Η ακτινογραφία των πιθανών αντιπάλων

Το Contra.gr σας παραθέτει όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τους πιθανούς αντιπάλους της Εθνικής ομάδας (Γαλλία, Σουηδία, Ρουμανία, Ισλανδία) στα μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας.

Η ακτινογραφία των πιθανών αντιπάλων

Μία υπερδύναμη του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, η παρέα του Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς, η ομάδα των δικών μας (Ντόριν Γκόιαν-Κοστίν Λαζάρ) και η μεγαλύτερη έκπληξη της προκριματικής φάσης συμπεριλήφθηκαν στο γκρουπ των ανίσχυρων των μπαράζ.

Διαβάστε αναλυτικά για τους πιθανούς αντιπάλους της Εθνικής και δείτε videos από την πορεία τους στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας.

Η ακτινογραφία των πιθανών αντιπάλων

ΓΑΛΛΙΑ

Τι έκανε στα προκριματικά: Η συνύπαρξή της με την Ισπανία στον 9ο όμιλο δεν άφηνε πολλά περιθώρια στις υπόλοιπες τρεις ομάδες (Φινλανδία, Γεωργία, Λευκορωσία). Ως εκ τούτου το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στη μάχη της πρωτιάς, όπου η Γαλλία απέκτησε προβάδισμα μετά το 1-1 του "Βιθέντε Καλδερόν" (ο Ολιβιέ Ζιρού ισοφάρισε στο 90ό λεπτό). Πέντε μήνες αργότερα, όμως, η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ ηττήθηκε 1-0 από τους πρωταθλητές Κόσμου και Ευρώπης στο "Σταντ ντε Φρανς" και σε συνδυασμό με τη "λευκή" ισοπαλία της επόμενης αγωνιστικής στην Τιφλίδα, η μάχη για την πρώτη θέση -ουσιαστικά- έλαβε τέλος.

Πρώτος σκόρερ: Ο Φρανκ Ριμπερί με πέντε γκολ σε οκτώ αγώνες. Μαζί με τον Ματιέ Βαλμπιενά και τον Ούγκο Λορίς ήταν οι μοναδικοί παίκτες που συμμετείχαν σε όλα τα ματς της προκριματικής φάσης.

Ο επικίνδυνος παίκτης: Ο Φρανκ Ριμπερί. Ο MVP των ευρωπαϊκών διοργανώσεων της περυσινής σεζόν όχι μόνο σκοράρει, αλλά και δημιουργεί. Το γεγονός ότι μέχρι στιγμής έχει κάνει 44 περισσότερες πάσες (στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου) από κάθε άλλον παίκτη στην Bundesliga αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

Γιατί δεν τη θέλουμε στα μπαράζ: Καταρχάς επειδή η Γαλλία πρόκειται για μία εκ των παραδοσιακών δυνάμεων του παγκοσμίου ποδοσφαίρου με κατακτήσεις Μουντιάλ και Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων. Εξάλλου προέρχεται από την τραγική πορεία στην προηγούμενη διοργάνωση, όπου πήρε μόλις ένα βαθμό και κατέλαβε την τελευταία θέση του 1ου ομίλου. Κοινώς διψάει για διάκριση μετά και τον αποκλεισμό από το περυσινό Euro στην προημιτελική φάση.

Η επίσημη ιστοσελίδα της γαλλικής ομοσπονδίας

Η ακτινογραφία των πιθανών αντιπάλων

ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Τι έκανε στα προκριματικά: Δεδομένου ότι η πρώτη θέση του 4ου ομίλου ήταν καπαρωμένη από την Ολλανδία, η Ρουμανία πάλεψε με την Τουρκία και την Ουγγαρία για την είσοδο στα μπαράζ. Την τελευταία αγωνιστική σημείωσε μία επαγγελματική νίκη επί της Εσθονίας με 2-0 και σε συνδυασμό με την εντός έδρας ήττα της Τουρκίας από την αδιάφορη Ολλανδία κατέλαβε τη δεύτερη θέση του ομίλου.

Πρώτος σκόρερ: Ο Τσίπριαν Μάρικα με πέντε γκολ σε οκτώ αγώνες. Τα τέσσερα εξ αυτών σημειώθηκαν σε εντός έδρας αναμετρήσεις.

