Γερμανία - Γκάνα 2-2

Ο Μίροσλαβ Κλόζε σκόραρε και έφτασε τα 15 γκολ σε Παγκόσμια Κύπελλα ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Ρονάλντο, αλλά η Γερμανία έμεινε στο 2-2 με την Γκάνα στο "Εστάντιο Καστελάο".

Γερμανία - Γκάνα 2-2

Το live του αγώνα

Οι αρχικές 11άδες των δύο ομάδων

Γερμανία - Γκάνα 2-2

Η εικόνα του αγώνα

Η Γκάνα δεν είχε την αφέλεια της Πορτογαλίας. Μαθαίνοντας από το πάθημα των Ιβήρων, έπαιξε με την αμυντική τετράδα κοντά στον Ντάουντα (που αντικατέστησε στο τέρμα τον Κουαρασέι) και έκοψε τις διαγώνιες μπαλιές των Γερμανών, εκείνες που έκαναν μεγάλη ζημιά στο συγκρότημα του Μπέντο. Τα "πάντσερ" είχαν την κατοχή, αλλά μόνο το 1/4 των μεταβιβάσεων τους είχε γίνει στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, ενώ έλειψαν οι ατομικές πρωτοβουλίες (0/2 ντρίμπλες σε 45 λεπτά) με αποτέλεσμα οι κίνδυνοι για τους Αφρικανούς να είναι ελάχιστοι.

Τα μακρινά σουτ του Κεντίρα στο 18' και του Γκέτσε στο 37' δεν έφεραν σε δύσκολη θέση τον καλά τοποθετημένο Ντάουντα, εν αντιθέσει με τις προσπάθειες των Άτσου στο 13' και Μουντάρι στο 32', στις οποίες ο Νόιερ χρησιμοποίησε τα ρεφλέξ του για να διώξει. Ασαμόα και Άφουλ έπαιρναν και έδιναν βοήθειες στους Άτσου και Αγιού για μια Γκάνα που κράτησε το μηδέν μέχρι το 51'. Τότε που ο Γκέτσε χώθηκε μεταξύ των αντίπαλων στόπερ και με κεφαλιά (που χτύπησε και στο πόδι του) έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Το γκολ του επιθετικού της Μπάγερν θα μπορούσε ν' αλλάξει τη μορφή του αγώνα, αν στο 54' ο Αντρέ Αγιού δεν απαντούσε άμεσα. Ο Λεβ πλήρωσε ακριβά την επιλογή του να βάλει τον άπειρο Μουστάφι αντί του Μπόατενγκ στο δεξί άκρο της άμυνας, καθώς αυτός έχασε τον άσο της Μαρσέιγ στη σέντρα του Άφουλ. Αφού η Γκάνα ισοφάρισε γρήγορα και διατήρησε ακμαίο το ηθικό της, συνέχισε στον ίδιο, αποτελεσματικό, τόνο: μικρές αποστάσεις μεταξύ άμυνας - κέντρου και πίεση στην μπάλα. Όταν δε προέκυψε η ευκαιρία, ο Γκιάν δεν την σπατάλησε. Η ασίστ του Μουντάρι στο 64' τον έφερε απέναντι από τον Νόιερ και αυτός τον εκτέλεσε, ισοφαρίζοντας την καλύτερη επίδοση Αφρικανού σε Μουντιάλ (Ροζέ Μιλά 5 γκολ).

Μόνο μετά τη χρησιμοποίηση του Σβαϊνστάιγκερ στον άξονα και του Κλόζε στην περιοχή, είδε προκοπή η Γερμανία. Ο πρώτος έπαιξε ως επιτελικός και ο δεύτερος στην κλασική θέση του, με αποτέλεσμα το συγκρότημα του Λεβ ν' αποκτήσει επιθετική οντότητα. Οι δυο τους μάλιστα σημάδεψαν το 2-2 του 71', με τον πρώτο να εκτελεί κόρνερ και το δεύτερο να σιγουρεύει το γκολ μετά την εξαιρετική κεφαλιά του Χέβεντες. Το διάστημα που απέμενε ήταν αρκετό για καθετί. Η Γκάνα δεν κλείστηκε για να κρατήσει και έψαξε αντεπιθέσεις, η Γερμανία είχε χώρους και απείλησε. Ούτε όμως ο Μίλερ ούτε όμως ο Κλόζε κατόρθωσαν να φέρουν την ανατροπή και το 2-2 έδωσε από ένα βαθμό σε κάθε ομάδα.

MVP

Ο Μίροσλαβ Κλόζε σκόραρε το 2-2, αλλά ο Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ άλλαξε τη μορφή ανάπτυξης της Γερμανίας. Μπέρδεψε με τις κινήσεις του τον άξονα των Γκανέζων και προσέφερε φρεσκάδα σε μια μεσαία γραμμή που είχε προβλήματα για 65 λεπτά.

Αδύναμος κρίκος

Ο Σάμι Κεντίρα ήταν καλός ανασταλτικά, αλλά καθόλου χρήσιμος στο τρίτο τέταρτο. Αρκετές λανθασμένες μεταβιβάσεις και έλλειψη δημιουργίας χαρακτήρισαν το παιχνίδι του μέχρι τη στιγμή που βγήκε.

Σχόλιο

Η Γκάνα δεν ήταν... Πορτογαλία και η Γερμανία κινδύνευσε να χάσει. Εγκλωβισμένη έως τη στιγμή που μπήκε ο Σβαϊνστάιγκερ, σώθηκε χάρη στη δεινότητα του Κλόζε να σκοράρει κρίσιμα γκολ σε Μουντιάλ. οι Αφρικανοί δικαιούνταν σίγουρα την ισοπαλία, ίσως και κάτι περισσότερο από ένα παιχνίδι που δεν αντιμετώπισαν με αφέλεια, όπως εκείνο με τους Αμερικανούς.

Το vine του αγώνα

Με αυτό το γκολ ο Μίρο Κλόζε έγραψε ιστορία.

Τα γραφήματα του αγώνα

Ως 10άρι χρησιμοποίησε τον Μπαστιάν Σβαϊνστάιγκερ ο Λεβ και δικαιώθηκε.

Γερμανία - Γκάνα 2-2

Ένας καλός λόγος και για την Γκάνα που είχε 23 κλεψίματα.

Γερμανία - Γκάνα 2-2

Οι συνθέσεις:

Γερμανία: Νόιερ, Ζερ.Μπόατενγκ (46' Μουατάφι), Μερτεζάκερ, Χούμελς, Χέβεντες, Λαμ, Κεντίρα (69' Σβαϊνστάιγκερ), Κρόος, Εζίλ, Γκέτσε (69' Κλόζε), Μίλερ

Γκάνα: Ντάουντα, Άφουλ, Μένσα, Μπόι, Ασαμόα, Μουντάρι, Ράμπιου (78' Μπάντου), Άτσου (72' Ουακάσο), Κ.Π.Μπόατενγκ (52' Ζ.Αγιού), Α.Αγιού, Γκιάν

ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Ο Γκέτσε ανοίγει το σκορ για τη Γερμανία:

Απαντά η Γκάνα:

Το 1-2 από την Γκάνα:

Ο Κλόζε κάνει το 2-2:

News 24/7

24MEDIA NETWORK