Oυρουγουάη - Αγγλία 2-1 (VIDEO)

Η γενναία Ουρουγουάη νίκησε 2-1 την απογοητευτική Αγγλία με δύο έξοχα γκολ του Λουίς Σουάρες και έκανε βήμα πρόκρισης στους "16" του Μουντιάλ. Με ντροπιαστικό αποκλεισμό κινδυνεύουν οι Αγγλοι.

Oυρουγουάη - Αγγλία 2-1 (VIDEO)

To live του αγώνα

Οι αρχικές 11άδες των δύο ομάδων

Oυρουγουάη - Αγγλία 2-1 (VIDEO)

Η εικόνα του αγώνα

Η Ουρουγουάη φρόντισε να παίξει από την αρχή κλειστά και να μην δώσει χώρους στους ταχύτατους Αγγλους να απλωθούν στο γήπεδο και να δημιουργήσουν συνθήκες αιφνιδιασμού. Ο προπονητής πιθανώς πίστευε ότι μ' αυτήν την τακτική θα μπορούσε να αποδιοργανώσει τον αντίπαλο, να μην κινδυνεύσει η ομάδα του και να βρει γκολ στην κόντρα.

Στο μυαλό του Οσκαρ Ταμπάρες δεν είμαστε, πάντως τα πράγματα κάπως έτσι κύλησαν. Τα "λιοντάρια", αν και είχαν κατοχή της μπάλας, δεν κατάφεραν να βρουν ευκαιρίες σε ροή αγώνα και περίμεναν να απειλήσουν μόνο από στημένα. Ο Ρούνεϊ άγγιξε το γκολ δύο φορές (10' με φάουλ μόλις άουτ, 31' με κεφαλιά εξ επαφής στο δοκάρι), δεν τα κατάφερε και σε μία αντεπίθεση οι Ουρουγουανοί τους πλήγωσαν. Σέντρα ακριβείας στην εξέλιξη της φάσης από τον Καβάνι, κεφαλιά του Σουάρες, η μπάλα στην αντίθετη φορά απ' αυτήν του Χαρτ, 1-0 για τη "σελέστε.

Η αγγλική αντίδραση, που όλοι ανέμεναν, δεν ήρθαν. Η ευκαιρία του Ρούνεϊ στο 54' δεν έφτασε στα "λιοντάρια" για να ισοφαρίσουν ενώ στη συνέχεια η Αγγλία εμφάνισε χαρακτηριστική αδυναμία να μπει στην περιοχή. Ο Χόντσον όμως αποφάσισε να δράσει από τον πάγκο και να εμπιστευτεί τον Μπάρκλεϊ και τον Λαλάνα με αποτέλεσμα το σχήμα του να γίνει πιο ορθολογικό και πιο παραγωγικό. Ο Ρούνεϊ, με το πρώτο γκολ του σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, ισοφάρισε στο 74' και το παιχνίδι απέκτησε μία άγρια ομορφιά.

Οι Αγγλοι συνέχισαν να πιέζουν και να πατάνε περιοχή (μάλιστα έχασαν καλή ευκαιρία με τον Στάριτζ), όμως στο ανασταλτικό κομμάτι έκαναν πάλι νερά. Εφτασε ένα βολέ του Μουσλέρα και μία λάθος κεφαλιά του Τζέραρντ και να βγει σε θέση βολής ο Σουάρες για να σκοράρει εκ νέου για το 2-1 στο 85'. Οσο και αν πίεσε στη συνέχεια η Αγγλία (που πίεσε αρκετά) το σκορ δεν άλλαξε και η νίκη της Ουρουγουάης αποτέλεσε γεγονός.

MVP

Ανέτοιμος έπαιξε ο Λουίς Σουάρες αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να διαλύσει την αγγλική άμυνα. Μία φορά με το κεφάλι, μία φορά με το δεξί πόδι, ο Ουρουγουανός στράικερ εκτέλεσε τον Χαρτ και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του. Που να ήταν και έτοιμος.

Aδύναμος Κρίκος

Η ανασταλτική λειτουργία της Αγγλίας είναι για τα... λιοντάρια, όπως αποδείχθηκε περίτρανα και σ' αυτό το παιχνίδι. Καβάνι, Σουάρες και σία δεν χρειάστηκαν παρά μόνο δύο φάσεις για να φτάσουν φάτσα με τον Χαρτ.

Σχόλιο

Της "σελέστε" το μάτι γυάλιζε αλλά η νίκη δεν οφείλεται σ' αυτό. Οσο και αν ακούγεται παράδοξο η Ουρουγουάη διαθέτει επιθετικούς με ποιότητα που η Αγγλία δεν μπορεί να προσεγγίσει. Ενας Ρούνεϊ δεν κάνει ούτε κατά διάνοια ένα Σουάρες και έναν Καβάνι μαζί.

To vine του αγώνα

Η εντολή του γιατρού της Ουρουγουάης προς τον Περέιρα ήταν σαφής. Ο παίκτης έπρεπε να βγει αφού είχε δεχθεί πολύ δυνατό χτύπημα από τον Στάριτζ στο κεφάλι. Η απάντηση; Μεγαλοπρεπές όχι. Ο γίγας Περέιρα συνέχισε κανονικότατα!

Το γράφημα του αγώνα

Στο πρώτο ημίχρονο η Αγγλία, αν είχε την κατοχή της μπάλας, είχε χαμηλό ποσοστό στις επιτυχημένες πάσες (65%).

Oυρουγουάη - Αγγλία 2-1 (VIDEO)

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Μουσλέρα, Κάσερες, Χιμένες, Γκοντίν, Περέιρα, Γκονσάλες (78' Φουτσίλε), Ρίος, Λοδέιρο (67' Στουάνι), Ροντρίγκες, Καβάνι, Σουάρες (88' Κοάτες).

ΑΓΓΛΙΑ: Χαρτ, Τζόνσον, Κέιχιλ, Γιαγκιέλκα, Μπέινς, Τζέραρντ, Χέντερσον (87' Λάμπερτ), Στέρλινγκ (65' Μπάρκλεϊ), Ρούνεϊ, Γουέλμπεκ (71' Λαλάνα), Στάριτζ.

ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

News 24/7

24MEDIA NETWORK