ΗΠΑ - Πορτογαλία 2-2 (VIDEO)

Σε συγκλονιστικό ματς με συνεχείς ανατροπές, ΗΠΑ και Πορτογαλία ήρθαν ισόπαλες με σκορ 2-2. Προηγήθηκαν νωρίς και ισοφάρισαν στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων οι Πορτογάλοι. Όλα ανοιχτά στον όμιλο.

ΗΠΑ - Πορτογαλία 2-2 (VIDEO)

Το live του αγώνα

Οι αρχικές 11άδες των δύο αντιπάλων:

ΗΠΑ - Πορτογαλία 2-2 (VIDEO)

Εικόνα του αγώνα

Οι Πορτογάλοι δεν θα μπορούσαν να φανταστούν ιδανικότερο ξεκίνημα από το να προηγηθούν στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν ο Νάνι βρέθηκε αμαρκάριστος στην περιοχή και δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει τον Χάουαρντ.

Τα πράγματα όμως δεν εξελίχθηκαν ιδανικά για τους Ίβηρες. Η παρουσία τους στο παιχνίδι μετά το 1-0 δεν έδινε την εντύπωση της ομάδας που μπορεί να υποτάξει τον αντίπαλό της στο γήπεδο και να φτάσει σε μια άνετη νίκη. Οι Αμερικάνοι από την άλλη δεν αποδέχτηκαν ποτέ τον ρόλο του αουτσάιντερ στο ματς και προσπάθησαν να κάνουν παιχνίδι, φέρνοντας σε αρκετές περιπτώσεις τους αντιπάλους τους σε άβολη θέση.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την Πορτογαλία να έχει το προβάδισμα με 1-0, όμως η εικόνα του αγώνα έδινε την αίσθηση ότι το σκορ θα μεταβαλλόταν στη συνέχεια.

Όπερ και εγένετο. Οι ΗΠΑ κατάφεραν με ένα πανέμορφο τέρμα του Τζόουνς στο 64' να ισοφαρίσουν και στη συνέχεια βγήκαν μπροστά για την ολική ανατροπή. Τα κατάφεραν με περιπετειώδη τρόπο, όταν ο Ντέμπσεϊ χρειάστηκε να προτάξει το στομάχι του για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Μπέτο μετά από γύρισμα του Τζόνσον στο 81ο λεπτό της αναμέτρησης.

Η Πορτογαλία ρίσκαρε πολύ αφού το 2-1 ήταν καταδικαστικό γι αυτή και δικαιώθηκε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο Ρονάλντο με σέντρα ακριβείας βρήκε τον Βαρέλα μέσα στην καρδιά της αμερικάνικης περιοχής και αυτός με το κεφάλι νίκησε τον Χάουαρντ διαμορφώνοντας το τελικό 2-2.

Το αποτέλεσμα αυτό κρατά ζωντανούς τους Πορτογάλους οι οποίοι θέλουν νίκη -κατά προτίμηση- της Γερμανίας επί των ΗΠΑ στο τελευταίο ματς, ει δυνατόν με μεγάλο και να νικήσουν παράλληλα οι ίδιοι την Γκάνα με μεγάλη διαφορά τερμάτων. Και αυτό γιατί οι ΗΠΑ έχουν πλέον 4 βαθμούς στον όμιλο, όσους και η Γερμανία, με τη διαφορά όμως ότι έχουν συντελεστή τερμάτων +1, έναντι +4 των Γερμανών. Την ίδια ώρα η Πορτογαλία βρίσκεται στο -4.

Σημειώνεται πάντως πως αν οι ΗΠΑ με τη Γερμανία έρθουν ισόπαλες στο τελευταίο μεταξύ τους παιχνίδι, τότε θα περάσουν οι δυο τους στην επόμενη φάση με τους Γερμανούς να παίρνουν την πρώτη θέση και τους Αμερικανούς τη δεύτερη.

MVP

Ο Τιμ Χάουαρντ δεν κατάφερε στο τέλος να αποκρούσει και την κοντινή κεφαλιά του Βαρέλα, ωστόσο πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση. Ειδικά για τη φάση (δείτε το vine του αγώνα παρακάτω) που αποκρούει με τα ακροδάχτυλα, εκτός ισορροπίας, το σουτ του Έντερ, αξίζει να πάρει τον τίτλο του πολυτιμότερου του αγώνα.

Αδύναμος κρίκος

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν εξαφανισμένος σε ολόκληρο το ματς, κατάφερε ωστόσο να σώσει εν μέρει την παρτίδα με την ασίστ στον Βαρέλα στη φάση του δεύτερου γκολ της ομάδας του. Η Πορτογαλία περίμενε πολλά περισσότερα από τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή του πλανήτη για το 2013.

Σχόλιο

Η Πορτογαλία πήγε με μεγάλες προσδοκίες στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, όμως όλα δείχνουν ότι θα αποχαιρετίσει νωρίς τη διοργάνωση αφού θα πρέπει να γίνουν πράγματα και θαύματα για να πάρει την πρόκριση στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων. Ο πολύς Κριστιάνο Ρονάλντο δεν κατάφερε ούτε κόντρα στις υποδεέστερες των Γερμανών, ΗΠΑ, να δώσει στην ομάδα του το κάτι παραπάνω και να την οδηγήσει στην επικράτηση. Από την άλλη πλευρά οι Αμερικάνοι αγωνίστηκαν με άγνοια κινδύνου, δεν σεβάστηκαν περισσότερο από ό,τι θα έπρεπε τους Πορτογάλους και τώρα κρατούν την πρόκριση στα δικά τους πόδια.

Οι συνθέσεις:

ΗΠΑ: Χάουαρντ, Φάμπιαν Τζόνσον, Κάμερον, Μπέσλερ, Μπίσλεϊ, Μπέκερμαν, Τζερμέιν Τζόουνς, Μπράντλεϊ, Μπεντόγια (72' Γέντλιν), Ζούζι, Ντέμπσεϊ.

Πορτογαλία: Μπέτο, Ζοάο Περέιρα, Ρικάρντο Κόστα, Μπρούνο Άλβες, Αντρέ Αλμέιδα (46' Ουίλιαμ Καρβάλιο), Μιγκέλ Βελόζο, Ζοάο Μοουτίνιο, Ραούλ Μεϊρέλες (68' Βαρέλα), Νανί, Κριστιάνο Ρονάλντο, Έλντερ Ποστίγκα (16' Έντερ).

Το γράφημα του αγώνα

Αυτές είναι όλες και όλες οι ντρίμπλες του Ρονάλντο στο ματς. Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ που θεωρείται μετρ στο είδος, επιχείρησε τρεις ντρίμπλες στο παιχνίδι και από αυτές κατάφερε μόνο δύο φορές να αποφύγει τους αντιπάλους του. Είναι ενδεικτικό ότι από έναν παίκτη που αναμένει όλη η ομάδα να δημιουργήσει με ατομικές ενέργειες ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα, οι δύο επιτυχημένες ντρίμπλες σε περισσότερα από 90 λεπτά αγώνα, είναι σταγόνα στον ωκεανό.

ΗΠΑ - Πορτογαλία 2-2 (VIDEO)

Το vine του αγώνα

Ο Τιμ Χάουαρντ αψηφά τους νόμους της φυσικής και αποκρούει εντυπωσιακά το σουτ του Έντερ.

Τα γκολ του αγώνα:




News 24/7

24MEDIA NETWORK