To προφίλ των αντιπάλων της Εθνικής

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 που θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Ρωσίας. Η Εθνική ομάδα καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο του Βελγίου, της Βοσνίας & Ερζεγοβίνης, της Εσθονίας και Κύπρου.Το Contra.gr σκιαγραφεί το προφίλ των αντιπάλων της Ελλάδας.

To προφίλ των αντιπάλων της Εθνικής

Διεξήχθη η κλήρωση για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 που θα λάβει χώρα στα γήπεδα της Ρωσίας. Η κληρωτίδα χαμογέλασε στην Εθνική, καθώς θα τεθεί αντιμέτωπη με το Βέλγιο, τη Βοσνία & Ερζεγοβίνη, την Εσθονία και την Κύπρο.

Οι πρώτες αναμετρήσεις των προκριματικών θα πραγματοποιηθούν στις 4-6 Σεπτεμβρίου του 2016. Εκτός από τη Ρωσία, η οποία έχει πάρει απευθείας την πρόκριση ως οικοδέσποινα, ακόμα 13 ομάδες θα κερδίσουν το εισιτήριο από την ευρωπαϊκή ζώνη.

Το Contra.gr παρουσιάζει το προφίλ των αντιπάλων της Ελλάδας στη μάχη για την πρόκριση στην τελική φάση του Μουντιάλ.

Βέλγιο

The Belgian national football team poses for a photograph before the 2014 World Cup Qualifying football match between Belgium and Serbia at the King Baudouin stadium in Brussels on June 7, 2013. AFP PHOTO / JOHN THYS        (Photo credit should read JOHN THYS/AFP/Getty Images)
The Belgian national football team poses for a photograph before the 2014 World Cup Qualifying football match between Belgium and Serbia at the King Baudouin stadium in Brussels on June 7, 2013. AFP PHOTO / JOHN THYS (Photo credit should read JOHN THYS/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Το Βέλγιο έχει δημιουργήσει μία εξαιρετική φουρνιά ποδοσφαιριστών, οι οποίοι αγωνίζονται στα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, έχοντας παραστάσεις από το υψηλότερο επίπεδο. Ο "αρχιτέκτονας" του συγκεκριμένου οικοδομήματος είναι ο Μαρκ Βίλμοτς, ο οποίος έχει καταφέρει να συνδυάσει την εμπειρία με τον ενθουσιασμό, παρουσιάζοντας ένα εξαιρετικό σύνολο.

Η πορεία στα προκριματικά του Euro 2016: Βρίσκεται στο 2ο όμιλο των προκριματικών, όντας στη 2η θέση με 11 πόντους πίσω από την Ουαλία (14 πόντους) και είναι σε τροχιά πρόκρισης στην τελική φάση της διοργάνωσης.

FIFA Ranking:

Προπονητής: Μαρκ Βίλμοτς

Το αστέρι: Ο Εντέν Αζάρ είναι ο "μαέστρος" της βελγικής ομάδας. Από τα πόδια του περνάει το μεγαλύτερο μέρος των επιθετικών προσπαθειών των "Κόκκινων Διαβόλων", ενώ συνδυάζει άψογα τόσο το παραγωγικό όσο και το δημιουργικό κομμάτι.

Βοσνία & Ερζεγοβίνη

To προφίλ των αντιπάλων της Εθνικής
PHOTOGRAPH: AMEL EMRIC/AP

Μία παλιά γνώριμη θα βρεθεί στο δρόμο της Εθνικής μας. Η Βοσνία & Ερζεγοβίνη ήταν αντίπαλος μας και στην προηγούμενη προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, καταφέρνοντας μάλιστα να κατακτήσει την πρώτη θέση του ομίλου, αφήνοντάς μας στη δεύτερη. Ένα μεστό και δεμένο σύνολο, με αρκετούς ποδοσφαιριστές πρώτης γραμμής, οι οποίοι έχουν εμπειρία από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Η πορεία στα προκριματικά του Euro 2016: Οι Βόσνιοι βρίσκονται στον ίδιο όμιλο με το Βέλγιο στα προκριματικά του Euro 2016. Μέχρι στιγμής δεν έχουν πραγματοποιήσει καλή πορεία, καθώς βρίσκονται στην 5η θέση του ομίλου με 8 βαθμούς, πίσω από την Κύπρο, η οποία έχει 9. Παρόλα αυτά, διατηρούν ελπίδες πρόκρισης στα τελικά της ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

