Μέρες 2010: φρέσκο "αντάρτικο" (με e-mail) στη Γαλλία

Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ θα πρέπει να διαχειριστεί μια κατάσταση που τον Ρεϊμόν Ντομενέκ τον είχε φθείρει πριν από οκτώ χρόνια. Μαζί και όλο το σύνολο των "τρικολόρ", με αποτέλεσμα την αποτυχία.

France's Adrien Rabiot, left, and Germany's Julian Draxler, right, challenge for the ball during an international friendly soccer match between Germany and France in Cologne, Germany, Tuesday, Nov. 14, 2017. (AP Photo/Martin Meissner)
Αντουάν Ραμπιό AP PHOTO/MARTIN MEISSNER

Ποιος έχει ξεχάσει όσα συνέβησαν εντός της εθνικής Γαλλίας με τον Νικολά Ανελκά το καλοκαίρι του 2010, πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Νότια Αφρική, με συνέπεια την κακή αγωνιστική εικόνα στο χορτάρι και τον πρόωρο αποκλεισμό;

Οι ντόπιοι σίγουρα όχι. Διότι ασχολούνται πολύ με ό,τι συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και δη τις κλήσεις του Ντιντιέ Ντεσάμπ που προκάλεσαν... αναστάτωση.Ιδίως μετά τον εξοστρακισμό του Αντριάν Ραμπιό στην αναπληρωματική λίστα του ομοσπονδιακού.

Ο νεαρός μέσος της Παρί Σεν Ζερμέν αποκλείστηκε από την 23άδα των "πετεινών", με αποτέλεσμα ν' αντιδράσει. Ενημέρωσε μάλιστα ηλεκτρονικά τον Ντεσάμπ πως δεν πρόκειται να παραβρεθεί σε καμία προπόνηση προκειμένου, αν χρειαστεί, να πάρει θέση στην τελική αποστολή.

Ο Ραμπιό έκρινε πως αδικήθηκε, αφού προτιμήθηκαν Τολισό και Ενζονζί, αποφασίζοντας να μην θέσει εαυτόν στη διάθεση της ομοσπονδίας. Εξέλιξη που φυσικά αγγίζει τον Ντεσάμπ, μια και οφείλει να διαχειριστεί την κρίση.

Τότε ο Ντομενέκ δεν άντεξε. Αδύναμος να διαχειριστεί την κατάσταση, παρασύρθηκε κι έχασε τ' αποδυτήρια. Ο Ντεσάμπ, οκτώ χρόνια μετά, έχει τη δύναμη να κρατήσει τα ηνία;

Στο γήπεδο θα φανεί.

News 24/7

24MEDIA NETWORK