Μεξικό - Καμερούν 1-0

Το Μεξικό ήταν ξεκάθαρα καλύτερο και με τη νίκη του (1-0) επί του Καμερούν έκανε μεγάλο βήμα πρόκρισης στους "16" του Μουντιάλ. Το γκολ της επιτυχίας ο Περάλτα στο 61ο λεπτό της αναμέτρησης.

Μεξικό - Καμερούν 1-0

To live του αγώνα

Οι 11άδες των δύο ομάδων

Μεξικό - Καμερούν 1-0

Η εικόνα του αγώνα

Στο τροπικό κλίμα της Νατάλ (συνεχή, καταρρακτώδη βροχή) το Μεξικό έμοιαμε με καταιγίδα στο πρώτο δεκάλεπτο. Με το ιδιότυπο 3-4-1-2 (3-5-2 σε πιο ελεύθερη απόδοση) οι Μεξικάνοι πήραν πανεύκολα την μπάλα, την κυκλοφόρησαν άψογα αλλά βρήκαν τοίχο μπροστά τους. Το Καμερούν, παρά τα πολλά ατομικά λάθη των παικτών του, ιδιαίτερα στο ξεκίνημα του αγώνα, αμύνθηκε μαζικά και πολύ χαμηλά στο γήπεδο αλλά αρκούντως αποτελεσματικά.

Για να μείνει βέβαια το 0-0 στο ημίχρονο έβαλαν το χεράκι τους ο Κολομβιανός διαιτητής και ο βοηθός του. Και τα δύο γκολ του Ντος Σάντος (12' και 29') ήταν κανονικά όπως κατέδειξε το τηλεοπτικό ριπλέι και κακώς ακυρώθηκαν.

Στην άλλη πλευρά του γηπέδου, το Καμερούν ισορρόπησε μετά το 20', είχε καλή ευκαιρία με τον Ετό στο 21' αλλά όλα αυτά έγιναν κατόπιν...ατομικής πρωτοβουλίας και όχι κάποιου αξιόπιστου συλλογικού σχεδίου.

Το Μεξικό συνέχισε το ίδιο επιθετικά και στο δεύτερο ημίχρονο, έστω και αν έχασε μερικά μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Περάλτα νικήθηκε από τον Ιτάνζ στο 48' αλλά στη φάση του 61' η άμυνα του Καμερούν τρυπήθηκε από το κέντρο και ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ αποσόβησε μόνο τον πρώτο κίνδυνο (σουτ Ντος Σάντος). Στο ριμπάουντ ο Περάλτα ήταν εύστοχος και έγραψε το 1-0.

Η αντίδραση του Καμερούν ήταν αναιμική, για την ακρίβεια δεν υπήρξε ποτέ. Παρά το γεγονός ότι ο Φίνκε φρέσκαρε την 11άδα του και ρίσκαρε με την αλλαγή του Ουεμπό στο 79' αντί του Σονγκ οι Αφρικανοί δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν αν και στο 90' ο Μουκαντζό έφτασε μία ανάσα από την επιτυχία πριν του πει όχι ο Οτσόα.

Το vine του αγώνα

Δείτε το δεύτερο ακυρωθέν γκολ του Μεξικού

MVP

Ο Τζιοβάνι Ντος Σάντος έκανε τα πάντα πάνω στο χορτάτι. Σκόραρε δύο φορές (αλλά το γκολ ακυρώθηκαν), προσπάθησε να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα με κάθετες πάσες και κίνηση, βοήθησε και ανασταλτικά. Μία γεμάτη εμφάνιση για τον άσο της Βιγιαρεάλ.

Aδύναμος Κρίκος

H διαιτησία δεν στάθηκε και πάλι στο ύψος των περιστάσεων. Βεβαίως είναι ακόμη νωρίς αλλά λάθη όπως αυτά του δεύτερου ακυρωθέντος τέρματος των Μεξικάνων δεν δικαιολογούνται στο υψηλό επίπεδο.

Σχόλιο

Πολύ θετικά δείγματα από το Μεξικό, που δείχνει ομάδα γεμάτη, ποιοτική και αποτελεσματική. Η νίκη του το βάζει σε τροχιά πρόκρισης στους "16". Το Καμερούν δεν συγκίνησε παρά μόνο στο τελευταίο τέταρτο όταν το Μεξικό υποχώρησε για να κρατήσει το αποτέλεσμα.

Το γράφημα του αγώνα

Ο Τζιοβάνι Ντος Σάντος ολοκλήρωσε το 88% των πασών του κάνοντας λάθος μόνο σε δύο. Επιχείρησε και δύο τάκλιν, αμφότερα επιτυχημένα.

Μεξικό - Καμερούν 1-0

Οι συνθέσεις

Μεξικό: Οτσόα, Ροντρίγκες, Μάρκες, Ερέρα(90' Σαλσίδο), Λαγιούν, Ντος Σάντος, Μορένο, Γκουαρδάδο (69' Φαμπιάν) Περάλτα (74'Ερνάντες),Αγκιλάρ, Βάσκες

Καμερούν: Ιτάνζ, Ασού-Εκοτό, Ενκουλού, Τζεγκουέ (46' Νούνκε), Σονγκ (80' Γουεμπό), Μουκαντζό, Ετό, Τσουπό-Μοτίνγκ, Σετζού, Εμπιά, Ενό

ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

News 24/7

24MEDIA NETWORK