Το Μαρόκο πάει Ρωσία, οι Ντα Κόστα, Καρσελά όμως;

Μετά από είκοσι χρόνια το Μαρόκο προκρίθηκε σε Μουντιάλ! Κάθε παίκτης της χώρας θέλει να βρεθεί στα γήπεδα της Ρωσίας και το ίδιο μπορεί να συμβεί με τους Ντα Κόστα, Καρσελά. Αρκεί να το... παλέψουν περισσότερο, γιατί μέχρι στιγμής απογοητεύουν και γι΄αυτό κόπηκαν από την εθνική.

Το Μαρόκο πάει Ρωσία, οι Ντα Κόστα, Καρσελά όμως;
carcela da Costa

Η Ακτή Ελεφαντοστού μετά από τρεις συνεχόμενες παρουσίες σε Μουντιάλ ( 2006, 2010, 2014) έχασε από το Μαρόκο και ταυτόχρονα το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο που θα γίνει στην Ρωσία, στο οποίο θα πάνε τελικά οι "λέοντες"!

Αυτή είναι μία ιστορική στιγμή για τη χώρα, καθώς θα βρεθεί σε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση μετά από 20 ολόκληρα χρόνια. Όπως είναι λογικό κάθε ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο θέλει να βρεθεί στην αποστολή του Μαρόκου, με τους Μεχντί Καρσελά και Μανουέλ Ντα Κόστα να είναι δυο από αυτούς.

Το κακό για τους δυο έμπειρους παίκτες ( ο ένας νυν και ο άλλος πρώην παίκτης του Ολυμπιακού) είναι πως πλέον δεν βρίσκονται στις κλήσεις του ομοσπονδιακού τεχνικού, Ερβέ Ρενάρ, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας.

Ο Ντα Κόστα αποκτήθηκε από την Μπασακσεχίρ το καλοκαίρι που μας πέρασε ως ελεύθερος από τους πρωταθλητές Ελλάδας, όμως μετρά μόλις 3 συμμετοχές. Επισήμως είναι... τραυματίας, όμως οι κακές γλώσσες λένε πως βρίσκεται σε κόντρα με τους Τούρκους και ψάχνει λύση ενόψει του Γενάρη.

Από την άλλη πλευρά ο Καρσελά δεν έχει βοηθήσει αρκετά τον Ολυμπιακό τη φετινή περίοδο, πραγματοποιώντας απογοητευτικές εμφανίσεις. Έτσι, ο Ρενάρ προτιμά τελευταία τους Μπουσουφά, Μπελχαντά, Αμραμπάτ και Μαχί γι' αυτό το ρόλο.

Από τους δυο πάντως ο Καρσελά είναι εκείνος που φαίνεται να έχει τις περισσότερες πιθανότητες μιας και αγωνίστηκε τελευταία φορά με το Μαρόκο τον Σεπτέμβριο, σε αντίθεση με τον Ντα Κόστα που έχει να παίξει από τα τέλη του 2016. Είναι κάτι που συμφέρει και την πλευρά του Ολυμπιακού, αφού οι Μουντιαλικοί παίκτες φέρνουν... χρήματα ως αποζημίωση.

Ας δούμε ποιες ομάδες έχουν πάρει την πρόκριση μέχρι στιγμής:

News 24/7

24MEDIA NETWORK