Οι (ποδοσφαιρικές) φυλές της Copacabana και το ποδοβόλεϊ του Contra! (VIDEOS+PHOTOS)

Η αύρα της Copacabana είναι αμιγώς αθλητική. Τα χιλιόμετρα αμμουδιάς είναι ομοιόμορφα κατειλημένα από μικρούς και μεγάλους μάγους της μπάλας, από αυριανούς Ροναλντίνιο και Νεϊμάρ, αλλά και από βιρτουόζους του δρόμου που ποτέ δεν μπόρεσαν να μπουν σε καλούπι και πειθαρχία ώστε να φτάσουν ψηλά. Η Copacabana μας έβαλε για τα καλά σε ποδοσφαιρικό κλίμα, παρότι τα έργα στην παραλία ενόψει Μουντιάλ βρίσκονται σε εξέλιξη και παραμένει ερωτηματικό το αν θα είναι έτοιμα για τη διοργάνωση!

Οι (ποδοσφαιρικές) φυλές της Copacabana και το ποδοβόλεϊ του Contra! (VIDEOS+PHOTOS)

Στο Ρίο είναι φθινόπωρο και βαδίζουμε ολοταχώς προς το χειμώνα. Η θερμοκρασία ωστόσο δεν πέφτει κάτω από τους 25 βαθμούς την... ώρα της παραλίας. Η Copacabana δεν έχει τον καλοκαιρινό της ρυθμό. Είναι πιο ήσυχη, άρα και πιο βατή για να την απολαύσεις και να την εξερευνήσεις.

Με μήκος τέσσερα χιλιόμετρα και πλάτος σχεδόν ένα, η Copacabana περιλαμβάνει δεκάδες αυτοσχέδια ή και κανονικά (με γκολπόστ) γήπεδα ποδοσφαίρου.

Σε ένα ποσοστό 20% υπάρχουν και γήπεδα για μπιτς βόλεϊ στα οποία παρακολουθείς μπαλιές υψηλού επίπεδου από μπόμπιρες αλλά και μεγάλους.

Το ποδόσφαιρο στην Copacabana είναι κάθε μορφής και διαρκεί ώρες. Από νωρίς το πρωί μέχρι και τις βραδινές ώρες, όταν το μοναδικό φως πέφτει από τους πυλώνες της κεντρικής λεωφόρου μπροστά από την πιο γνωστή παραλία του κόσμου. Ποδοβόλεϊ, διπλό, πεναλτάκια, διαγωνισμοί σουτ από τη μία εστία στην άλλη, κεφαλιές μέχρι να πέσει η μπάλα κάτω... Αυτό είναι το ποδόσφαιρο στην copacabana!

Όλα αυτά και πολλά ακόμη αυτοσχέδια στιλ, σε καθηλώνουν, σου παίρνουν το μυαλό και σε κάνουν να αντιληφθείς πως το ποδόσφαιρο για αυτούς τους ανθρώπους δεν είναι άθλημα. Είναι τρόπος ζωής, είναι θρησκεία.

Ο πειρασμός σε όλο αυτό το θεϊκό περιβάλλον, είναι μεγάλος. Πότε θα ξαναβρεθούμε στο Ρίο και θα έχουμε την ευκαιρία να παίξουμε μπάλα; Ίσως ποτέ. Μόλις αντίκρισα τον Τέρι (μπλούζα της Τσέλσι με το όνομα του Άγγλου αμυντικού φορούσε ο ένας) και τον Ζοάο (έτσι έλεγαν τον αρχηγό και καλύτερο παίκτη της παρέας) δεν έχασα χρόνο. Απλά ζήτησα από τη Βασιλική (uefa.com) να βγάλει καμία φωτογραφία για να έχω να δείχνω στην κόρη μου. Και αυτή το παράκανε...

Οι (ποδοσφαιρικές) φυλές της Copacabana και το ποδοβόλεϊ του Contra! (VIDEOS+PHOTOS)

Έβγαλε τόσες και κυρίως τέτοιες φωτογραφίες και βίντεο, που αν τα δει ο Σάντος μπορεί να βάλει εμένα στη θέση του Μάνου Σέργιου!

News 24/7

24MEDIA NETWORK