Ελβετία-Εκουαδόρ 2-1

Με γκολ στις καθυστερήσεις, η Ελβετία νίκησε 2-1 το Εκουαδόρ αν και βρέθηκε να χάνει με 0-1. Το χρυσό γκολ ο Σεφέροβιτς.

Ελβετία-Εκουαδόρ 2-1

Το live του αγώνα

Οι αρχικές 11άδες των ομάδων

Ελβετία-Εκουαδόρ 2-1

Η εικόνα του αγώνα

Λίγα και πρακτικά πράγματα έκαναν οι παίκτες του Εκουαδόρ για να εξασφαλίσουν το προβάδισμα. Δεν σπαταλούσαν ενέργεια με την μπάλα στα πόδια και μόλις την έχαναν φρόντιζαν να οργανώνονται τάχιστα πίσω από αυτήν μαζικά. Ευτύχησαν να προηγηθούν στο 22' στο μοναδικό επικίνδυνο στημένο τους στο πρώτο ημίχρονο (με την κεφαλιά του Ενε Βαλέντσια και εν συνεχεία απλώς θωράκισαν τη γραμμή άμυνά τους.

Το πρόβλημα το είχαν σαφώς οι Ελβετοί. Η ομάδα του Οτμαρ Χίτζφελντ είχε τελικές πριν το γκολ που δέχθηκε, ουσιαστικά δεν κινδύνευσε από το 22' και μετά αλλά παρουσίασε δυσλειτουργίες στον τομέα της ανάπτυξης. Η μπάλα δεν πήγε πολλές φορές στ' αριστερά και οι προσπάθειες από τον άξονα, όπου υπήρχε πολυκοσμία, ήταν καταδικασμένες στην αποτυχία. Παρόλα αυτά οι Ελβετοί θα μπορούσαν να είχαν ισοφαρίσει στο 37' με το σουτ του Ιλνέρ το οποίο εξουδετέρωσε ο Ντομίνγκεζ.

Ο Χίτζφελντ έψαξε τη λύση στον πάγκο του και την βρήκε στο πρόσωπο του Μεχμέντι τον οποίο έριξε άμεσα στη μάχη. Ο στράικερ με τις αλβανικές ρίζες δεν τον απογοήτευσε και βρήκε δίχτυα με τη μόλις δεύτερη επαφή του με την μπάλα στο 47' με κεφαλιά από χτύπημα κόρνερ αλλάζοντας τα δεδομένα της αναμέτρησης.

Προς γενική έκπληξη όμως, η Ελβετία δεν συνέχισε στον ίδιο ρυθμό αφού το 4-4-2 που επέλεξε ο προπονητής της για το δεύτερο μέρος δεν απέδωσε. Το Εκουαδόρ, χωρίς οργανωμένο ποδόσφαιρο, είχε τις καλές στιγμές του (60' Βαλέντσια, 66' Μοντέρο) αλλά από τη στιγμή που το 2ο γκολ δεν ήρθε, οχυρώθηκε και πάλι στο ένα μισό του γηπέδου για να κρατήσει την ισοπαλία.

Η Ελβετία πίεσε.Στο 70' μάλιστα πέτυχε κανονικό γκολ με τον Ντρμιτς το οποίο κακώς δεν μέτρησε, ωστόσο η επίμονή της δικαιώθηκε στις καθυστερήσεις με το γκολ του Σεφέροβιτς (άλλη μία χρυσή αλλαγή του Χίτζφελντ) το οποίο ήρθε μερικά δευτερόλεπτα μετά από μεγάλη ευκαιρία του Εκουαδόρ και αντεπίθεση στο ανοιχτό γήπεδο!

MVP

Ο Σεφέροβιτς βρέθηκε στη θέση του έπρεπε στο τελευταίο λεπτό του αγώνα για να κάνει αυτό που έπρεπε να κάνει για την ομάδα του. Να σκοράρει το νικητήριο γκολ. Δεν ήταν δύσκολο, αλλά η χρονική στιγμή του τέρματος χρίζει τον Ελβετό πολυτιμότερο.

Aδύναμος Κρίκος

Mια χαρά αμυντική οργάνωση είχαν για περισσότερα από 80 λεπτά οι παίκτες του Εκουαδόρ, στο κρίσιμο σημείο όμως η άμυνά τους άνοιξε σαν βεντάλια. Χάθηκε η μπάλα στην περιοχή του αντιπάλου, χάθηκε και μία κόντρα και οι Λατίνοι βρέθηκαν στο έλεος του Ροντρίγκες και του Σεφέροβιτς.

Σχόλιο

Ενα τρομερό ματς με καταπληκτικό φινάλε, ακόμη ένα σ' αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο με ανατροπή και...over. Η ποιότητα των ομάδων, ακόμα και της μικρομεσαίας δυναμικής, εγγυάται το θέαμα σ' αυτό το μεγάλο ποδοσφαιρικό πανηγύρι.

Tο vine του αγώνα

Η φάση της δικαίωσης της Ελβετίας. Αντεπίθεση, πάσα Ροντρίγκες, εκτέλεση του Σεφέροβιτς, ο γάμος σχόλασε.

Το γράφημα του αγώνα

Οι 15 από τις 17 τελικές προσπάθειες των Ελβετών έγιναν μέσα στη μεγάλη περιοχή. Τον είχαν τον τρόπο οι παίκτες του Χίτζφλεντ.

Ελβετία-Εκουαδόρ 2-1

Οι συνθέσεις

ΕΛΒΕΤΙΑ: Μπενάλιο, Λίχσταϊνερ, Τζουρού, Βον Μπέργκεν, Ρικάρντο Ροντρίγκες, Ινλέρ, Μπεχράμι, Σατσίρι, Τζάκα, Στόκερ (46' Μεχμέντι), Ντμιτς (79' Σεφέροβιτς)

ΕΚΟΥΑΔΟΡ: Αλ. Ντομίνγκες, Παρέδες, Εράσο, Γκουάγκουα, Βάλτερ Αγιοβί, Αντόνιο Βαλένσια, Γρουέσο, Νομπόα, Μοντέρο (79' Ρόχας), Καϊσέδο (70' Αρόγιο), Ενέρ Βαλένσια

News 24/7

24MEDIA NETWORK