Σε αυτόματο πιλότο ο εγκέφαλος του Νεϊμάρ

Ιάπωνες νευρολόγοι υποστηρίζουν πως ο Νεϊμάρ εκτελεί σχεδόν αυτόματα τις κινήσεις και τα κόλπα του στο γήπεδο χωρίς να χρειαστεί να σκεφτεί.

Σε αυτόματο πιλότο ο εγκέφαλος του Νεϊμάρ

Χωρίς να το πολυσκεφτεί ο Νεϊμάρ είναι ικανός να εκτελεί ταυτόχρονα πολλά τρικ και ντρίπλες με την μπάλα στα πόδια. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει έρευνα Ιαπώνων νευρολόγων που εξέτασαν τα αποτελέσματα εγκεφαλογραφήματος στο οποίο είχε υποβληθεί ο παίκτης τον Φεβρουάριο.

Ο Εϊτσι Ναϊτο, Ιάπωνας ερευνητής που ασχολείται με την υπόθεση υποστηρίζει:
"Από το εγκεφαλογράφημα ανακαλύψαμε ότι η εγκεφαλική δραστηριότητα του Νεϊμάρ (κατά τη διάρκεια των αγώνων) είναι 10% χαμηλότερη σε σχέση με έναν ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή.

Τα αποτελέσματα της έρευνας μας παρέχουν σαφείς ενδείξεις ότι ο εγκέφαλος του Νεϊμάρ καταναλώνει πολύ περιορισμένους νευρικούς πόρους για την περιοχή των ποδιών κατά τη διάρκεια της κίνησης με την μπάλα.

Μειωμένη εγκεφαλική εμπλοκή σημαίνει περισσότερη ελευθερία κινήσεων επιτρέποντας στον παίκτη να εκτελεί πολύπλοκα τρικ ταυτόχρονα. Πιστεύουμε ότι αυτό είναι που του δίνει την ικανότητα να εκτελεί τις φανταστικές του ντρίπλες.

Πιθανόν και τα γονίδια να είναι ένας παράγοντας, σε συνδυασμό με το είδος της προπόνησης που κάνει"

Ερωτηθείς για το αν ισχύει το ίδιο και για τους Λιονέλ Μέσσι και Κριστιάνο Ρονάλντο απάντησε: "Είναι εύλογο να υποθέσουμε ότι και αυτοί θα έχουν μειωμένη εγκεφαλική εμπλοκή αν λάβουμε υπόψιν αυτά που κάνουν με την μπάλα στα πόδια, αλλά και την υψηλή τους τεχνική κατάρτιση".

News 24/7

24MEDIA NETWORK