Ονδούρα - Ελβετία 0-3

Το χατ-τρικ του εκπληκτικού Σακίρι οδήγησε την Ελβετία σε νίκη με 3-0 επί της Ονδούρας και στην πρόκριση στους "16" του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ονδούρα - Ελβετία 0-3

To live του αγώνα

Οι αρχικές 11άδες του αγώνα

Ονδούρα - Ελβετία 0-3

Η εικόνα του αγώνα

Διαβάζει κανείς τη στατιστική του πρώτου ημιχρόνου του αγώνα, βλέπει ότι η Ονδούρα είχε 63% κατοχή και προφανώς συμπεραίνει ότι το γήπεδο έγειρε στην πλευρά των Ελβετών που δέχθηκαν αφόρητη πίεση κτλ. Στην πραγματικότητα τίποτα από αυτά δεν συνέβη. Οι Λατίνοι είχαν μεν την μπάλα αλλά δεν ήξεραν τι να την κάνουν και τις περισσότερες φορές την έδιναν σε αντίπαλο.

Αντιθέτως, οι Ελβετοί ήταν πολύ πιο ...νοικοκύρηδες στο παιχνίδι τους. Με λίγες επαφές, σωστή πίεση και γρήγορες μεταβιβάσεις έκαναν απλά και όμορφα τη δουλειά τους χωρίς να ιδρώσουν πολύ τη φανέλα τους. Μόλις στο 6' ο Σακίρι έγραψε το 1-0 με εξαιρετικό σουτ και στο 31' από λάθος πάσα της Ονδούρας και αστραπιαία αντεπίθεση ο ίδιος παίκτης με απλό πλασέ έκανε το 2-0. Με μόλις 38% κατοχή της μπάλας η ομάδα του Χίτζφλεντ και δύο γκολ έβαλε και θα μπορούσε να φτάσει και σ' ένα τρίτο με τις δύο ευκαιρίες του Ντρμιτς στο τέλος του ημιχρόνου.

Με την προσθήκη του Τσάβες από το 36' (αλλά και με τον Τζέρι Παλάσιος να παίρνει τη θέση του τραυματία Κόστλι πριν βγει το ημίχρονο) η Ονδούρα έγινε πιο απειλητική στο πρώτο τέταρτο της επανάληψης και έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Μπένγκστον στο 52' (έσωσε πάνω στη γραμμή ο Ροντρίγκες).

Από τη στιγμή που οι παίκτες της Ονδούρας δεν έφτασε εκείνη τη στιγμή στην επιτυχία και στη μείωση του σκορ, οι Ελβετοί αισθάνθηκαν πιο σίγουροι και αποφάσισαν να βγουν μπροστά για να τελειώσουν την υπόθεση νίκη. Τα κατάφεραν σχετικά σύντομα, στο 71', και αφού ο Ντρμιτς εξέθεσε τον Μπερνάντες με μία εξαιρετική ντρίπλα, ο Σακίρι τελείωσε τη φάση για το χατ-τρικ και το 3-0. Το υπόλοιπο διάστημα του αγώνα δεν έκρυβε καμία ιδιαίτερη συγκίνηση αφού τα πάντα είχαν κριθεί.

MVP

Το χατ-τρικ δεν είναι συχνό φαινόμενο στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Και ως εκ τούτου το κατόρθωμα του Σακίρι συνιστά μία ιδιαίτερα στιγμή. Ο άσος της Μπάγερν Μονάχου ήταν ο κορυφαίος παίκτης του ματς.

Αδύναμος Κρίκος

Τόσο οι αμυντικοί χαφ της Ονδούρας όσο και οι στόπερ απέτυχαν στην ανασταλτική δουλειά τους και έδωσαν πολλά δικαιώματα στους Ελβετούς, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. Οποτε ήθελαν οι παίκτες του Χίτζφελντ τους έκλεβαν την μπάλα.

Σχόλιο

Η Ελβετία έχει σύνολο με δυνατότητες και σωστό τακτικό προσανατολισμό. Ως εκ τούτου δικαίως προχώρησε στην επόμενη φάση, με 6 βαθμούς μάλιστα. Στους "16" το άγχος φυσικά θα το έχει η Αργεντινή και όχι η ομάδα του Χίτζφελντ.

Το γράφημα του αγώνα

Εξαιρετικός ο Σακίρι και με τη βούλα της στατιστικής. Τρία γκολ σε επτά τελικές και 83% ακρίβεια στην πάσα.

Ονδούρα - Ελβετία 0-3

To vine του αγώνα

Τα τρία γκολ του Σακίρι σ' ένα vine

ΟΝΔΟΥΡΑ: Βαγιαδάρες, Φιγκερόα, Μπερνάντες, Γκαρσία (77' Ναχάρ), Παλάσιος, Μπένγκτσον, Κόστλι (40' Τζ. Παλάσιος), Μπόνιεκ, Εσπινόσα (46' Τσάβες), Κλάρος, Μπεκέλες

ΕΛΒΕΤΙΑ: Μπενάλιο, Λιχστάϊνερ, Τζουρού, Σερ, Ρικάρντο Ροντρίγκεθ, Ινλέρ, Μπεχράμι, Μεχμέντι, Τζάκα, Σατσίρι (87' Τζεμαϊλί), Ντμιτς (74' Σεφέροβιτς)

ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

News 24/7

24MEDIA NETWORK