Γαλλία - Ονδούρα 3-0

Με πέναλτι, γκολ και αποβολή αντιπάλου στο 44' άνοιξε ο δρόμος για το άνετο 3-0 της Γαλλίας επί της Ονδούρας στο Πόρτο Αλέγκρε. Δύο γκολ και δοκάρι για τον πρωταγωνιστή Καρίμ Μπενζεμά.

Γαλλία - Ονδούρα 3-0

Το live του αγώνα

Οι αρχικές 11άδες των δύο ομάδων

Γαλλία - Ονδούρα 3-0

Η εικόνα του αγώνα

Δεν εξέπληξε η μορφή του αγώνα. Με δύο ζώνες άμυνας η Ονδούρα κλήθηκε ν' ανταπεξέλθει στην πίεση που ακούσε εξ αρχής η Γαλλία. Οι "τρικολόρ" έπαιζαν την μπάλα ως επί το πλείστον από τα δεξιά, ποντάροντας στη δημιουργικότητα του Βαλμπουενά. Τα διαδοχικά στημένα που κέρδισε η ομάδα του Ντεσάμπ απέφεραν το δοκάρι του Ματουιντί στο 15', προτού στο παιχνίδι συμπεριληφθεί και ο Γκριεζμάν.

Άγουρος ο αντικαταστάτης του Ριμπερί, χρειάστηκε χρόνο να προσαρμοστεί στο ρόλο του, αλλά σταδιακά έδωσε μια επιπλέον επιλογή στην ανάπτυξη των Γάλλων. Είχε μάλιστα δοκάρι στο 23', πριν ανάψουν τα αίματα με το επεισόδιο που είχαν Πογκμπά-Παλάσιος. Αμφότεροι φορτώθηκαν με κίτρινη κάρτα, εξέλιξη που κόστισε ακριβά στον έμπειρο χαφ της Ονδούρας, μια και στο 43' ανέτρεψε τον Πογκμπά εντός περιοχής, αποβλήθηκε και έδωσε την ευκαιρία στον Μπενζεμά να σκοράρει από το σημείο του πέναλτι.

Το 1-0 δεν άργησε να δώσει τη θέση του στο 2-0 χάρη στο αυτογκόλ του Βαγιαδάρες στο 48'. Ένα γκολ που κατακυρώθηκε μετά τη χρήση του goal-line technology κι αφού ο γκολκίπερ της Ονδούρας είχε σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα του αποτυγχάνοντας ν' αποκρούσει μετά το δοκάρι του Μπενζεμά. Ήταν η χαριστική βολή για το συγκρότημα του Λουίς Φερνάντο Σουάρες που πάλευε έκτοτε να μαζέψει τα κομμάτια του και να γλιτώσει ένα βαρύτερο σκορ.

Όχι εύκολο το έργο του από τη στιγμή που οι "τρικολόρ", με παίκτη περισσότερο, είχαν κατοχή μεγαλύτερη του 70% και τρεις φορές περισσότερες πάσες. Όταν στο 72' ο Μπενζεμά βρέθηκε ξανά σε θέση βολής, δεν λάθεψε. Ευνοήθηκε από την εξέλιξη της φάσης, αλλά το τελείωμά του ήταν εξαιρετικό. Έχοντας αυτό που ήθελε (νίκη με ευρεία διαφορά) η Γαλλία δεν πίεσε για κάτι περισσότερο. Ήταν η καλύτερη δυνατή εκκίνηση για τους "τρικολόρ" που μετά το 1998 δεν είχαν επικρατήσει σε πρεμιέρα Παγκοσμίου Κυπέλλου (1-0 από Σενεγάλη το '02, 0-0 με Ελβετία το '06 και 0-0 με Ουρουγουάη το '10).

MVP

Ο Καρίμ Μπενζεμά ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις, απείλησε, είχε δοκάρι και σκόραρε. Ό,τι ήθελε ο Ντιντιέ Ντεσάμπ από τον κλασικό φορ περιοχής που επέλεξε.

Αδύναμος κρίκος

Ο Ουίλσον Παλάσιος αποδείχθηκε μοιραίος για την Ονδούρα. Έμπλεξε στο επεισόδιο με τον Πογκμπά και αργότερα αποβλήθηκε κάνοντας αχρείαστο πέναλτι. Τα χρόνια του στην Αγγλία δεν τον βοήθησαν στην ορθή διαχείριση των καταστάσεων.

Σχόλιο

Η αγχωμένη Γαλλία των δοκαριών έδωσε τη θέση της στη Γαλλία του 3-0. Το κερδισμένο πέναλτι βοήθησε τους "τρικολόρ" να λύσουν τον γόρδιο δεσμό και με παίκτη παραπάνω για 45 λεπτά δεν ήταν δύσκολο γι' αυτούς να κάμψουν την αντίσταση της Ονδούρας. Αφού απέφυγαν τις κακοτοπιές της πρεμιέρας, μπορούν να βλέπουν πρωτιά.

Το vine του αγώνα

Η φάση που κρίνει όλο το παιχνίδι. Ανατροπή, αποβολή και πέναλτι...

Το γράφημα του αγώνα

Οι επιθέσεις της Γαλλίας άρχιζαν από τον στόπερ Μαμαντού Σακό. Είχε 96% στις μεταβιβάσεις.

Γαλλία - Ονδούρα 3-0

Οι συνθέσεις:

Γαλλία: Λορίς, Ντεμπισί, Βαράν, Σακό, Εβρά, Καμπάιγ (65' Μαβουμπά), Πογκμπά (57' Σισοκό), Ματουιντί, Βαλμπουενά (78' Ζιρού), Γκριεζμάν, Μπενζεμά

Ονδούρα: Βαγιαδάρες, Μπεκέλες, Μπερνάντες (46' Τσάβες), Φιγκερόα, Ισαγκίρε, Γαρίδο, Ου.Παλάσιος, Ναχάρ (58' Κλάρος), Εσπινόσα, Μπένγκστον (46' Μπόνιεκ), Κόστλι

Τα γκολ του αγώνα

News 24/7

24MEDIA NETWORK