Έφυγε από τη ζωή ο βοηθός διαιτητή που δεν είδε "το χέρι του Θεού"

Ο Μπόγκνταν Ντότσεβ, που συνέδεσε το όνομά του με το ματς που δεν υπέδειξε την παράβαση του Μαραντόνα με την Αγγλία, "έσβησε" στα 80 του χρόνια. Τι είχε δηλώσει για το "Χέρι του Θεού".

Έφυγε από τη ζωή ο βοηθός διαιτητή που δεν είδε "το χέρι του Θεού"

Όλοι οι φαν του ποδοσφαίρου θυμούνται τον Αλί Μπιν Νασέρ, καθώς ο Τυνήσιος διαιτητής ήταν εκείνος που είχε δείξει κανονικά σέντρα μετά το αντικανονικό γκολ του Μαραντόνα στον προημιτελικό του Μουντιάλ του 1986 με την Αγγλία, όμως ελάχιστοι γνωρίζουν ποιός ήταν ο άνθρωπος που τον είχε "πάρει στο λαιμό" του σε εκείνο το ιστορικό ματς.

Πρόκειται για τον Μπόγκνταν Ντότσεβ, το βοηθό διαιτητή που είχε μείνει... στήλη άλατος από τη στιγμή που η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα μετά το "Χέρι του Θεού" του Μαραντόνα, με τον Βούλγαρο (δεύτερος από αριστερά στην πάνω photo) να φεύγει από τη ζωή στα 80 του χρόνια όπως ανακοίνωσε επίσημα η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της πατρίδας του.

Έφυγε από τη ζωή ο βοηθός διαιτητή που δεν είδε "το χέρι του Θεού"

"Αν και αισθάνθηκα αμέσως ότι υπήρχε κάτι το αντικανονικό, εκείνη την εποχή η FIFA δεν επέτρεπε στους βοηθούς να συζητούν με τους διαιτητές τις αποφάσεις τους", είχε δηλώσει στην βουλγαρική τηλεόραση μερικά χρόνια πριν, με τον Μπιν Νασίρ να έχει όμως διαφορετική άποψη αν κρίνουμε από αυτά που έχει δηλώσει για την περίφημη φάση:

"Περίμενα από τον Ντόντσεβ να με βοηθήσει λίγο με το τι είχε συμβεί αλλά δεν μου έκανε κανένα σήμα για χέρι. Οι οδηγίες που μας είχε δώσει η FIFA πριν τον αγώνα ήταν σαφείς. Εάν ένας συνάδελφος ήταν σε καλύτερη θέση από μένα, θα έπρεπε να σεβαστώ την απόφασή του".

Σημειώνεται πως ο Ντότσεβ, ο κορυφαίος Βούλγαρος διαιτητής τη δεκαετία του '70 και του '80, σφύριξε επίσης σε αγώνες της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1982 αλλά και δεκάδες ματς για ευρωπαϊκές διοργανώσεις, συμπεριλαμβανομένου και του πρώτου τελικού του Κυπέλλου UEFA μεταξύ της Άντερλεχτ και της Μπενφίκα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK