Η FIFA αναγνωρίζει το Γιβραλτάρ

Το Γιβραλτάρ δικαιώθηκε στο CAS και περιμένει την επίσημη αναγνώριση από τη FIFA, που θα το φέρει και στις διεθνείς διοργανώσεις.

Η FIFA αναγνωρίζει το Γιβραλτάρ

Το CAS δέχθηκε την έφεση της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας του Γιβραλτάρ εναντίον της απόφασης της FIFA να μην την εντάξει στους κόλπους της το 2014, με συνέπεια να ανοίγει ο δρόμος του κρατιδίου για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018.

Το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο της Λοζάνης διέταξε τη FIFA να κινήσει άμεσα τις προβλεπόμενες διαδικασίες ώστε το Γιβραλτάρ να γίνει το 210ο πλήρες μέλος της.

Η FIFA ανακοίνωσε ότι στο ετήσιο κονγκρέσο των 209 μελών στις 9 και 10 Μαΐου στην Πόλη του Μεξικού θα συζητηθεί το θέμα.

Πρόκειται για τη δεύτερη νίκη του Γιβραλτάρ στο ανώτατο αθλητικό δικαστήριο, μετά από αντίστοιχη επί της UEFA το 2013. Οι αρχές της Ισπανίας αντιτέθηκαν στην ένταξη στην Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία του γειτονικού Γιβραλτάρ, που παραχωρήθηκε στη Βρετανία πριν από 300 χρόνια, ωστόσο η ιβηρική χρόνια αμφισβητεί ακόμα την κυριαρχία του.

Η είσοδος του κρατιδίου των 30.000 κατοίκων στη FIFA ίσως να μην γίνει εγκαίρως για τα προκριματικά του ρωσικού Μουντιάλ που αρχίζουν τον Σεπτέμβριο, λόγω μη πρόβλεψης στο καταστατικό της διοργάνωσης, ωστόσο ανοίγει ο δρόμος για παρόμοιες περιπτώσεις όπως του Κοσόβου, που κήρυξε την ανεξαρτησία του το 2008.

News 24/7

24MEDIA NETWORK