Ιταλία - Ουρουγουάη 0-1

Με το γκολ του Ντιέγο Γοδίν στο 81' η Ουρουγουάη έριξε στο καναβάτσο την Ιταλία των 10 παικτών και προκρίθηκε -ως δεύτερη- στους "16" του Μουντιάλ αφήνοντας έξω τους "ατζούρι". Δάγκωμα του Σουάρες στον Κιελίνι έμεινε ατιμώρητο από το διαιτητή!

Ιταλία - Ουρουγουάη 0-1

To live του αγώνα

Oι αρχικές 11άδες των δύο ομάδων

Ιταλία - Ουρουγουάη 0-1

H εικόνα του αγώνα

Τα... μαθηματικά δεδομένα της πρόκρισης που ήθελαν την Ιταλία να προκρίνεται στην επόμενη φάση και με ισοπαλία πρόσφέρε τη δυνατότητα στον Τσέζαρε Πραντέλι να παρατάξει ένα σχήμα φτιαγμένο για να κρατήσει το μηδέν. Οι τέσσερις στην άμυνα έγιναν πέντε (3-5-2), ο Ιμόμπιλε πήρε θέση στο τερέν στο πλευρό του Μπαλοτέλι και με τον Βεράτι να επιστρέφει στο αρχικό σχήμα, οι Ιταλοί έκλεισαν μαεστρικά τους χώρους στο πρώτο 45λεπτο αδιαφορώντας για... περιττά πράγματα όπως οι τελικές προσπάθειες κτλ.

Η καλύτερη ευκαιρία των "ατζούρι" ήταν ένα... κάτι σαν σουτ του Ιμόμπιλε στο 29' αλλά αυτό ουδόλως τους ενοχλούσε όσο η Ουρουγουάη παρέμενε κλειδωμένη. Και πραγματί η "σελέστε" έμοιαζε εντελώς έξω από τα νερά της. Με τον Καβάνι να μην μπορεί να προσφέρει ουσιαστικές βοήθειες στον Σουάρες και τους πλάγιους χαφ να μην ανεβαίνουν πολύ, το παιχνίδι κυλούσε στα μέτρα της Ιταλίας η οποία πάντως στο 33' χρειάστηκε τα προσόντα του Μπουφόν για να γλιτώσει το σοκ σε σουτ του Σουάρες και Λοντέιρο.

Η Ουρουγουάη αποφάσισε να πάρει περισσότερα ρίσκα στο παιχνίδι της και από το 46' μπήκε στη μάχη ο Μάξι Περέιρα για να προσδώσει ποιότητα στη μεσαία γραμμή. Πράγματι, η "σελέστε" κέρδισε μέτρα κόντρα σε μία Ιταλία που δεν είχε πια τον Μπαλοτέλι στην ενδεκάδα της και το σύστημά της θύμιζε περισσότερο 3-6-1.

Οι "ατζούρι" είδαν τα δεδομένα να αλλάζουν με την αποβολή του Μαρκίσιο στο 59' και αναγκάστηκαν να μαζευτούν προς τα πίσω και να δώσουν την πρωτοβουλία στην Ουρογουάη που άρχισε να παράγει ευκαιρίες. Στο 58' ο Ροντρίγκεζ σούταρε άουτ ενώ στο 66' ο εξαιρετικός Μπουφόν νίκησε στο ένας εναντίον ενός τον Καβάνι.

H πίεση των Ουρουγουανών απέδωσε καρπούς στο 81', ένα λεπτό αργότερα από το... δάγκωμα του Σουάρες στον Κιελίνι που δεν τιμωρήθηκε από το διαιτητή. Με τον... ώμο, ο Γοδίν κατάφερε να νικήσει τον Μπουφόν και να δώσει το σκορ πρόκρισης στην ομάδα του σε μία κομβική στιγμή του αγώνα.

Από εκεί και πέρα η τακτική πήγε περίπατο. Οι Ιταλοί βγήκαν μαζικά μπροστά για να φορτώσουν μπάλες στην αντίπαλη περιοχή αλλά με 10 παίκτες και με την κούραση να βαραίνει τα πόδια των παικτών τους δεν μπόρεσαν να κάνουν πολλά. Η Ουρουγουάη κράτησε τη νίκη και φυσικά την πρόκριση.

MVP

Ο άνθρωπος των τίτλων και των μεγάλων προκρίσεων είναι ο Ντιέγο Γοδίν. Μετά την κεφαλιά που χάρισε το ισπανικό πρωτάθλημα στην Ατλέτικο Μαδρίτης, ο Ουρουγουανός στόπερ (με τον ώμο) έδωσε τη μεγάλη πρόκριση στην ομάδα του κόντρα στην Ιταλία.

Aδύναμος Κρίκος

Ο διαιτητής Μάρκο Ροντρίγκες έχασε τη φάση του ματς. Το δάγκωμα του Σουάρες στον Κιελίνι δεν έγινε αντιληπτό, το παιχνίδι συνεχίστηκε κανονικά και στην εξέλιξη της φάσης ο Γοδίν σκόραρε το μοναδικό γκολ του αγώνα.

Σχόλιο

Η επιμονή της Ουρουγουάης δικαιώθηκε και μία μεγάλη πρόκριση αποτέλεσε γεγονός κόντρα σ' έναν αντίπαλο ο οποίος πληγώθηκε από την αποβολή και δεν διέθετε Plan B για να αντιδράσει. Ο όμιλος του θανάτου άφησε νεκρές την Αγγλία και την Ιταλία και κράτησε στον αφρό Κόστα Ρίκα και Ουρουγουάη.

To vine του αγώνα

Tα σαγόνια του Λουίς Σουάρες πιάνουν δουλειά και ο ώμος του Κιελίνι περνά δύσκολες στιγμές.

Το γράφημα του αγώνα

Ο Μπαλοτέλι δεν μπόρεσε να πατήσει περιοχή στο πρώτο μέρος.

Ιταλία - Ουρουγουάη 0-1

Ιταλία: Μπουφόν, Νταρμιάν, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Ντε Σίλιο, Πίρλο, Βεράτι (75' Τιάγκο Μότα), Μαρκίζιο, Ιμόμπιλε (71' Κασάνο), Μπαλοτέλι (46' Παρόλο).

Ουρουγουάη: Μουσλέρα, Κάσερες, Χιμένες, Γκοδίν, Περέιρα (63' Στουάνι), Ρίος, Γκονσάλες, Ροντρίγκες (78' Ραμίρες), Λοδέιρο (46' Μάξι Περέιρα), Σουάρες, Καβάνι.

ΤΑ VIDEOS ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Δείτε επίσης:

Το δάγκωμα του Σουάρες:

Η αποβολή του Μαρκίζιο:

Πήδηξε στο... Θεό ο Μπαλοτέλι:

Η διπλή επέμβαση του Μπουφόν:

News 24/7

24MEDIA NETWORK