Έρευνα για στημένα ματς του Καμερούν

Για ακόμη μια φορά η εθνική του Καμερούν έρχεται στο επίκεντρο για λόγους που δεν τιμούν την αφρικανική ομάδα.

Έρευνα για στημένα ματς του Καμερούν

Συγκεκριμένα, διεξάγεται έρευνα από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας (FECAFOOT), σχετικά με τη συμμετοχή ή μη επτά ποδοσφαιριστών της εθνικής σε σκάνδαλο στημένων αγώνων στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

"Οι πρόσφατες καταγγελίες κατά του Καμερούν, για νοθεία στους τρεις αγώνες που έδωσε η ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο και ειδικά στο παιχνίδι Καμερούν - Κροατία, καθώς και για την εμπλοκή επτά ποδοσφαιριστών σε στήσιμο αγώνα, δεν αντανακλά τις αξίες και τις αρχές που προωθούνται από τη διοίκηση μας", δήλωσε ο FECAFOOT.

"Θα θέλαμε να ενημερώσουμε το ευρύ κοινό ότι, αν και δεν έχει γίνει ακόμη επαφή με τη FIFA σε σχέση με αυτή την υπόθεση, η διοίκηση μας έχει ήδη αναθέσει στην Επιτροπή Δεοντολογίας να ερευνήσει περαιτέρω αυτές τις κατηγορίες.

Είμαστε αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουμε όλα τα αναγκαία μέσα για να επιλύσουμε αυτό το ζήτημα που προκάλεσε αναστάτωση με τη μικρότερη δυνατή καθυστέρηση", δήλωσε ο προσωρινός πρόεδρος FECAFOOT, Τζόζεφ Οβόνα.

Οι κατηγορίες εναντίον Καμερούν προέκυψαν από τις προβλέψεις ενός καταδικασμένου απατεώνα που είχε εμπλοκή σε στημένους αγώνες ποδοσφαίρου, ονόματι Γουίλσον Ράζ Περουμάν, ο οποίος είχε προβλέψει με ακρίβεια το αποτέλεσμα και το γεγονός, ότι ένας παίκτης θα αποβληθεί σε μια συνέντευξη στο γερμανικό περιοδικό "Der Spiegel".

Υπενθυμίζεται ότι ο Άλεξ Σονγκ είχε αποβληθεί πριν από το πρώτο ημίχρονο χτυπώντας αναίτια τον Μάντζουκιτς με τον αγκώνα στην πλάτη. Το παιχνίδι αμαυρώθηκε επίσης από ένα περιστατικό λίγο πριν από το τέλος, όταν ο Ασού Εκοτό προσπάθησε να κουτουλήσει τον Μουκαντζό.

Η ομοσπονδία του Καμερούν προώθησε στη συνέχεια μια έρευνα σχετικά με το περιστατικό, αλλά δεν έχει ακόμη δώσει οποιαδήποτε ενημέρωση σχετικά με πιθανή επιβολή πειθαρχικών κυρώσεων.

Διαβάστε ακόμη:

Καμερούν-Κροατία 0-4

News 24/7

24MEDIA NETWORK