Σαμπέγια: "Επέστρεψα ικανοποιημένος!"

Ικανοποιημένος από την πορεία της Αργεντινής στο Παγκόσμιο Κύπελλο εμφανίστηκε ο Αλεχάντρο Σαμπέγια αλλά και αινιγματικός για το μέλλον του στην "αλμπισελέστε".

Σαμπέγια: "Επέστρεψα ικανοποιημένος!"

Μπορεί ακόμα να μην έχει αποφασίσει αν η επόμενη μέρα τον βρει στον πάγκο της Αργεντινής, ωστόσο ο Αλεχάντρο Σαμπέλια δηλώνει 100% ικανοποιημένος από την πορεία της "αλμπισελέστε" στο Μουντιάλ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Αργεντινός τεχνικός:

Τι διαφορά υπάρχει ανάμεσα στον Σαμπέλια πριν πάει στη Βραζιλία και αυτόν που επέστρεψε;

"Έφυγε ένας Σαμπέγια με την αβεβαιότητα της ευθύνης, και του φόβου καθώς έπρεπε να πραγματοποιήσουμε μια καλή πορεία στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Στην επιστροφή, γύρισε ένας Σαμπέγια με την αίσθηση ότι το είχε καταφέρει, με αίσθηση ικανοποίησης για το γεγονός ότι δημιούργησε μια ομάδα σκληροτράχηλη, τα παιδιά έκαναν φοβερά παιχνίδια που ενθουσίασε τον κόσμο. Δημιούργησαν μια ιδιαίτερη σχέση ανάμεσα σε αυτούς και τον κόσμο. Φαινόταν το ομαδικό πνεύμα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Γενικά, επέστρεψε ένας Σαμπέγια ικανοποιημένος με αυτό που έκαναν οι ποδοσφαιριστές"

Έχετε πει ότι πρέπει να είστε 100% σίγουρος για να μας δώσετε μια απάντηση (σ.σ. σχετικά με τον μέλλον του στον πάγκο της Αργεντινής). Σήμερα στο πόσο είστε;

"Μέχρι σήμερα δεν έχω αποφασίσει."

Όταν τα βάζετε κάτω και σκέφτεστε ξέρετε ότι πρόκειται να ξανατρέξετε όλη αυτή τη διαδρομή που ήδη έχετε ολοκληρώσει; Μια διαδρομή μεγάλη, στην οποία φτάσατε ως την πηγή όμως δεν ήπιατε νερό.

"Ναι, είναι μεγάλη η διαδρομή. Δεν ήταν η ίδια βέβαια, γιατί του χρόνου υπάρχει και το Κόπα Αμέρικα και εγώ ανέλαβα την εθνική μετά το Κόπα Αμέρικα. Πρέπει να σκεφτώ, να ξεκουραστώ. Θα χαλαρώσω καμιά-δυο μέρες ακόμη και θα σκεφτώ αν μπορώ να ξανακάνω όλη αυτή τη μεγάλη διαδρομή.

Αργεντινή ή τίποτα;

"Αυτό που χρειάζομαι τώρα είναι ξεκούραση"

Ναι, αλλά αν δεν είναι η Αργεντινή, τότε τι;

"Θα ξεκουραστώ. Χρειάζομαι ξεκούραση τώρα"

Έχετε προτάσεις να αναλάβετε άλλες εθνικές ομάδες;

"Όχι. Δεν ήθελα να ακούσω για προτάσεις πριν από το Μουντιάλ. Δεν ήθελα να ξοδέψω ούτε μια σταγόνα ενέργειας και συγκέντρωσης αν δεν ήταν για την "αλμπισελέστε". Και αυτή τη στιγμή δεν ξέρω αν υπάρχουν προτάσεις. Αυτό που θέλω είναι να μείνω συγκεντρωμένος στην Αργεντινή για να δω αν μπορώ να συνεχίσω να δίνω το 100%"

Πώς βλέπετε την εθνική Αργεντινής; Έρχεται ανανέωση ή όχι; Υπάρχουν νεαροί παίκτες που σκέφτεστε να τους καλέσετε στην εθνική;

"Δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτό. Αυτήν τη στιγμή, δεν μπορώ να σας απαντήσω"

Πώς σας βλέπετε σε 15 ημέρες;

"Δεν ξέρω. Σε 15 μέρες βλέπουμε.."

News 24/7

24MEDIA NETWORK