Πώς να συμπληρώσετε ένα άλμπουμ Panini

Το Παγκόσμιο Κύπελλο 2014 πλησιάζει και η τρέλα των άλμπουμ της Panini αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο.

Πώς να συμπληρώσετε ένα άλμπουμ Panini

Η μανία που κρατά σε εγρήγορση τους ποδοσφαιρόφιλους εδώ και δεκαετίες κορυφώνεται πριν από την πιο σπουδαία διοργάνωση του αθλήματος και ουχί αδίκως.

Κάθε φορά, ο απώτερος στόχος της συμπλήρωσης του άλμπουμ απασχολεί, προβληματίζει, αναστατώνει χιλιάδες συλλέκτες. Οι επισκέψεις στο περίπτωση συχνές, φακελάκια ή ακόμα και κούτες γίνονται δεύτερη φύση, αλλά πάντοτε κάτι λείπει.

Οι νέες αγορές είναι ο ένας τρόπος να συμπληρωθούν τα κενά, οι ανταλλαγές ο δεύτερος, το... κλέψιμο, ήτοι η παραγγελία από την εταιρία Panini (από 50 μέχρι 100 αυτοκόλλητα, αναλόγως τη χώρα) η έσχατη λύση.

Το ερώτημα που γεννάται αυτομάτως είναι ένα: πόσα αυτοκόλλητα χρειάζομαι για να συμπληρώσω το άλμπουμ;

Η προφανής απάντηση είναι 640, όσα και οι θέσεις που υπάρχουν στο άλμπουμ, ωστόσο δεν είναι κι η σωστή, αφού αποκλείεται να μην πετύχεις ποτέ διπλό χαρτάκι.

Μετά από έναν αριθμό Χ αυτοκόλλητων που έχουν συμπληρωθεί, η πιθανότητα το επόμενο να μην είναι διπλό είναι 640 μείον Χ δια 640.

Η πιθανότητα το μεθεπόμενο χαρτάκι να μην είναι διπλό είναι Χ διά 640 επί 640 μείον Χ δια 640.

Εάν προχωρήσουμε τον μαθηματικό τύπο με το ίδιο μοτίβο, καταλήγουμε σε αυτό:

Πώς να συμπληρώσετε ένα άλμπουμ Panini

Ως εκ τούτου, εάν θέλουμε να συμπληρώσουμε το άλμπουμ, θα χρειαστούμε:

Πώς να συμπληρώσετε ένα άλμπουμ Panini

Ή, σε περίπτωση που επιλέξουμε να "κλέψουμε" και να αγοράσουμε 100 αυτοκόλλητα απευθείας από την Panini (αυτά που μας λείπουν, κατά συνέπεια σίγουρα δεν θα είναι διπλά) θα χρειαστούμε:

Πώς να συμπληρώσετε ένα άλμπουμ Panini

Πόσο κοστίζουν

Εδώ είναι τα δύσκολα. Η αναζήτηση 640 ξεχωριστών αυτοκόλλητων μέσα σε 4.505 είναι από μόνη της μία πανέμορφη διαδικασία. Αλλά κοστίζει κι όλας.

Το ένα φακελάκι που περιλαμβάνει 5 αυτοκόλλητα, στην Ελλάδα κοστίζει 60 λεπτά. Ως εκ τούτου, για τα 4.505 αυτοκόλλητα θα χρειαστούμε 540,6 ευρώ.

Οι μαθηματικοί τύποι και οι υπολογισμοί προέρχονται από εδώ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK