Πανηγυρίστε, μην απολογείστε

Ο Σταύρος Καραΐνδρος βγάζει το καπέλο στην Γερμανία και αναρωτιέται για την ξενέρα που επικρατεί.

Πανηγυρίστε, μην απολογείστε

Παίρνει η Γερμανία το Μουντιάλ και το επιχείρημά σου να είναι ότι θα φορούν πάντοτε άσπρη κάλτσα με σανδάλια. Παίρνει η Γερμανία το Μουντιάλ και το επιχείρημά σου είναι ότι αυτοί έχουν την αγ@μητη Μέρκελ. Παίρνει η Γερμανία το Μουντιάλ και έχει απλωθεί μία απίστευτη ξενέρα λόγω μνημονίων, δανειστών κτλ.

Δεν είμαι από αυτούς που θέλω να μπλέκω το ποδόσφαιρο με την πολιτική και αυτό είναι ο μόνιμος καυγάς με τον Νίκο τον Γιαννόπουλο. Αν αρχίσουμε να μπαίνουμε σε αυτή τη διαδικασία, τότε θα πρέπει να θυμηθούμε την Αργεντινή του Βιντέλα, οπότε δεν χωνεύουμε ούτε αυτούς. Στους προηγούμενους γύρους θα βρούμε την -φονιάδες των λαών- Αμερική και θα φτάσουμε μέχρι την Ιταλία του Μουσολίνι και την Αγγλία της Θάτσερ. Κάθε χώρα έχει ένα μαύρο παρελθόν, μία κακή παρένθεση.

Από το βράδυ της Κυριακής που σήκωσε την τέταρτη κούπα της η Γερμανία διακρίνω μία τάση απολογισμού από τους συμπαθούντες την Γερμανία. Τους βλέπω να αισθάνονται άσχημα που χάρηκαν για τούτη την επιτυχία επειδή οι Γερμανοί έχουν συνδυαστεί με την κακή μας τη μοίρα τα τελευταία χρόνια. Συμφωνώ με όσους ήθελαν να το πάρει η Αργεντινή γιατί είχε περισσότερες ιστορίες να δώσει (Μέσι, Μαραντόνα κτλ). Μέσα σε αυτούς ήμουν κι εγώ. Αλλά η Γερμανία το πήρε γιατί το άξιζε. Δεν μας τρέλανε, δεν θα τη μνημονεύουμε τα επόμενα χρόνια, αλλά της βγάζεις το καπέλο για τη μεθοδικότητα και τη σοβαρότητα που τη διακρίνει.

Το κείμενο του Μπράτσου για τη "multi-culti" Γερμανία γράφτηκε αρκετά χρόνια πριν. Τώρα, όμως, δικαιώνεται. Γιατί περιέγραψε βήμα-βήμα αυτό που είδαμε στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη δημοσιογραφική δικαίωση ever. Περιέγραψε με τον απόλυτο τρόπο ένα σχέδιο δημιουργίας ενός συνόλου παικτών, μίας ομάδας που θα φέρει τίτλους. Η αρχή έγινε εφέτος και λογικά θα συνεχιστεί στο Euro της Γαλλίας.

Η Αργεντινή έβγαλε πάθος, έβγαλε αλήτικη ψυχή, απέκτησε οπαδούς γιατί έχτισε μία ιστορία λόγω Βραζιλίας, αλλά τελικά στη ζυγαριά έχασε για κάποια γραμμάρια. Αυτή η ήττα μπορεί να είναι η νέα αρχή. Εκτός αν στην Αργεντινή θεωρούν ότι το ταβάνι τους ήταν ο τελικός.

News 24/7

24MEDIA NETWORK