Βοσνία - Ιράν 3-1 (VIDEOS)

Η Βοσνία αποχαιρέτησε με ψηλά το κεφάλι το Παγκόσμιο Κύπελλο, καθώς επικράτησε 3-1 του Ιράν, το οποίο αποδείχθηκε κατώτερο των προσδοκιών και δικαίως αποκλείστηκε πρόωρα.

Βοσνία - Ιράν 3-1 (VIDEOS)

Το live της αναμέτρησης

Βοσνία - Ιράν 3-1 (VIDEOS)

Η εικόνα του αγώνα

Η Βοσνία δεν είχε βαθμολογικό κίνητρο, ωστόσο οι παίκτες της παρατάχθηκαν με πολύ μεγαλύτερη διάθεση στον αγωνιστικό χώρο της "Arena Fonte Nova" και προσπάθησαν να αναπτυχθούν κατά βάση από τις πτέρυγες (ιδίως με τον Σέαντ Κολάσινατς από αριστερά).

Ο Άνελ Χάτζιτς και ο Τίνο Σούσιτς συνέκλιναν προς τον άξονα για να κερδίσουν τη μάχη του κέντρου, όμως η διπλή ζώνη άμυνας του Ιράν δεν επέτρεψε στην ομάδα του Σάφετ Σούσιτς να κυριαρχήσει.

Το πρώτο ημίχρονο είχε γρήγορο ρυθμό για μόλις πέντε λεπτά: από το 20' μέχρι το 25'. Η Βοσνία ευνοήθηκε από την αύξηση της ταχύτητας, αφού στο 23ο λεπτό ο Έντιν Τζέκο βρήκε το χώρο και το οπτικό πεδίο για να κάνει το σουτ, ανοίγοντας το σκορ. Λίγες στιγμές αργότερα η ομάδα του Κάρλος Κεϊρόζ άγγιξε την ισοφάριση (δοκάρι του Μασούντε Σοτζαΐ), στη μοναδική ευκαιρία που δημιούργησε.

Απορίας άξιον είναι πως στο δεύτερο ημίχρονο σημειώθηκαν τρία γκολ. Η συντριπτική πλειοψηφία των τελικών προσπαθειών κατέληξε στα δίχτυα των δύο εστιών εξαιτίας των αμυντικών λαθών. Η αρχή έγινε στο 59ο λεπτό με ψύχραιμο πλασέ του -ευρισκόμενου σε οριακή θέση- Μίραλεμ Πιάνιτς.

Τα επόμενα 23 λεπτά δεν επεφύλασσαν συγκινήσεις (εξαιρείται ένα σουτ του Κολάσινατς στη ρίζα του δεξιού δοκαριού). Τότε, το Ιράν απελευθερώθηκε από το άγχος και εκμεταλλευόμενο μία αδράνεια των αντιπάλων στο 82ο λεπτό σημείωσε το πρώτο του γκολ στη διοργάνωση με τον Ρεζά Κουτσανεζάντ, αλλά προτού να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί ο Αβντίγια Βρσάγεβιτς βγήκε στην κόντρα και με ιδανικό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

MVP

Ο Έντιν Τζέκο. Άνοιξε το δρόμο για τη νίκη της Βοσνίας με ένα υπέροχο γκολ και συνέβαλε τα μέγιστα στη σωστή κυκλοφορία της μπάλας με τις συχνές επιστροφές του. Δεν είναι τυχαίο ότι έκανε 23 επιτυχημένες πάσες.

Αδύναμος κρίκος

Ο Αμιρχοσέιν Σαντεγί. Στο πρώτο γκολ αργεί χαρακτηριστικά να πέσει πάνω στον Έντιν Τζέκο, ενώ στο τρίτο δεν βοηθά τον Τζαλάλ Χοσεϊνί.

Σχόλιο

Το Ιράν δεν έχει μάθει να παίζει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας και δικαίως αποχαιρετά πρόωρα τα γήπεδα της Βραζιλίας με ανάμνηση τη σπουδαία εμφάνιση κόντρα στην Αργεντινή. Η Βοσνία, αντίθετα, πλήρωσε την απειρία, την ατυχία, ακόμα και τα διαιτητικά λάθη για τον αποκλεισμό.

Το vine του αγώνα

Το δεύτερο γκολ της Βοσνίας ενδεχομένως να μπήκε από θέση οφσάιντ. Η ουσία είναι ότι σε εκείνο το χρονικό σημείο σβήστηκαν όλες οι ελπίδες των Ιρανών.

Βοσνία: Μπέγκοβιτς, Βρσάγεβιτς, Σούνιτς, Σπάχιτς, Κολάσινατς, Χάτζιτς (61' Βράνιες), Πιάνιτς, Μπέσιτς, Σούσιτς (79' Σαλίχοβιτς), Τζέκο (84' Βίστσα), Ιμπίσεβιτς.

Ιράν: Χαγιγί, Χοσεϊνί, Σαντεγί, Μονταζερί, Πουλαντί, Τεϊμουριάν, Νεκουνάμ, Ντεζαγιέ (68' Ανσαριφάρντ), Σοτζαΐ (46' Χεϊνταρί), Χαζσαφί (63' Τζαχανμπάχς), Κουτσανετζάντ.

Τα γκολ του αγώνα

News 24/7

24MEDIA NETWORK