"Καμπάνα" εννέα αγώνων στον Σουάρες για το δάγκωμα!

Με αποκλεισμό εννέα αγώνων για το δάγκωμα στον Τζιόρτζιο Κιελίνι τιμωρήθηκε από την FIFA ο Λουίς Σουάρες. Διαβάστε αναλυτικά τις ποινές που του επιβλήθηκαν.

"Καμπάνα" εννέα αγώνων στον Σουάρες για το δάγκωμα!

Ο Ουρουγουανός επιθετικός όχι μόνο θα χάσει τους επόμενους εννέα διεθνείς αγώνες με την Ουρουγουάη, αλλά σύμφωνα με την απόφαση της FIFA του απαγορεύεται κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα για τους επόμενους τέσσερις μήνες.

Αυτό σημαίνει ότι ο άσος της Λίβερπουλ θα χάσει το υπόλοιπο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αρχής γενομένης από τον αγώνα της 28ης Ιουνίου με την Κολομβία για τη φάση των "16". Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, είναι δεδομένο ότι η "σελέστε" θα επηρεαστεί από την απουσία του 27χρονου και στο Copa America του 2015, ιδίως σε περίπτωση που αποκλειστεί άμεσα από το Μουντιάλ.

Τα νέα δεν είναι άσχημα μόνο για την Ουρουγουάη, αλλά και για τους "κόκκινους", αφού ο τετράμηνος αποκλεισμός από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα σημαίνει πώς ο Σουάρες θα μπορέσει να ξαναπαίξει στα τέλη του Οκτωβρίου.

Αρχικά δημιουργήθηκε σύγχυση σχετικά με το αν ο Σουάρες μπορεί να μεταπηδήσει σε άλλο σύλλογο, αλλά η FIFA διευκρίνισε ότι η ποινή δεν απαγορεύει μεταγραφική κίνηση.

Να σημειωθεί ότι ο 27χρονος επιθετικός τιμωρήθηκε από τη FIFA και με χρηματικό πρόστιμο 82.210 ευρώ, ενώ σε περίπτωση που η "σελέστε" καταταγεί σε μία εκ των πρώτων τριών θέσεων του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο Σουάρες δεν θα συμμετάσχει στην απονομή του Κυπέλλου ή του μεταλλίου.

"Τέτοια συμπεριφορά δεν μπορεί να είναι ανεκτή σε οποιοδήποτε γήπεδο και ιδίως σ' ένα Παγκόσμιο Κύπελο όταν εκατομμύρια μάτια είναι επικεντρωμένα στους αστέρες του γηπέδου. Η Πειθαρχική Επιτροπή εκτίμησε όλους τους παράγοντες της υπόθεσης και το βαθμό της ενοχής του Σουάρες σε σχέση με τις διατάξεις του κώδικα", ανέφερε ο πρόεδρος της Πειθαρχικής Επιτροπής Κλαούντιο Σούλσερ.

Από τη σεζόν 2009-10 μέχρι σήμερα ο Ουρουγουανός επιθετικός έχει τιμωρηθεί με αποκλεισμό από 48 αγώνες χωρίς να αντικρίσει κόκκινη κάρτα ούτε μία φορά! Αρχικά του είχε επιβληθεί "καμπάνα" επτά αγώνων για το δάγκωμα στον Οτμάν Μπακάλ και λίγο αργότερα άλλων δέκα για το δάγκωμα στον Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς, ενώ μεσολάβησε και η τιμωρία για το επεισόδιο με τον Πατρίς Εβρά.

Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν θα ασκηθεί έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης, ωστόσο αν τα δεδομένα παραμείνουν ως έχουν και, βέβαια, ο παίκτης παραμείνει στην Λίβερπουλ, θα απουσιάσει από τις εννέα πρώτες αγωνιστικές της Premier League. Μεταξύ άλλων, οι "κόκκινοι" θα στερηθούν των υπηρεσιών του στα ματς με Μάντσεστερ Σίτι, Τότεναμ κι Έβερτον, προτού επιστρέψει στον αγώνα της 1ης Νοεμβρίου με την Νιούκαστλ. Φυσικά, θα απουσιάσει και από αναμετρήσεις του Champions League.

Διαβάστε ακόμη:

Τρίτο δάγκωμα του Σουάρες σε 4 χρόνια (VIDEO)

Τα tweets για τον Σουάρες

News 24/7

24MEDIA NETWORK