Οι Έλληνες ψηφίζουν για το Μουντιάλ της Βραζιλίας

Έρευνα της Κάπα Research για λογαριασμό του "Βήματος" αποκαλύπτει τις προτιμήσεις και τις γεύσεις που άφησε στους Έλληνες το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο.

Οι Έλληνες ψηφίζουν για το Μουντιάλ της Βραζιλίας

Εκτεταμένη έρευνα διεξήγαγε η Κάπα Research για λογαριασμό της εφημερίδας "Το Βήμα της Κυριακής" σχετικά με το πώς είδαν οι Έλληνες το φετινό Μουντιάλ, ποιους ξεχώρισαν και ποιες ομάδες υποστήριξαν. Τι είπαν για την Εθνική.

Ειδικότερα, επτά στους δέκα ερωτηθέντες όχι μόνο έμειναν ικανοποιημένοι από το Μουντιάλ, αλλά το χαρακτήρισαν ως το καλύτερο που είχαν παρακολουθήσει ποτέ.

Το 81,8% έμεινε απολύτως ικανοποιημένο από το θέαμα που πρόσφεραν οι 32 ομάδες, και το 75,2% θεωρεί ότι το θέμα αυτό ήταν ανώτερο των προηγούμενων διοργανώσεων.

Ένα ποσοστό του 20,2% μάλιστα είδε όλα τα παιχνίδια της διοργάνωσης,το 67,9% κάποια παιχνίδια, ενώ μόλις το 11,9% δεν είδε κανένα.

Μετά τον αποκλεισμό της Εθνικής, η πλειοψηφία τάχτηκε υπέρ της Ολλανδίας (48%), ακολούθησε η Αργεντινή(41,2%), ενώ η πρωταθλήτρια Γερμανία και η οικοδέσποινα Βραζιλία συγκέντρωσαν 28% και 19% αντίστοιχα.

Μόνο το 5,1% δεν παρακολούθησε λεπτό από τον τελικό ανάμεσα σε Γερμανία και Αργεντινή.

Κορυφαίος παίκτης του Μουντιάλ για τους Έλληνες ανακηρύχθηκε ο Άριεν Ρόμπεν (33,7%), δεύτερος ο Κολομβιανός Χάμες Ροντρίγκες (21%). Το 6% των προτιμήσεων συγκέντρωσε ο Λιονέλ Μέσσι.

Καλύτερος διαχρονικά παίκτης όλων των εποχών ψηφίστηκε ο Μαραντόνα (67,7%), ακολουθεί ο Πελέ (66,5%) και ο Ζιντάν (52,8%).

Related content

Καλύτερος παίκτης της Εθνικής μας ανακηρύχθηκε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος.

Πικρία αφήνει ο αποκλεισμός της Ελλάδας από την Κόστα Ρίκα (85%), ωστόσο το 78,2% θεωρεί δίκαιη την πορεία της εθνικής μας στη διοργάνωση λόγω της σοβαρής δουλειάς που γίνεται τα τελευταία χρόνια.

Μόνο το 4,5% δεν είδε λεπτό από το κρίσιμο παιχνίδι της εθνικής με τους Κοσταρικανούς.

Το 66,2% πιστεύει ότι η καλή πορεία της Ελλάδας στις μεγάλες διοργανώσεις αποτελεί ένδειξη βελτίωσης του ελληνικού ποδοσφαίρου και όχι τυχαίο γεγονός. Το 80,7% ,μάλιστα, εκτιμά πως η εθνική ομάδα θα έχει και άλλες διακρίσεις στο μέλλον.

Το 45,3% ήταν θετικό στην ερώτηση αν θα ήθελαν στο μέλλον η Ελλάδα να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Ολυμπιακός η μεγαλύτερη ιστορικά ομάδα για τους Έλληνες

News 24/7

24MEDIA NETWORK