Καραγκούνης: "Τώρα όλοι υποστηρίζουν την Ελλάδα"

Οι εποχές που οι Έλληνες διάλεγαν ξένη ομάδα για να υποστηρίζουν στο Μουντιάλ είναι πλέον μακρινές και αυτό γιατί όπως υποστηρίζει ο Γιώργος Καραγκούνης, η Εθνική δεν λείπει από τις μεγάλες γιορτές του ποδοσφαίρου.

Καραγκούνης: "Τώρα όλοι υποστηρίζουν την Ελλάδα"

Ο αρχηγός της ομάδας μιλά για τη νέα επιτυχία της ομάδας, το σεβασμό που έχει κερδίσει σε διεθνές επίπεδο και δεν διστάζει να θέσει σαν στόχο την πρόκριση στα νοκ άουτ του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Αναλυτικά όσα υποστήριξε στην εφημερίδα Sportday:

Για το ματς στο Βουκουρέστι: «Υπήρχε πίεση, πολύ μεγάλη πίεση. Το γήπεδο "έβραζε", η ατμόσφαιρα ήταν εκρηκτική και αυτό μεγαλώνει ακόμα περισσότερο την επιτυχία μας. Όπως και να το κάνεις, τέτοια ματς είναι μία ψυχοφθόρα διαδικασία. Πραγματικά, την πιο μεγάλη πίεση στην καριέρα μου την είχα στα μπαράζ με τη Ρουμανία και την Ουκρανία, διότι δεν υπήρχε άλλη ευκαιρία, ή περνάς ή μένεις έξω. Τελικά εμείς περάσαμε και αυτοί (σ.σ.: οι Ρουμάνοι) έμειναν έξω».

Για τη σημασία της πρόκρισης: «Αυτό ναι είναι ίσως το σημαντικότερο απ' όλα. Ότι έχουμε καταφέρει να δίνουμε και να ξαναδίνουμε χαρές στον κόσμο και να κάνουμε υπερήφανους τους Έλληνες που περνάνε δύσκολες στιγμές και έχουν ανάγκη να χαμογελάσουν και λίγο. Οι Έλληνες στο Μουντιάλ δεν θα... αναγκαστούν να υποστηρίξουν κάποια άλλη ομάδα, π.χ. Βραζιλία ή Αργεντινή, αλλά την Ελλαδάρα που θα είναι εκεί!».

Για τα επιτεύγματα της Εθνικής: «Αυτά που έχουμε πετύχει, είναι φοβερά και τρομερά. Στα τελευταία 22 ματς έχουμε μόνο μία ήττα. Έχουμε πάει σε πέντε μεγάλες διοργανώσεις ή μάλλον σε 6, αν συμπεριλάβουμε και το Κύπελλο Συνομοσπονδιών. Τέτοια συνέπεια και αξιοθαύμαστη σταθερότητα πολύ λίγες χώρες έχουν πετύχει. Δείτε πού βρισκόμαστε στην παγκόσμια κατάταξη και αυτό τα λέει όλα. Μιλάει από μόνο του και τίποτα δεν είναι τυχαίο».

Για το σεβασμό που έχει κερδίσει η Εθνική σε διεθνές επίπεδο: «Στο εξωτερικό υπάρχει τεράστια εκτίμηση και σεβασμός για την Εθνική και αυτό το βίωσα από την πρώτη μέρα που πάτησα το πόδι μου στην Αγγλία για να υπογράψω στη Φούλαμ. Και μόνο από τον τρόπο με τον οποίο με υποδέχθηκαν μέσα στην ομάδα, κατάλαβα πόσο μεγάλος είναι ο σεβασμός».

Για το στόχο στο Μουντιάλ: «Στο Μουντιάλ πιστεύω ότι θα δείξουμε ακόμα καλύτερα πράγματα στον αγωνιστικό χώρο, να είστε βέβαιοι. Σχεδόν πάντα παίζουμε πρεμιέρα με τον εκάστοτε διοργανωτή, τη μία με την Πορτογαλία και την άλλη με την Πολωνία. Γι' αυτό λέω ότι τώρα θα παίξουμε με τη Βραζιλία (σ.σ.: χαμογελώντας...). Με αντίπαλο τον Σκολάρι (σ.σ.: νυν προπονητή της Βραζιλίας και το 2004 της Πορτογαλίας) τα πάμε μια χαρά...».

News 24/7

24MEDIA NETWORK