώς".

Ο Φαλκάο παραδέχθηκε ότι " το να φτάσω στο 100% θα είναι αδύνατο, επειδή μου λείπει η δράση. Για να συνοψίσω, αν το γόνατο είναι καλά, θα πάω στο Μουντιάλ. Αν δω ότι δεν είμαι ασφαλής και δεν μπορώ να προσφέρω κάτι, το λογικό είναι να μην πάω".

Ολοκλήρωσε δε ο φορ της Μονακό λέγοντας πως " πάντα ήμουν αισιόδοξος. Αυτό το κίνητρο μ' έχει βοηθήσει σε κάθε προπόνηση, να δίνω το μάξιμουμ της προσπάθειας, καθώς σε κάποιες από αυτές τις προπονήσεις ξεπεράσαμε τα όρια της φυσιολογικής αποθεραπείας. Ήταν κάτι που με βοήθησε να είμαι καλά".

Ο πατήρ Φαλκάο, Ρανταμέλ Γκαρσία, σε κολομβιανό μέσο, ανέφερε για τον γιο του: " Δεν θα είναι απόλυτα έτοιμος από τη στιγμή που μέχρι τώρα δουλεύει στο κομμάτι της αποθεραπείας. Θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε τι θα συμβεί. Οι γιατροί, που ξέρουν καλύτερα, λένε ότι κλινικά χρειάζεται έξι μ' επτά μήνες για να παίξει ξανά. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς δεν υπάρχουν περιθώρια. Έχει επανέλθει στο 60%, χρειάζεται ακόμη ενδυνάμωση, ρυθμό και αντίσταση, ένας συνδυασμός στοιχείων που είναι θεμελιώδης για έναν αθλητή υψηλού επιπέδου".

News 24/7

24MEDIA NETWORK