FIFA Ranking: 26η

Προπονητής: Μεχμέτ Μπαζντάρεβιτς

Το αστέρι: O Έντιν Τζέκο, παρότι δεν διανύει και τις καλύτερες ημέρες του στη Μάντσεστερ Σίτι, παραμένει μία αξιόπιστη και αξιόλογο λύση για την επιθετική γραμμή της Βοσνίας. Αποτελεί τον πρώτο σκόρερ όλων των εποχών με 42 γκολ σε 71 αναμετρήσεις.

Εσθονία

To προφίλ των αντιπάλων της Εθνικής

Η Εσθονία δεν αποτελεί φόβητρο για την Ελλάδα, αφού αποτελεί μία από τις πιο αδύναμες ομάδες των προκριματικών. Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές αγωνίζονται στο εγχώριο πρωτάθλημα, του οποίου το επίπεδο είναι ιδιαίτερο χαμηλό.

Η πορεία στα προκριματικά του Euro 2016: Οι Εσθονοί βρίσκονται στον 5ο όμιλο, μαζί με την Αγγλία, την Ελβετία, τη Σλοβενία, τη Λιθουανία και το Σαν Μαρίνο. Είναι 4οι με 7 βαθμούς ύστερα από 6 αγώνες, διεκδικώντας την 3η θέση από τους Σλοβένους (9 βαθμούς), η οποία θα τους στείλει στα πλέι οφ της διοργάνωσης.

FIFA Ranking: 82η

Προπονητής: Μάγκνους Πέρσον

Το αστέρι: Ο Ράγκναν Κλάβαν έχει παραστάσεις στο ολλανδικό και το γερμανικό πρωτάθλημα, έχοντας φορέσει τις φανέλες των Άλκμααρ και Άουγκσμπουργκ αντίστοιχα. Ικανός και έμπειρος αμυντικός (103 διεθνείς συμμετοχές).

Κύπρος

To προφίλ των αντιπάλων της Εθνικής

Η Κύπρος έχει πραγματοποιήσει μία αξιοπρόσεκτη πορεία στα προκριματικά του Euro 2016, με τον Πάμπο Χριστοδούλου να πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό την "αναγέννηση" της ομάδας, η οποία τα τελευταία χρόνια ήταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Παρότι βρίσκεται χαμηλά στην παγκόσμια κατάταξη, αναμένεται να μας δημιουργήσει αρκετά προβλήματα.

Η πορεία στα προκριματικά του Euro 2016: Όπως προείπαμε, βρίσκεται στον 2ο όμιλο μαζί με τη Βοσνία και το Βέλγιο, ούσα στην 4η θέση με 9 βαθμούς και διεκδικεί επί ίσοις όροις την πρόκριση στην τελική φάση για πρώτη φορά στην ιστορία της.

FIFA Ranking: 85η

Προπονητής: Πάμπος Χριστοδούλου

Το αστέρι: Ο Γιώργος Εφραίμ θεωρείται ένα από τα σπουδαιότερα ταλέντα που έχει αναδείξει το κυπριακό ποδόσφαιρο. Ο 26χρονος άσος αγωνίζεται στον ΑΠΟΕΛ, αποτελώντας "βαρόμετρο" για τη μεσοεπιθετική λειτουργία του. Σε επίπεδο εθνικών ομάδων έχει φορέσει τη φανέλα της Κύπρου 27 φορές, πετυχαίνοντας 3 γκολ.

Διαβάστε ακόμα:

Εθνική Ελλάδας: Με Βέλγιο και Κύπρο στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου

News 24/7

24MEDIA NETWORK