ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ: Η παρακάμερα του θριάμβου

Ο απεσταλμένος του Contra.gr στη Βραζιλία, Γιάννης Ντάλλας, γράφει για όσα δεν κατέγραψαν οι κάμερες. Οι πανηγυρισμοί, οι βουτιές στην πισίνα, τα δάκρυα στα αποδυτήρια και όλα όσα δεν είδατε μετά τον θρίαμβο επί της Ακτής Ελεφαντοστού και την πρόκριση στους "16" του Μουντιάλ.

ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ: Η παρακάμερα του θριάμβου

Ο Σαμαράς σκοράρει για πρώτη φορά μετά από 2 χρόνια και η Ελλάδα με την εμφάνιση της δεκαετίας παίρνει την πρόκριση για τις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου. Μετά το χορό στο κέντρο του γηπέδου και τα «όλε-όλε» μπροστά από τους Έλληνες, οι ποδοσφαιριστές φεύγουν για τα αποδυτήρια.

Ξεσπάσματα, πανηγυρισμοί, κραυγές, τραγούδια, αγκαλιές, φιλιά και δάκρυα. Αυτά τα χαρακτηριστικά συνέθεσαν το σκηνικό στην ελληνική πλευρά του Καστελάο. Η συγκίνηση βαθιά για όλους. Ένα ακόμη θαύμα, μόλις είχε ολοκληρωθεί. Και μάλιστα σε νεκρό χρόνο.

ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ: Η παρακάμερα του θριάμβου

Η ένταση της υπερπροσπάθειας ακουγόταν μέτρα μακριά από τα αποδυτήρια, εκεί όπου πήραν το λόγο σχεδόν όλοι. Ο Σάντος, ο οποίος στο 90 αποχαιρετούσε με ψηλά το κεφάλι την Εθνική και στις καθυστερήσεις πανηγύρισε την μεγαλύτερη στιγμή της σπουδαίας καριέρας του. Ο Καραγκούνης, ο οποίος μετά το σπριντ με τις κάλτσες για να αγκαλιάσει το Σαμαρά, πήρε παράταση ζωής στην αγαπημένη του Εθνική ομάδα. Ο Κατσουράνης, ο οποίος θα ξαναπαίξει στη Βραζιλία, ο Σάμαρης, ο οποίος ήρθε από το… πουθενά και έκανε εμφάνιση πολλών εκατομμυρίων.

Τα αποδυτήρια είχαν ομιλίες και δάκρυα, αλλά είχαν και άφθονες στιγμές γέλιου με πρωταγωνιστές τον Μανωλά και τον Τζαβέλλα. Μετά από σχεδόν μιάμιση ώρα αναμονής στη μικτή, ο πρώτος που εμφανίστηκε ήταν ο Φερνάντο Σάντος μαζί με τον μεταφραστή του (Αλέξανδρο Μανιάτογλου). Ο Πορτογάλος με έντονη τη συγκίνηση στα υγρά μάτια του παρέμεινε για 15 λεπτά όρθιος και χαμογελαστός προκειμένου να απαντήσει στις ερωτήσεις μας. Και απάντησε σε όλα, υπέγραψε καπέλα, εισιτήρια, μπλούζες και έφυγε για ένα τσιγάρο.

Ακολούθησαν οι ποδοσφαιριστές με τον Κώστα Μανωλά να κρατά χαμηλά την μπάλα και να θέλει κι άλλη πρόκριση. Ο χρυσός σκόρερ Γιώργος Σαμαράς, με αργό βήμα διένυσε την απόσταση στη μικτή ζώνη και μετά τα πρώτα μέτρα μίλησε πρώτα σε εμάς και στη συνέχεια σε εκπροσώπους από τον διεθνή Τύπο. Χωρίς να θέλει να συζητηθούν πολλά «ηρωικού περιεχομένου» για το πέναλτι. Το θεώρησε κάτι σαν χρέος του, έφερε σε πέρας την αποστολή και προχώρησε για το επόμενο…

Έπειτα βγήκε η «Αγία Δυάδα». Καραγκούνης-Κατσουράνης. Άκρως αποκαλυπτικός ο μεγάλος αρχηγός, μας είπε για το μήνυμα του Μουρίνιο στον Σάντος, το κλάμα του Σάμαρη, το τηλεφώνημα που του έκανε ο Σαμαράς και τα πολλά χιλιόμετρα που θα τρέξουν στα επόμενα ματς, κι ας λέμε εμείς ότι δεν τρέχουν. Ο «Κατσούρ» έχοντας αγκαλιά τον Κάρα, εκνευρίστηκε όταν του είπα ότι είναι τυχερός καθώς θα παίξει ακόμη ένα ματς στη Βραζιλία. Θέλει και πιστεύει ότι αυτή η ομάδα μπορεί να παίξει πολλά περισσότερα παιχνίδια σε αυτό το Μουντιάλ…

ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ: Η παρακάμερα του θριάμβου
INTIME SPORTS

Οι δύο ποδοσφαιριστές που έχουν απομείνει για να συνδέουν το έπος του 2004 με αυτό του 2014, έβαλαν στην παρέα τους και το φρέσκο αίμα… Το «πουλέν μου», όπως αποκάλυψε ο Κατσουράνης. Τον Σάμαρη. Ο Ανδρέας είπε μόνος του αυτό που φανταζόμασταν όλοι: «δεν έχω καταλάβει τι έχει γίνει» ξεστόμισε, με το ώριμο και μεστό στιλ του, ενώ σχολίασε ότι απλά δεν ασχολείται με όσα ακούστηκαν και γράφτηκαν μετά την προ ημερών του δήλωση για το αυτονόητο: ότι δηλαδή ζηλεύει την καριέρα του Κατσουράνη.

Τελικά, χρειάστηκε να περάσουν μόνο λίγα εικοσιτετράωρα για να δείξει ότι αυτό που ζηλεύει είναι έτοιμος να το κατακτήσει. Έχει το ταλέντο, τη σοβαρότητα και την ωριμότητα να διαχειριστεί τις ικανότητες του και στη Βραζιλία άρχισε να λάμπει το άστρο του και με την Εθνική.

Μετά από αυτές τις σκηνές στη μικτή ζώνη, είχε έρθει η ώρα για τους ποδοσφαιριστές της Ακτής Ελεφαντοστού. Σκυμμένα, αλλά περήφανα κεφάλια περνούσαν και έδιναν συγχαρητήρια στους Έλληνες. Πρώτος από όλους ο Ντρογκμπά. Χτύπησε στην πλάτη τον Παπασταθόπουλο και τον Τοροσίδη και περίμενε να υπογράψει αυτόγραφα ο Σάμαρης για να του ευχηθεί καλή και ανάλογη συνέχεια. Μεγάλος παίκτης, τεράστια προσωπικότητα.

ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ: Η παρακάμερα του θριάμβου
INTIME SPORTS

Τον Ντρογκμπά ακολούθησε ο Ζερβίνιο. Η συνάντηση που είχε με τον Τοροσίδη ήταν πραγματικά απολαυστική. Συμπαίκτες οι δυο τους στη Ρόμα, τα πειράγματα στα αποδυτήρια των «τζιαλορόσι» ήταν πολλά, όπως μας αποκάλυψε ο Τοροσίδης. «Μου έλεγαν ότι θα γυρίσω στην Ιταλία πρώτος, αλλά τώρα την πάτησαν. Θα τους πειράζω για πολλούς μήνες», είπε χαμογελαστός ο «Τόρο», την ώρα που ο Ζερβίνιο έδειχνε με τις κινήσεις του σώματος του ότι δεν… θέλει να του ξαναμιλήσει! Τελικά του ξαναασχολήθηκε μαζί του, διένυσε μερικά μέτρα και με χαμόγελο θυμού του έκανε μια άσεμνη (αλλά σε άκρως φιλικό κλίμα) χειρονομία. Μετά από αυτό το σόου, ο «Ζέρβι» του ευχήθηκε καλή επιτυχία.

Τα φώτα στο Καστελάο έπεσαν στις 22:00, τρεις ώρες μετά το τέλος του αγώνα και η Εθνική επέστρεψε με πτήση που διήρκησε μιάμιση ώρα από τη Φορταλέζα στο Αρακαζού. Η επόμενη του θριάμβου περιλαμβάνει ρεπό, προκειμένου να γεμίσουν οι μπαταρίες για τον Κάμπελ και την παρέα του.

ΟΙ ΒΟΥΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΙΣΙΝΑ

Η αποστολή της Εθνικής μόλις επέστρεψε στο ξενοδοχείο, άρχισαν οι... βουτιές. Οι παίκτες "ξεσάλωσαν", κάποιοι από αυτούς έπεσαν στην πισίνα και τα συνθήματα έδιναν και έπαιρναν.

ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ: Η παρακάμερα του θριάμβου
ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ: Η παρακάμερα του θριάμβου
ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ: Η παρακάμερα του θριάμβου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ελλάδα-Ακτή Ελεφαντοστού 2-1

Ρεπορτάζ, δηλώσεις, φωτογραφίες και πανηγυρισμοί από τη μεγάλη πρόκριση της Εθνικής

News 24/7

24MEDIA NETWORK