Ο επικίνδυνος παίκτης: Ο Γκάμπριελ Τόρζε. Ο αποκαλούμενος "Μέσι των Καρπαθίων" ήταν ο μοναδικός Ρουμάνος που αγωνίστηκε σε όλα τα ματς, ενώ σημείωσε τρία γκολ. Παίζει στα δεξιά της επίθεσης στο 4-3-3 του Βίκτορ Πίτουρκα. Διαθέτει καλό κοντρόλ, ταχύτητα, τεχνική κατάρτιση και μακρινό σουτ, ωστόσο έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης σε όλους τους τομείς.

Γιατί τη θέλουμε στα μπαράζ: Η ομάδα των δικών μας, Ντόριν Γκόιαν και Κοστίν Λάζαρ, δεν διαθέτει έδρα φόβητρο και είναι πιο άπειρη από την Εθνική (η τελευταία συμμετοχή της σε Παγκόσμιο Κύπελλο έγινε το 1998).

Η επίσημη ιστοσελίδα της ρουμανικής ομοσπονδίας

Η ακτινογραφία των πιθανών αντιπάλων

ΣΟΥΗΔΙΑ

Τι έκανε στα προκριματικά: Ίσως πιο δύσκολα απ' όσο αναμενόταν, η Σουηδία κατέλαβε τη δεύτερη θέση του 3ου ομίλου πίσω από την Γερμανία και μπροστά από Αυστρία, Ιρλανδία. Το πιο κομβικό παιχνίδι έγινε την περασμένη Παρασκευή όπου η σκανδιναβική ομάδα ανέτρεψε το σκορ του πρώτου ημιχρόνου, επικρατώντας 2-1 της Αυστρίας στην Σόλνα.

Πρώτος σκόρερ: Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς με έξι γκολ σε εννέα αγώνες. Συν τοις άλλοις σημείωσε το νικητήριο γκολ του αγώνα με την Αυστρία στο 86ο λεπτό.

Ο επικίνδυνος παίκτης: Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Υπενθυμίζεται μόνο ότι είχε βάλει ένα απίστευτο γκολ στην Εθνική στον πρώτο αγώνα του Euro 2008.

Γιατί δεν τη θέλουμε στα μπαράζ: Πρόκειται για την ομάδα που έχανε 4-0 από την Γερμανία στο Βερολίνο και ισοφάρισε 4-4 με εκείνο το απίστευτο γκολ του επιθετικού της Παρί Σεν Ζερμέν. Το γεγονός ότι βρίσκεται 10 θέσεις κάτω από την Εθνική στην παγκόσμια κατάταξη της FIFA δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Είναι μία έμπειρη και επιθετική ομάδα, η οποία μπορεί να σκοράρει ανά πάσα στιγμή χάρη στον Ζλάταν.

Η επίσημη ιστοσελίδα της σουηδικής ομοσπονδίας

Η ακτινογραφία των πιθανών αντιπάλων
© PALL STEFANSSON

ΙΣΛΑΝΔΙΑ

Τι έκανε στα προκριματικά: Η μεγαλύτερη έκπληξη της προκριματικής φάσης ενδέχεται να βρεθεί στο δρόμο της Εθνικής ομάδας. Η Ισλανδία συγκέντρωσε 17 βαθμούς στον 5ο όμιλο και δίκαια τερμάτισε πάνω από Σλοβενία, Νορβηγία. Γνώρισε μόλις μία εκτός έδρας ήττα και μάλιστα από την Κύπρο.

Πρώτος σκόρερ: Γκίλφι Σίγκουρτσον και Κόλμπεϊν Σίγκθορσον με τέσσερα γκολ. Η διαφορά τους είναι ότι ο πρώτος αγωνίστηκε σε εννέα παιχνίδια και ο δεύτερος σε μόλις έξι.

Ο επικίνδυνος παίκτης: Ο Κόλμπεϊν Σίγκθορσον βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα, αφού συν τοις άλλοις έχει βάλει πέντε γκολ σε εννέα ματς της Eredivisie με τη φανέλα του Άγιαξ. Στις 6 Φεβρουαρίου φόρεσε για πρώτη φορά το περιβραχιόνιο του αρχηγού σε ηλικία μόλις 22 ετών.

Γιατί τη θέλουμε στα μπαράζ: Η επιθετική γραμμή της ομάδας του Λαρς Λάγκερμπακ είναι επικίνδυνη, ωστόσο η άμυνά της δεν εμπνέει εμπιστοσύνη. Ακόμα και η Εθνική που σκοράρει με το σταγονόμετρο αναμένεται να της βάλει γκολ, δεδομένου ότι δεν έχει παραστάσεις από τόσο κρίσιμα παιχνίδια.

Η επίσημη ιστοσελίδα της ισλανδικής ομοσπονδίας

News 24/7

24MEDIA NETWORK