Νότια Κορέα - Αλγερία 2-4 (VIDEO)

Η Αλγερία έβαλε πλώρη για τα νοκ άουτ του Μουντιάλ. Με τρία γκολ από το πρώτο ημίχρονο το συγκρότημα από τη βόρεια Αφρική επιβλήθηκε 4-2 της Νότιας Κορέας στο Πόρτο Αλέγκρε και απειλεί να πετάξει εκτός συνέχειας τη Ρωσία.

Νότια Κορέα - Αλγερία 2-4 (VIDEO)

Το live του αγώνα

Οι αρχικές 11άδες των δύο ομάδων

Νότια Κορέα - Αλγερία 2-4 (VIDEO)

Η εικόνα του αγώνα

Όλα πήραν από νωρίς το δρόμο τους. Ο προσανατολισμός του 3-5-2 που επέλεξε ξανά ο Χαλίλχοντζιτς ήταν σαφώς πιο επιθετικός από εκείνον στο παιχνιδιού της πρεμιέρας με το Βέλγιο και μολονότι στο 4' ο Κολομβιανός ρέφερι αρνήθηκε πέναλτι σε μαρκάρισμα πάνω στον Φεγκουλί, ήταν εμφανές πως η Αλγερία θα έφτανε με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στο γκολ.

Ό,τι ο Σλιμανί δεν κατάφερε στο 9' με την κεφαλιά, το πέτυχε στο 26' με υπέροχο πλασέ και μετά την εξαιρετική μακρινή μπαλιά του Μετζανί από τον άξονα. Οι Κορεάτες δεν μπορούσαν να συνδυαστούν για να κρατήσουν μπάλα, ούτε έκοβαν τις αντίπαλες επιθέσεις (πολύ χαμηλό ποσοστό στα τάκλινγκ). Το 2-0 από το κόρνερ του Τζαμπού και την κεφαλιά του Χαλίς στο 28' ήρθε να τιμωρήσει την αδυναμία ν' αμυνθούν και ουσιαστικά έκρινε προ της ώρας του το παιχνίδι.

Γιατί, μολονότι το συγκρότημα του Χονγκ ανέβασε το ποσοστό κατοχής, μεταφέροντας την μπάλα προς την περιοχή της Αλγερίας, δεν τέλειωσε ούτε μία επίθεση. Αντίθετα οι Αφρικανοί έφτασαν μια ντουζίνα (12 έναντι 0) και μαζί στο 3-0 του 37' από την ασίστ του Σλιμανί και το τελείωμα του αμαρκάριστου Τζαμπού.

Το γκολ του Σον στο 50', από ωραία κίνηση στην περιοχή, θα μπορούσε να δώσει νέα τροπή στο ματς μόνο αν οι Κορεάτες εκμεταλλεύονταν κάποιες από τις άλλες δύο ευκαιρίες που είχαν μέχρι το 60'. Οι ελπίδες τους καταποντίστηκαν όταν δύο λεπτά ματς οι Μπραχιμί και Σλιμανί έκρυψαν την μπάλα. Μετά από 11 διαδοχικές πάσες (γράφημα, ESPN) ο πρώτος βρέθηκε απέναντι από τον Γιουνγκ, πλάσαρε εύστοχα και η Αλγερία έγινε η πρώτη αφρικανική ομάδα που πέτυχε σε ματς Μουντιάλ τουλάχιστον τέσσερα γκολ.

Νότια Κορέα - Αλγερία 2-4 (VIDEO)

Η Κορέα μείωσε ξανά με τον κάπτεν Κου, μόνο το σκορ όμως άλλαξε σ' ένα παιχνίδι που το συγκρότημα του Χαλίλχοντζιτς έθεσαν τις βάσεις για την πρόκρισή τους στη 16άδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

MVP

Ο Ισλάμ Σλιμανί υπηρέτησε άψογα το ρόλο του κεντρικού φορ. Κινητικός εντός κι εκτός περιοχής, σκόραρε και έφτιαξε γκολ, ήταν η κολώνα στην επίθεση της Αλγερίας. Δέχθηκε την μπάλα φορές, τέλειωσε επιθέσεις και κέρδισε εναέριες μονομαχίες.

Αδύναμος κρίκος

Φάντασμα σε ακόμη ένα ματς ο Τσου Γιουνγκ Παρκ. Χωρίς κέφι, απέτυχε να βοηθήσει τον Σον και η παρουσία του πέρασε απαρατήρητη. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν είχε στο ενεργητικό του μία τελική προσπάθεια, ενώ δέχθηκε μόνο 15 πάσες.

Σχόλιο

Η Αλγερία, πιο στιβαρό σύνολο, επωφελήθηκε της αδυναμίας της Κορέας ν' αμυνθεί σε κάθε περίσταση, πίεσε και πέτυχε τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο, εξασφαλίζοντας πολύ νωρίς τη δεύτερη νίκη της σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Οι Κορεάτες αφυπνίστηκαν στο δεύτερο μισό, αλλά ήταν πολύ αργά. Ο Παρκ ήταν σκιά του εαυτού του, ο Σον πολύ μόνος και ο δραστήριος Κεουν-Χο Λι (σκόρερ στο ματς με τη Ρωσία) στον πάγκο. Λογικά το συγκρότημα του Χονγκ θ' αποχαιρετήσει πρόωρα το τουρνουά.

To vine του αγώνα

Ο Σλιμανί τελειώνει ιδανικά την εξαιρετική μπαλιά του Μεντζανί.

Το γράφημα του αγώνα

Οι τελικές των δύο ομάδων στο πρώτο μισό (12-0). Σκορ 3-0.

Νότια Κορέα - Αλγερία 2-4 (VIDEO)

Οι συνθέσεις:

Ν.Κορέα: Γιουνγκ, Γ.Λι, Γ.Κιμ, Χονγκ, Γιουν, Χαν (78' Γι), Τσ.Λι (64' Κ.Λι), Σ.Κι, Κου, Τσ.Παρκ (57' Σ.Κιμ), Σον

Αλγερία: Μπολχί, Μαντί, Μπουγκερά (89' Μπελκαλέμ), Μετζανί, Χαλίς, Μεσμπά, Τζαμπού (73' Γκιλάς), Μπενταλέμπ, Φεγκουλί, Μπραχιμί (77' Λασέν), Σλιμανί

ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

News 24/7

24MEDIA NETWORK