Ιταλία - Κόστα Ρίκα 0-1 (VIDEO)

Η εκπληκτική Κόστα Ρίκα νίκησε και την Ιταλία (1-0) και εξασφάλισε την πρόκρισή της στους "16" του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Εκτός νυμφώνος οριστικά η Αγγλία.

Ιταλία - Κόστα Ρίκα 0-1 (VIDEO)

Το live του αγώνα

Η εικόνα του αγώνα

Σ' ένα παιχνίδι χαμηλού τέμπο και λίγων φάσεων, θεωρητικά η Ιταλία θα είχε το προβάδισμα. Μέχρι το 35ο λεπτό πράγματι η ομάδα του Τσέζαρε Πραντέλι δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα στην ανασταλτική λειτουργία αλλά είχε... θέματα στην ανάπτυξη. Το 5-3-2 των Κοσταρικανών δεν άφησε πολλά περιθώρια στους "ατζούρι" οι οποίοι πάντως βρήκαν δύο καλές ευκαιρίες με τον Μπαλοτέλι για να απειλήσουν και να προηγηθούν (χωρίς να τα καταφέρουν).

Το τελευταίο δεκάλεπτου του ημιχρόνου όμως ήταν καταστροφικό για την Ιταλία. Η Κόστα Ρίκα ανάγκασε τους Ιταλούς σε πολλά προσωπικά λάθη από τα οποία προήλθε το πέναλτι του Κιελίνι στον Κάμπελ (που πάντως δεν σφυρίχθηκε) αλλά και το γκολ του Ρουίς στο 44' από τη σέντρα πάρε-βάλε του Ντίας.

Η εξέλιξη ανάγκασε τον Πραντέλι να ενεργοποιηθεί από τον πάγκο. Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου πέρασε στο παιχνίδι ο Κασάνο (στη θέση του Μότα) για να κάνει την Ιταλία πιο επικίνδυνη και πιο δημιουργική ενώ στο 57' θέση στον αγωνιστικό χώρο πήρε και ο Ινσίνιε. Κίνδυνος όμως για την εστία του Νάβας δεν δημιουργήθηκε.

Η Κόστα Ρίκα οχυρώθηκε και πύκνωσε τις γραμμές της πίσω από την μπάλα, κάλυψε τους χώρους και προκάλεσε βραχυκύκλωμα στην ανάπτυξη της Ιταλίας που είχε τον Πίρλο εκτός ρυθμού και πολύ καλά μαρκαρισμένο. Ως εκ τούτου, η Κόστα Ρία κράτησε το υπέρ της σκορ και έφτασε σε μία μεγάλη νίκη-πρόκριση.

MVP

Η νίκη της Κόστα Ρίκα οφείλεται στην άψογη ομαδική λειτουργία σε άμυνα και επίθεση. Τα τρεξίματα των χαφ της, το απόβλεπτο του Κάμπελ, η σιγουριά που προσφέρουν οι αμυντικοί της, όλα έπαιξαν το ρόλο στο να έρθει αυτό το μεγάλο αποτέλεσμα και φυσικά η πρόκριση.

Αδύναμος Κρίκος

O Aντόνιο Κασάνο μπήκε για να προσδώσει στην Ιταλία ποιότητα και προσωπικότητα. Εν τέλει αυτό που κατάφερε ήταν να προσδώσει στο παιχνίδι της ομάδας του το στοιχείο της... βαρεμάρας.

Σχόλιο

Απολύτως δίκαιη πρόκριση για την Κόστα Ρίκα που έπαιξε καθαρό ποδόσφαιρο, με άψογη ανασταλτική λειτουργία αλλά και καλή κυκλοφορία της μπάλας όταν αυτό ήταν εφικτό. Μία ομάδα καλά προπονημένη, γεμάτη ενθουσιασμό και πάθος. Η Ιταλία δυσκόλεψε τη ζωή της αλλά ακόμα κρατά την τύχη στα χέρια της.

To vine του αγώνα

Ακόμα και η ένταση στο ημίχρονο δεν ωφέλησε τους Ιταλούς που έδειξαν σημαντικές αδυναμίες ακόμα και στον τομέα της ψυχολογίας.

Το γράφημα του αγώνα

Ισορροπία στις τελικές προσπάθειες για τις δύο ομάδες αλλά...

Ιταλία - Κόστα Ρίκα 0-1 (VIDEO)

Οι συνθέσεις

Ιταλία: Μπουφόν, Νταρμιάν, Μπαρτζάλι, Κιελίνι, Αμπάτε, Ντε Ρόσι, Μότα (46' Κασάνο), Πίρλο, Μαρκίζιο (69' Τσέρτσι), Καντρέβα (57' Ινσίνιε), Μπαλοτέλι.

Κόστα Ρίκα: Νάβας, Γκαμπόα, Ντουάρτε, Γκονσάλες, Ουμάνια, Ντίας, Μπόρχες, Τεχέδα (67' Κουμπέρο), Μπολάνιος, Ρουίς (81' Μπρένες), Κάμπελ (74' Ουρένα).

ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

News 24/7

24MEDIA NETWORK