Nότια Κορέα - Βέλγιο 0-1

Το Βέλγιο των 10 παικτών νίκησε και τη Ν.Κορέα (1-0) και έκανε το τρία στα τρία στον 8ο όμιλο παίρνοντας αήττητο την πρόκριση. Θα αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ.

Nότια Κορέα - Βέλγιο 0-1

Το live του αγώνα

Οι 11άδες των δύο ομάδων

Nότια Κορέα - Βέλγιο 0-1

Η εικόνα του αγώνα

Οσο οι ομάδες αγωνίστηκαν 11 εναντίον 11, το Βέλγιο (των αλλαγών στη βασική 11άδα, έπαιξε για πρώτη φορά βασικός ο Μιραλάς) δεν αντιμετώπισε σημαντικά προβλήματα. Η ομάδα του Βίλμοτς κατάφερε να ελέγξει το ρυθμό, να έχει τη μερίδα του λέοντος στην κυκλοφορία της μπάλας και να κρατά στο μισό γήπεδο τους Νοτιοκορεάτες. Παρόλα αυτά, ως προς τη δημιουργία και την απειλή της αντίπαλης εστίας, οι Βέλγοι πήραν χαμηλό βαθμό. Μόλις μία κλασική ευκαιρία έφτιαξαν, αυτή με τον Μάρτενς στο 25'.

Στον αντίποδα, οι Ασιάτες μπορεί να παρατάχθηκαν με επιθετικούς, θεωρητικά, προσανατολισμούς (4-4-2 το σύστημα) αλλά είχαν τρομερά προβλήματα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Ο,τι καλό δημιούργησαν, το έκαναν από κλέψιμο της μπάλας στη μεσαία γραμμή καθώς σε διαφορετική περίπτωση έψαχναν επί μονίμου βάσεως το κεφάλι του πανύψηλου Κιμ. Βούτυρο στο ψωμί των Βέλγων στόπερ όμως τα γεμίσματα.

Στο 44' έγινε η φάση που άλλαξε τα αριθμητικά δεδομένα (δικαιότατη αποβολή του Ντεφούρ για το Βέλγιο) και οι δύο προπονητές ετοίμασαν διαφορετικά πλάνα για τη συνέχεια. Το Βέλγιο αναγκάστηκε να παίξει πιο συντηρητικά γεμίζοντας τη μεσαία γραμμή για να καλυφθεί το κενό ενώ η Κορέα κέρδισε μέτρα και πίεσε (ο Χονγκ μάλιστα έβαλε φρέσκο επιθετικό, τον Λι, με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου).

Η υπεροχή των Κορεατών όμως ήταν φλύαρη και δεν είχε αντίκρισμα. Οι Βέλγοι, όχι μόνο κατάφεραν να αμυνθούν αποτελεσματικά αλλά με την προσθήκη του Οριτζι έγιναν πιο επικίνδυνοι στο ανοιχτό γήπεδο, ιδιαίτερα μετά το 70'. Από τα πόδια του εν λόγω παίκτη άρχισε και η φάση του γκολ αφού μετά το σουτ του νεαρού φορ και την προσωρινή απόκρουση του Κιμ, ο Βερτόνχεν έγραψε το 1-0 για το Βέλγιο. Το παιχνίδι εκεί ουσιαστικά τελείωσε αφού όσο και αν πίεσε η Κορέα στο τέλος δεν μπόρεσε να πετύχει έστω το γκολ της ισοφάρισης.

MVP

Αριστερός μπακ ο Βερτόνχεν αλλά τη ζημιά την έκανε στην Κορεάτικη άμυνα. Προωθήθηκε στο 77',πήρε το ριμπάουντ μετά το σουτ του Οριτζι και διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Εκανε, επίσης, πολλά χιλιόμετρα και πήρε τις προσωπικές μονομαχίες.

Αδύναμος Κρίκος

Οι Κορεάτες άφησαν να περάσει ανεκμετάλλευτο ένα ολόκληρο ημίχρονο. Ισως βέβαια και να μην μπορούσαν να κάνουν το κάτι παραπάνω, καθώς υστερούσαν στην ανάπτυξη.

Σχόλιο

Το Βέλγιο δεν πείθει αλλά προς το παρόν νικά. Οι νίκες ανεβάζουν την ψυχολογία των παικτών του που συμμετέχουν στο πρώτο μεγάλο τουρνουά της καριέρας τους και μοιάζουν ώρες-ώρες σφιγμένοι. Το πρώτο κρίσιμο τεστ για το Βέλγιο έρχεται στους "16" κόντρα στις ΗΠΑ, ομάδα έμπειρη, γρήγορη και μπαρουτοκαπνισμένη.

To vine του αγώνα

Αδικαιολόγητα σκληρό το μαρκάρισμα του Ντεφούρ, σαφώς δικαιολογημένη η αποβολή.

Το γράφημα του αγώνα

Οσο περνούσε η ώρα στο ματς, η απόδοση του Βερτόνχεν βελτιωνόταν. Ιδού η απόδειξη.

Nότια Κορέα - Βέλγιο 0-1

Ν.ΚΟΡΕΑ: Κιμ Σέουνγκ-Γκιού, Γιόνγκ Λι, Κιμ Γιούνγκ-Γκουόν, Χονγκ Γέονγκ-Χο, Γιούν Σουκ-Γιούνγκ, Χαν Κουκ-Γιούνγκ (46' Λι Κέουν-Χο), Κι Σούνγκ-Γιόνγκ, Λι Τσουνγκ-Γιόνγκ, Σον Χέουνγκ-Μιν (73' Γι Ντονγκ-Γουόν), Κου Γιά-Τσέολ, Κιμ Σιν-Γουκ (66' Κιμ Μπο-Κιούνγκ).

ΒΕΛΓΙΟ: Κουρτουά, Βάντεν Μπόρε, Βαν Μπούιτεν, Λόμπαρτς, Βερτόνχεν, Ντεφούρ, Ντεμπελέ, Φελαϊνί, Μέρτενς (59' Οριζί), Γιανουζάι (60' Σαντλί), Μιραλάς (88' Αζάρ).

Το γκολ του αγώνα

News 24/7

24MEDIA NETWORK